TANZANIJA - SAFARI PRIJESTOLNICA - 8 dana zrakoplovom

GRUPNI POLAZAK
CIJENA OD:14.350kn

Program putovanja

Putovanje Tanzanija 8 dana avionom 10.07.-17.07.2019.

Tanzanija – safari prijestolnica jedno od onih putovanja koje ćete zauvijek pamtiti – jedinstvena je zemlja s fascinantnim životinjskim svijetom. Sama riječ “safari” na jeziku Masaija znači putovati, a upravo safari u Tanzaniji obećava nenadmašno putovanje svijetom nevjerojatne prirode i divljine koju promatrate uz velike zvjerke, u prvom redu lavove, slonove, geparde i leoparde. Ngorongoro, Kilimandžaro tek su neki od lajt-motiva Tanzanije koje ćete upoznati na ovom putovanju. Jedina mantra koju ćete imati na ovome putovanju je „hakuna matata“, fraza iz svahili jezika, koja označava život bez pravila, odgovornosti i briga, jednostavno afričko hedonističko načelo po čijem motu žive tanzanski pripadnici plemena Masai, koje ćete imati priliku i vidjeti te se pobliže upoznati s njihovom kulturom. Pridružite nam se u otkrivanju ovoga afričkog bisera, prizovite šarenilo boja, okusa i mirisa uz bubnjajuće ritmove mamba te provedite nezaboravnih 8 dana u Majci Africi koja će vas zauvijek promijeniti.

1. dan (10.07.2019.) ZAGREB – DOHA
Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu u 17.15h s predviđenim dolaskom u 23.45h. *Smještaj u Dohi uključen je u cijenu zrakoplovne karte (više pod "Uvjeti").

2. dan (11.07.2019.) DOHA – KILIMANJARO – ARUSHA
Nastavak putovanja prema Kilimanjaru predviđeno je u 08.30h, a dolazak je predviđen 14.45h. Po dolasku obavljanje carinskih formalnosti te ishođenje vize za Tanzaniju (50 USD po osobi - plaćanje na licu mjesta). Transfer do hotela u gradu Arusha, slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan (12.07.2019.) ARUSHA – NACIONALNI PARK JEZERO MANYARA
Nakon doručka polazak na trodnevni safari izlet. Polazak iz grada Arusha oko 8:30 ujutro i transfer do Nacionalnog parka Lake Manyara. Ovaj safari također možemo početi oko podneva, no to će značiti kraću posljepodnevnu vožnju u Nacionalnom parku Lake Manyara. Dolazimo u vrijeme ručka i nakon ručka idemo u Nacionalni park Lake Manyara na poslijepodnevnu vožnju. Ovaj nacionalni park jedan je od najznačajnijih područja tanzanijske divljine, koji se sastoji od masivne, ali plitke slane vode. Jezero pokriva dvije trećine parka, a smješteno je u podnožju zapadne strane velikog Rift Valleya. Park je raznovrsno stanište koje privlači širok broj životinja, uključujući jednu od najvećih koncentracija slonova u Africi. Jezero Manyara jedinstveno je i po rijetkim lavovima koji se penju na stabla, kao i po broju velikih jata flaminga koje privlače alge u jezeru. Večera i noćenje u luksuznim šatorima Kirurumu Tented Lodge 4* (fotografije šatora u fotogaleriji).

4. dan (13.07.2019.) NGORONGORO KRATER
Nakon doručka odlazimo na područje Ngorongoro Conservation. Spustit ćemo se preko 600 metara u krater Ngorongoro kako bismo vidjeli divlje životinje. Uživat ćemo u pikniku na samom krateru. Budući da je područje opskrbljeno vodom tijekom cijele godine, krater Ngorongoro sadrži veliku raznolikost životinja, koji uključuju stada zebra, bivola, nilskih konjeva i divovskih afričkih slonova. Još jedna specifičnost za ovaj piktoreskni nacionalni park je gusta populacija grabežljivaca koja uključuje lavove, hijene, šakale, geparde i sveprisutne leoparde koji ponekad zahtijevaju obučenu pratnju kako biste ih uočili. Posjetit ćemo jezero Magadi, veliko, ali plitko alkalno jezero na jugozapadnom dijelu, što je jedno od glavnih obilježja kratera. Obično se ovdje može vidjeti velik broj flaminga, nilskih konjeva i drugih ptica vodarica. Nastavljamo do Nacionalnog parka Tarangire. Večera i noćenje u hoteli Tarangire Sopa Lodges 5* (fotografije hotela u fotogaleriji).

