USKRS KUBA - 13 dana zrakoplovom

GARANTIRANO
CIJENA OD:9.290kn

Program putovanja

Putovanje Kuba 13 dana avionom 19.04.-01.05.2019.
GARANTIRANI POLAZAK

1. DAN (19.04.) ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta kod Info pulta. Pratitelj putovanja predati će vam putnu dokumentaciju potrebnu za ovo putovanje. Prijava na let za Istanbul koji je predviđen u 20:05h . Po dolasku u Istanbul 23:20, nastavak leta 01:40h. Noćni let za Havanu.

2. DAN (20.04.) HAVANA
Dolazak u Havanu predviđen je u 07:50 ujutro. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj. Nakon kraćeg odmora predlažemo odlazak na zajedniči ručak u Old Havanu. Uživajte u tradicionalnom spremljenom ručku kod našeg domaćina u Havani. Nakon ručka odlazak u lokalni bar sa živom kubanskom glazbom.Slobodno vrijeme za opuštanje i ples uz Latino ritmove. Noćenje.

3. DAN (21.04.) HAVANA
Nakon doručka, predlažemo razgled grada sa lokalnim vodičem. Odlazak sa Oldtimer cabrioletima do Trga Revolucije gdje se nalazi poznati mural sa likom Che Guevare. Slijedi panoramska vožnja po Maleconu, Miramaru i ostalim dijelovima Havane. Odlazak na ručak u popularan restoran u Novoj Havani. U nastavku razgled znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…).… šetnja kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici… Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak u Buena Vista Social Club mjesto gdje mnoštvo plesača u spektakularnom showu dočarava bogatstvo kubanske glazbe i plesa . Noćenje.

4. DAN (22.04.) DAN HAVANA
Nakon doručka, predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadaniju kubansku regiiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku, posjet tvornici cigara, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda (ukoliko je tvornica zatvorena odlazak na farmu duhana). Mogućnost kupnje kubanskih cigara od lokalnih farmera. Nastavak vožnje za Vinales. Po dolasku, kraći razgled grada. Potom, odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak. Potom povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN (23.04.) HAVANA
Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

6. DAN (24.04.) HAVANA – VARADERO
Nakon doručka, slijedi vožnja do Varadera, mjesto udaljeno 2h vožnje od Havane. Predlažemo usputno zaustavljanje u mjestu gdje se nalazi Hemingwayova kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”.Finca Vigia nalazi se u malom, radničke klase gradu San Francisco de Paula. Kubanski ljudi su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao da živi u skromnom gradu, među ljudima koji su bili ribari. Kuća je izgrađena 1886 od strane španjolskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940 za cijenu od 12.500 $. Tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayove smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom, te je kasnije pretvorila u muzej. Nakon razgleda slijedi nastavak vožnje za Varadero. Po dolasku prijava i smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje.

7. DAN (25.04.) VARADERO
Nakon doručka, slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

8. DAN (26.04.) VARADERO – TRINIDAD – VARADERO
Nakon doručka, predlažemo odlazak na cijelodnevni izlet u Trinidad, razgled znamenitosti malog kubanskom mjesta koje je pod UNESCO-vom zaštitom, kao svjetski poznato kulturno nasljeđe, razgled mjesnog muzeja »Cantero Palace« i kuće muzike “Trova”, odlazak do poznatog bara “La Canchanchara”, Plaza Mayor, crkva Svetog Trojstva i ostalih znamenitosti. Povratak u Varadero u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

9. DAN (27.04.) VARADERO
Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za odmor ili fakultativne aktivnosti. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet katamaranom na Cayo Blanco – maleni otok s prekrasnim pješčanim plažama gdje možete roniti među koraljnim grebenima ili plivati s delfinima ( uz nadoplatu). Uključen je buffet ručak te neograničena konzumacija piće za vrijeme trajanja izleta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. DAN (28.04.) VARADERO
Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme. Prilika za odmor, sunčanje i uživanje na jednoj od prekrasnih kubanskih plaža. Predlažemo odlazak u lokalni restoran, isprobavanje autohtonih recepata i specijaliteta kubanske kuhinje. Isprobajte neke od najpopularnijih svjetskih koktela poput Mojita ili Cuba libre. Šetnja gradom, shopping suvenira i lokalnih rukotvorina. Noćenje.

11. DAN (29.04.) VARADERO – HAVANA
Nakon doručka, slijedi transfer do Havane. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za posljednje utiske Kube. Noćenje.

12. DAN (30.04.) HAVANA – ISTANBUL
Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul. Noćni let sa jednim presjedanjem.

13. DAN (01.05.) ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku u Istanbul, slijedi nastavak leta za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u u 19.05h.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  9.290 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.850 kn

Minimum prijavljenih putnika: 15

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza - turistička karta za Kubu. Viza se ne stavlja u putovnicu. Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube).

Napomene:
Kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom boravka na Kubi

All inclusive u Varaderu! Hoteli 4*!

Cijene putovanja

Datum polaska:
19.04.2019
Datum povratka:
01.05.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
9.290 kn
Boravak:
13 dana
GARANTIRANO
Šifra: D36
 POŠALJI UPIT ZA 19.04.

Cijena uključuje:

 • avionska karta Zagreb – Havana – Zagreb
 •  smještaj u dvokrevetnim sobama:
  - Havana: hotel 4* u Old Havani s uključenim doručkom
  - Varadero: hotel s 4* na bazi all inclusive-a
 • transferi iz zračne luke od/do hotela u Havani
 • transfer minibusom Havana – Varadero – Havana
 • organizacija putovanja
 • pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplate za zrakoplovne pristojbe 2.850 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu 3.950 kn (obvezno ako osoba putuje sama)
 • viza za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) – 456 kn
 • Varadero upgrade na hotel 5* na bazi all inclusive-a (1.980 kn) po osobi
 • putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno)


Fakultativni izleti* i ulaznice za razglede:
- Havana City tura 410 kn
- Vinales tura 550 kn
- kuća Hemingwaya 100 kn
- Trinidad 670 kn
- Cayo Blanco 670 kn

* izleti se bookiraju i plaćaju u hrvatskoj 15 dana prije putovanja

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT