TANZANIJA I ZANZIBAR - 12 dana zrakoplovom

GRUPNO PUTOVANJE

Program putovanja

Putovanje Tanzanija i Zanzibar 12 dana avionom 26.12.2018.

1. DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – DAR ES SALAAMA let, noćenje
LET U TANZANIJU
Sastanak putnika u obližnjoj zračnoj luci (Zagreb; Venecija, Ljubljana, Graz – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Tanzaniju. Po pristanku, slijedi prijevoz do hotela. Noćenje.

2. DAN ARUSHA – MANYARA ILI NACIONALNI PARK TARANGIRE doručak, ručak, večera, noćenje
U ŽIVOTINJSKOM KRALJEVSTVU
Doručak. Migracija životinja u nacionalnom parku Tarangire se odvija od lipnja do listopada, a u Nacionalnom parku Manyara od prosinca do ožujka. Nacionalni park Tarangire se nalazi otprilike 100 km jugoistočno od Arushe. Odlazak do parka u kojem ćemo promatrati divlje životinje koje se kreću beskrajnim savanama. Park je stanište najveće populacije afričkih slonova i brojnih egzotičnih ptica, antilopa, lavova, leoparda, žirafa, bizona i pitona. Najveća prirodna atrakcija ovog parka je rijeka Tarangire po kojoj je park i dobio ime, gdje životinje najčešće i borave. Na obalama rijeka i u parkovima rastu afrički kruhovci ili Baobabi, neka od najvećih stabala u svijetu. Vožnja kroz lokalnu tržnicu gradića Mto Wa Mbu. Nacionalni park Manyara je stanište više od 400 vrsti ptica, uključujući i euroazijskih ptica, ptica grabežljivica i ugroženih tanzanijskih vrsta. Na obalama Jezera Natron se mogu vidjeti jata ružičastih flaminga. U parku borave i lavovi koji se penju na akacije i tamo odmaraju. Nakon uzbudljivog i zanimljivog dana, očekuje nas opuštena večer u savani. Večera i noćenje.

3. DAN NACIONALNI PARK SERENGETI doručak, ručak, večera, noćenje
BESKONAČNE SAVANE
Doručak. Nacionalni park Serengeti čini veći dio područja Serengeti, koje se proteže od sjeverozapadne Tanzanije do jugozapadne Kenije. Na području Tanzanije se nalazi veći broj rezervata. Riječ Serengeti dolazi od Masai riječi koja znači beskonačna ravnica. Serengeti je drevna životinjska migracijska ruta koju svake godine prijeđe više od 6 milijuna životinja, stoga ne čudi da upravo Serengeti nudi mogućnost da provedete uzbudljivo vrijeme promatrajući bogati biljni i životinjski svijet. U svako vrijeme mogu se vidjeti životinje kao što su slonovi, žirafe, krda bizona i antilopa, gazeli i nojeva, a najveća atrakcija parka je lav. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. DAN NACIONALNI PARK SERENGETI doručak, ručak, večera, noćenje
ZEMLJA VJEČNE LJEPOTE
Odlazak na safari u ranim jutarnjim satima. Povratak na doručak, a zatim nastavak safarija. Koji dio nacionalnog parka ćemo obići, ovisi o sezoni. Ali svaki period će nam pružiti nezaboravan doživljaj. Večera, noćenje.

5. DAN KLANAC OLDUPAI doručak, ručak, večera, noćenje
SUSRET S PLEMENOM MASAI
Doručak. Odlazak do Oldupai klanca, “kolijevke civilizacije“ i arheološkog nalazišta gdje su u naslagama debljine oko 100 m otkriveni arheološki ostaci ključni za bolje razumijevanje najranije povijesti čovječanstva. U muzeju Oldupai su izloženi brojni predmeti iz raznih razdoblja. Odlazak u posjet Maasai plemenu. Druženje s članovima plemena i upoznavanje njihove kulture i običaja. Upoznati ćemo i predstavnike boraca Maasai plemena. Vožnja prema krateru Ngorongoro i piknik. Povratak u hotel, večera, noćenje.

6. DAN KRATER NGORONGORO doručak, ručak, večera, noćenje
RUŽIČASTI FLAMINGO U KRATERU
Doručak. Poludnevna vožnja do kratera Ngorongoro, koji se smatra osmim prirodnim svjetskim čudom. Spust do samog dna kratera u kojem se nalazi više od 120 vrsta sisavaca. Odlazak do Magadi jezera gdje borave plamenci i ostale vrste vodenih ptica. Promatranje nilskih konja, crnih nosoroga i nojeva. Vožnja terenskim vozilom do kratera i uživanje u nevjerojatnim pogledima. Ručak u blizini životinjskog svijeta. Povratak u Arushu. Večera. Noćenje.

7. DAN ARUSHA - ZANZIBAR doručak, noćenje
POSJET SIROTIŠTU I LET U ZANZIBAR
Doručak. Posjet sirotištu tanzanijske djece i kraće druženje s djecom. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Let prema Zanzibaru, zemlji rajskih plaža. Transfer do hotela, smještaj. Slobodno poslijepodne za kupanje i odmor na plaži. Noćenje.

8. - 11. DAN ZANZIBAR doručak, noćenje
RAJSKE PLAŽE ZANZIBARA
Doručak. Zanzibar je pravi raj za ljubitelje egzotičnih destinacija gdje ćete pronaći prekrasne plaže. Mogućnost izleta u Stonetown ili na plantaže začina. Noćenje.

12. DAN let ZANZIBAR – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Prijava na let do jedne od europskih/azijskih zračnih luka. Po dolasku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija - mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 18.580 kn* min. 25 putnika
Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 2.460 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 2.900 kn *

*Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (23.940 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Popust:
- dijete do 12 god na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe - na upit.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Tanzaniju. Izdaje se na graničnom prijelazu/u zračnoj luci uz naknadu od 50 USD. Potrebna je putovnica važeća još barem 6 mjeseci nakon putovanja.

Video

POŠALJI UPIT