5. dan (14.07.2019.) NACIONALNI PARK TARANGIRE – ARUSHA
Nakon doručka, uživamo u jutarnjoj vožnji u Nacionalnom parku Tarangire. Park se proteže duž rijeke Tarangire i uglavnom se sastoji od niskih brda na predjelu Great Rift Valleya. Njegova prirodna vegetacija uglavnom se sastoji od šume akacije i divovskih afričkih baobaba s ogromnim močvarnim područjima na jugu. I rijeka i močvare djeluju kao magnet za divlje životinje. Tijekom sušne sezone u Tanzaniji, Nacionalni park Tarangire navodno sadrži neke od najvećih stada slonova u Africi. Uživat ćemo u ručku i potom odlazimo za Arushu gdje ćemo završiti safari avanturu. Grupa treba dati napojnicu vodiču oko 20 do 30 dolara po danu (uvjet koji postavlja lokalna agencija koja odrađuje safari turu). Na kraju ture povratak u hotel. Imajte na umu da se ovaj itinerer može mijenjati sa ili bez prethodne obavijesti prema lokalnim uvjetima / pravilima nacionalnih parkova. Redoslijed mjesta koja se posjećuju mogu se također mijenjati u skladu s odlukom vodiča. Noćenje u hotelu u Arushi.

6. dan (15.07.2019.) ARUSHA – Kilimanjaro (PLANINARENJE)
1. opcija Vrijeme planinarenja: 7 sati Udaljenost: oko 16.2km Doručak. Polazak iz hotela oko 07:00, transfer do vrata Marangu-a (oko dva sata vožnje). Nakon registracije s nadležnim tijelima parka, penjanje ćemo službeno započeti s četverosatnom šetnjom (oko 8,1 km) do kampa Mandara (2.750m). Proći ćemo kroz gustu zonu prašume, gdje je velika vjerojatnost kiše poslijepodne. Na pola puta do kampa Mandara, zaustaviti ćemo se i uživati u piknik ručku. Po dolasku u kamp Mandara, imat ćemo slobodno vrijeme za šetnju kampom ili za kratki odmor prije početka spusta (oko 8,1 km) natrag do vrata Marangu-a, gdje ćemo se sastati s vozačem i vratiti se u grad Arushu (2 sata vožnje). Noćenje.
2. opcija za 6. dan CITY TOUR ARUSHA & PLANTAŽA KAVE
Doručak. Odazimo na fakulatitivni obilazak Arushe i plantaže kave. Polazak iz hotela u 8:00 sati, te posjet lokalnoj tvornici kave u selu Nkoarangu, 25 km istočno od Arushe. Uzgajalište je jedno od farmi Aranga Coffee Grupe. Za početak, vaš lokalni vodič će vam pokazati selo i reći vam sve o njegovoj povijesti. Vidjet ćete najstariju luteransku crkvu u Mt. Meru, posjetiti osnovnu ili srednju školu, a dok hodate prema farmi vidjet ćete i male farme gdje ljudi uzgajaju banane, kukuruz, grah i ostalo povrće i voće. Farma koju ćete posjetiti je također i kavana Aranga Coffee Grupe. Naučit ćete i vidjeti razliku između organskog i tradicionalnog uzgoja kave te pratiti proces uzgoja kave od mladih stabala do trenutka berbe. Posljednja stanica biti će u tvornici za prženje kave. Ovdje ćete moći kušati svježe prženu kavu dok gledate proces prženja i mljevenja kave. Dobit ćete i poklon vrećicu svoje nove omiljene kave kako biste mogli uživati u njoj kući s obitelji i prijateljima. Nakon uživanja u tvornici kave na podnožju brda Meru, uputit ćemo se do Arushe na ručak. Osjećate li glad i potrebu za ukusnom hranom? Počastite se lokalnim delicijama "Nyama Choma", što na swahili jeziku znači pečeno meso. Arusha nudi i velik izbor ukusne neobične ulične hrane. Još jedan must have je piletina punjena indijskim umakom chutney. Kao alternativa lokalnoj hrani, preporučujemo etiopijski restoran, Georgeova grčka konoba ili restoran Blue Heron koji poslužuju salate, pizze i sendviče. Svi obroci plaćaju se odvojeno od troškova putovanja. Nakon ukusnog ručka, posjetit ćete neke od glavnih mjesta u Arushi na pješačkoj turi koja je odličan način da se orijentirate u gradu, te pomoću koje dobijate uvid u svakodnevni život lokalnih četvrti. Vidjet ćete Prirodoslovni muzej, spomenike neovisnosti, središnju tržnicu u Arushi i zanatske trgovine koje su idealne za kupovinu jedinstvenih suvenira, sve to u društvu vodiča koji zna sve zanimljivosti skrivene iza svakog odredišta. Povratak u hotel, slobodno vrijeme za uživanje na bazenu ili u hotelskom baru. Noćenje.

7. dan (16.07.2019.) ARUSHA – KILMANJARO – DOHA
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne programe do transfera na aerodrom u 14.00h. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu predviđeno je u 17.35h, s predviđenim dolaskom u 23.55h. 8. dan (17.07.2019.) DOHA – ZAGREB Nastavak putovanja prema Zagrebu s predviđenim polaskom u 01.55h i dolaskom u 07.00h po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 14.350 kn
Zrakoplovne pristojbe su uključene u cijenu.

Minimalan broj putnika: 14

Osoba na trećem ležaju: na upit

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Tanzaniju. Ishodi se po dolasku u zračnoj luci (cijena 50 USD). Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
Obvezno cijepljenje za žutu groznicu. Preporučaju se mjere opreza zbog opasnosti od malarije i kolere. Medicinske usluge su ograničene, posebice izvan Dar es Salaama. Savjetujemo sklapanje odgovarajuće police putnog zdravstvenog osiguranja koja pokriva troškove liječenja u inozemstvu, hitnu zrakoplovnu evakuaciju i repatrijaciju. Dodatne informacije prije putovanja zatražite u Zavodu za javno zdravstvo: http://www.hzjz.hr. Sugeriramo pratiti informacije o mogućim epidemijama i putem internetske stranice Svjetske zdravstvene organizacije (WHO): http://www.who.int/.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Važne napomene:
Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 05.12.2018.).
Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr

Dodatne napomene vezane za putovanje:
Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
Hotel u Arushi se nalaze u širem centru grada, gosti na raspolaganju imaju bazen, restoran i spa.
Sobe u svim hotelima su dvokrevetne s odvojenim ili bračnim krevetima
Svi hoteli imaju besplatan wifi.
Osoba na trećem ležaju: na upit
Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima
Za letove Zagreb - Doha - Zagreb, aviokompanija Qatar Airways koristi ove tipove zrakoplova Airbus A320 / A320p / A321
Za letove Doha - Arusha - Doha, aviokompanija Qatar Airways koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A319

Cijene putovanja

Datum polaska:
10.07.2019
Datum povratka:
17.07.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
14.350 kn
Boravak:
8 dana
GRUPNI POLAZAK
Šifra: D20
 POŠALJI UPIT ZA 10.07.

Cijena uključuje:

 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Kilimanjaro - Zagreb (Qatar Airways - aviokompanija, s presjedanjem u Dohi)
 • trodnevni safari u NP Manyara, NP Ngorongoro krater i NP Tarangire - uključeno u cijenu: stručni safari i vodič/vozač, privatni džip s krovnim otvorom, ulaznice za navedene parkove, navedene aktivnosti gledanja životinja, svi obroci tijekom safarija (bez pića i vode), 2 noćenja u Kirurumu Tented Lodge 4* u šatorima i Tarangire Sopa Lodges 5* (1/2 u dvokrevetnoj sobi/šatoru)
 • tri noćenja u Arushi u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja
 • jamčevinu
 • majicu Organizatora


*noćenje u Dohi na polaznom letu (ukoliko je vremenski period između letova kraći od 8 sati, tada Qatar Airwaysa nije obvezan pružiti uslugu noćenja)

Cijena ne uključuje:

 • izradu vize za Tanzaniju - Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Tanzaniju. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 1.550 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • napojnice za lokalne vodiče
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena uključuje"
 • putno osiguranje

 

Mogućnost nadoplate:
- produženi safari 4 dana (12.-15.07.) - NP Manyara, Ngorongoro i Serengeti - hoteli 5* - nadoplata 5.000 kn *minimalno 7 osoba
- deluxe double soba u hotelu u Arushi (5/5) - 200,00 kn (nadoplata po osobi za 3 noćenja)

Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:
 Fakultativni izlet planinarenje na Kilimanjaro - 275 usd / uključeno u cijenu: prijevoz, sve pristojbe za Nacionalni park Kilimanjaro i dopuštenja za penjanje, Naknade za spašavanje Nacionalnog parka Kilimanjaro (Kilimanjaro tim za spašavanje),licencirani planinski vodič, pomoćni vodič, piknik ručak na planini, opsežan planinarski paket za planinarenje Kilimanjaro.com, naknade koje se plaćaju vodičima prema preporuci KINAPA (Nacionalni park Kilimanjaro), u usporedbi s propisanim minimalnim iznosom, glavni vodiči nose dvosmjerni ručni radio i mobilni telefon i potpuna oprema za prvu pomoć (samo za hitne slučajeve).
Fakulatitvni izlet city tour Arusha & plantaža kave - 75 usd (uključeno u cijenu: prijevoz, organizirani obilazak s lokalnim vodičem, obilazak plantaže, tvornice, pržionice kave i vrećica kave )

*cijena izleta je informativna i formirana na temelju minimalno 7 putnika po izletu

TANZANIJA
Službeno ime: Ujedinjena Republika Tanzanija
Glavni grad: Dodoma, sjedište vlade nalazi se u Dar es Salaamu, bivšem glavnom gradu
Jezik: swahili i engleski su službeni jezici
Religija: rimokatolici 45%, muslimani 37%, ostali 18%
Vremenska razlika: + 2 sata u odnosu na srednje eurpsko zimsko računanje vremena, + 3 sata u odnosu na srednje europsko ljetno računanje vremena
Novčana jedinica: tanzanijski šiling (TZS). Preporučuje se mijenjati USD za domaću valutu u bankama jer se postiže najbolji tečaj. Kreditne kartice (najčešće Visa i Master Card) su prihvaćene u hotelskim resortima i internacionalnim objektima, ali su uglavnom podložne povećanju cijena za 5-15%.
Napon struje: 220/240V; 50 Hz (potreban je adapter)
Cijepljenje: cijepljenje protiv žute groznice nije obavezno, ali se preporučuje, preporučuje se i profilaksa protiv malarije. Svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja
Kupovina: tipični suveniri su nakit od raznobojnih perlica, udaraljke, Masai deke, rezbarije od drva i kamena.
Odjeća: za safari preporučujemo odjeću neutralnih boja te dugih rukava i nogavica, za ranojutarnje i večernje vožnje preporučujemo topliju odjeću; preporučujemo udobnu obuću i pokrivalo za glavu. Hrana i piće: bazira se na kukuruzu, grahu, orašastim plodovima, tropskom voću, kokosovom mlijeku, mesu te, u obalnom području, ribi i morskim plodovima; tipična jela: ugali – kaša od kukuruznog brašna, nyama choma – meso s roštilja, mshikaki – marinirana govedina, chapati – vrsta kruha, ndizi- nyama – banane s mesom. Piti isključivo flaširanu vodu, popularna pića su čaj, posebno s mlijekom – chai maziva, kava, konyagi – lokalni gin, afrikoko – liker od čokolade i kokosa. Klima: tropska klima, obalno područje ima vruću i vlažnu klimu, a središnji planinski krajevi hladniju i sušu. Tanzanija ima dvije kišne sezone: od sredine ožujka do svibnja te od listopada do prosinca. Najtopliji period je od prosinca do ožujka, a najhladniji od lipnja do listopada.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT