USKRS SARDINIJA - 5 dana zrakoplovom

LAST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Uskrs Sardinija 5 dana avionom 18.04. - 22.04.2019.
GARANTIRANI POLAZAK

18.4.2019. Cagliari
Sastanak putnika s voditeljem putovanja na odlaznom terminalu (1. kat) Međunarodne zračne luke Zagreb „Franjo Tuđman“ 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijave na let započinju 2 sata te traju do 40 minuta prije polaska zrakoplova. Direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Cagliari. Slijetanje u Zračnu luku Cagliari predviđeno u 16:25 sati. Po dolasku u zračnu luku slijedi transfer za hotel Best Western 3*. Preraspodjela putnika po sobama. Slobodno poslijepodne za vlastite aktivnosti. Noćenje.

19.4.2019. Cagliari i San Sperate „Zvučni Vrt“ (fakultativno)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Predlažemo fakultativni izlet u San Sperate gdje ćemo posjetiti „Muzički Vrt“ te stručni obilazak gada Cagliarija. Nakon doručka sastanak grupe, u 10:00 sati, s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem ispred hotela te polazak autobusom prema mjestu San Sperate. San Sperate je gradić udaljen 20-ak Km od Cagliarija prema jugu te je ujedno i umjetnička galerija na otvorenom puna živahnih i raznobojnih murala. Ovdje ćemo posjetiti i „Muzički Vrt“ Pinuccio Sciola gdje razni objekti od kamena proizvode zvuk i muziku. Nakon obilaska San Speratea izlet nastavljamo autobusom prema Cagliariju. Dolaskom u Cagliari, uz stručno vodstvo, obići ćemo Stari grad i najvažnije atrakcije kao što su Bazilika Bonaria, panoramski pogled s Monte Urpinu. Posjetit ćemo i katedralu Santa Maria di Castello te ostale znamenitosti grada. Nakon stručnog obilaska slobodno vrijeme za osobne aktivnosti, prije polaska autobusa prema hotelu. Dolazak u hotel. Noćenje
Trajanje: 9 sati
Cijena uključuje: razglede po planu, lokalnog vodiča, posjet Muzičkom Vrtu Sciola, prijevoz autobusom.
Cijena: 440 Kuna – djeca do 12 godina 50% popust

20.4.2019. Cagliari, Barbagia – Mamoiada i Orgosolo (fakultativno)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme.

Predlažemo cjelodnevni izlet u srce Sardinije, u regiju Barbagia. Nakon doručka okupljanje grupe s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem ispred hotela u 9:00 sati te polazak autobusom na izlet. Prva postaja na ovom izletu je Mamoiada – malo mjesto u samom srcu Sardinije. Ovdje ćemo posjetiti Muzej mediteranskih maski, mjesto gdje se nalazi izložba ručno rađenih maski. Muzej je nastao s ciljem kulturološkog povezivanja malog grada Mamoiade, koji je u svijetu poznat po svojim tradicionalnim maskama „Mamuthones“ i „Issohadores“, te ostalih mediteranskih područja koja njeguju kulturu maski i karnevalske proslave. Nakon ovog „karnevalskog“ grada autobusom ćemo se uputiti prema gradu Orgosolo. Prije samog obilaska grada, zaustavit ćemo se u lokalnom tradicionalnom restoranu smještenom u šumi, gdje ćemo ručati tipičnu sardinijsku hranu (desert i vino uključeni). Nakon ručka slijedi obilazak grada Orgosolo. Grad je poznat po antimilitarističkom i nenasilnom otporu građana u Pratobelli (1969.g.) te po veličanstvenim muralima (zidne slike različitih tema kao što su svakodnevni život na Sardiniji, aktualni problemi i politički prosvjedi). Najznačajniji i najljepši murali nalaze se u glavnoj ulici te sporednim uličicama. Posebno su cijenjena djela muralista F. Del Casina, prepoznatljiva po posebnom stilu toskanskog majstora, F. Del Bue, Florisa i Kikina, kao i mnogih drugih umjetnika, studenata i građana Orgosola. Slobodno vrijeme za kavu ili kratku šetnju. Nakon šetnje šarmantnim ulicama Orgosola slijedi povratak u bus te odlazak prema hotelu. Slobodna večer. Noćenje
Trajanje: 12 sati
Cijena uključuje: razglede po planu, lokalnog vodiča, prijevoz autobusom, ulaznicu u Mamoiada muzej maski, ručak s vinom.
Cijena: 720 Kuna – djeca do 12 godina 50% popust

21.4.2019. Cagliari, Antički grad Nora i špilje Is Zuddas (fakultativno)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme.

Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u prvo naselje Feničana u antički grad Noru te posjet špilji Is Zuddas. Sastanak grupe s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem ispred hotela te odlazak autobusom na cjelodnevni izlet. Prvo ćemo se uputiti u Pulu, šarmantan turistički grad na jugu Sardinije. Obilazak Crkve svetog Efisia (Sant Efisio) koja je smještena uz samu obalu mora. Zatim slijedi obilazak arheoloških iskopina u mjestu Nora te posjet antičkoj kuli Coltellazzo. Punski i Romanski grad Nora, osnovan je u VIII stoljeću prije Krista te se smatra prvim naseljem Feničana. Grad Nora je nekada bio administrativno, komercijalno i vjersko središte opremljen s tri lučka objekta koja su omogućavala jednostavno uplovljavanje u bilo koje doba godine. Kula Coltellazzo, također poznata i kao kula Sant'Efisio je obalna kula Cagliarskog zaljeva na vrhu brežuljka s pogledom na antičke ostatke grada Nore. Na ovom važnom arheološkom nalazištu još uvijek se mogu vidjeti ostaci feničanske ere kao što su prostorije za stanovanje, arhaična svetišta, kao što je hram posvećen božici Tanit, prekrasno kazalište, kompleks od četiri kupke, hramovi i ostalo. Nakon obilaska Nore slijedi transfer autobusom do mjesta Santadi gdje ćemo imati klasični sardinijski ručak (vino uključeno). Nakon ručka nastavljamo s izletom te ćemo se uputiti u prekrasnu špilju Is Zuddas, kraška špilja sa stalaktitima i stalagmitima. Ovo remek-djelo prirode i prekrasan podzemni itinerar stvoreni su neprekidnom snagom vode koja prodire između dolomitskih stijena. Nakon obilaska podzemne špilje završava naš izlet te ćemo se uputiti autobusom prema hotelu. Slobodna večer. Noćenje.

Trajanje: 8 sati
Cijena uključuje: razglede po planu, lokalnog vodiča, prijevoz autobusom, ulaznicu u arheološko nalazište Nora i u špilje Is Zuddas, ručak (vino i voda uključeni).
Cijena: 760 Kn – djeca do 12 godina 50% popust

22.4.2019. Cagliari, Barumini i Giara (fakultativno)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme.

Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u najvažnije arheološko nalazište mistične nuraghi civilizacije Barumini te posjet bazaltskoj visoravni Giara. Sastanak s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem u 9:00 sati ispred hotela te polazak autobusom prema mjestu Barumini gdje ćemo posjetiti selo i arheološko nalazište civilizacije nuraghi „Su Nuraxi“. Kompleks Barumini uvršten je na UNESCO-v popis kulturne baštine. Prema UNESCO-u, ovo iznimno vrijedno i važno arheološko nalazište primjer je najcjelovitijeg i najočuvanijeg naslijeđa Nuraghi civilizacije, istodobno pokazuje inteligentnu uporabu inovativnih materijala i tehnika od strane prapovijesne zajednice. U Baruminiju posjetit ćemo i Muzej Casa Zapata, prekrasnu rezidenciju plemićke obitelji Zapata, te Centar Giovanni Lilliu. Giovanni Lilliu bio je svjetski poznat arheolog, publicist, paleontolog te talijanski političar, smatran kao najveći ekspert i poznavatelj Nuraghi civilizacije i najviše zaslužan što je Barumini postao dio UNESCO-ovog popisa svjetske baštine. Slijedi ručak u lokalnom restoranu (vino uključeno). Nakon ručka uputit ćemo se u mjesto Giara, prirodni plato poznat po očuvanoj prirodi, divljem hrastu, jezerima te po autohtonim malim konjima. Giara je bazaltski plato koji se proteže na oko 42 km2 te je nastao prije 2.7 milijuna godina od djelovanja lave. Nakon lagane šetnje slijedi povratak u autobus te polazak prema hotelu. Slobodna večer do polaska autobusa za zračnu luku.
Trajanje izleta: 8 sati
Cijena uključuje: razglede prema planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, ručak (vino i voda uključeni), ulaznicu u Barumini arheološko nalazište
Cijena: 720 Kn – djeca do 12 godina 50% popust

Transfer hotel – zračna luka u 23:00 sata ispred hotela Best Western.

Cijena po osobi:
Paket aranžman (let + smještaj u 3* hotelu): LAST MINUTE 3.390 kn  / 
Redovna cijena 4.090 kn
(uključeno: povratni let, pristojbe zračnih luka, ručna prtljaga 5kg, predana prtljaga 15 kg, autobusni transferi, 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3***, boravišne pristojbe, voditelj grupe putovanja na hrvatskom jeziku)

Flight only (samo let, bez smještaja): LAST MINUTE 1.990 kn / Redovna cijena 2.690 kn
(uključeno: povratni let, pristojbe zračnih luka, ručna prtljaga 5kg, predana prtljaga 15 kg)

Popusti:
- djeca do 12 godina ostvaruju 50% popust na izlete
- djeca do 2 godine putuju besplatno
- popust za dijete do 12 godina na Paket aranžman 180 Kn (dodatni krevet)
- popust za dijete kod Flight only opcije 180 Kn
- odabirom svih izleta ostvaruje se popust na ukupnu cijenu od 440 Kn

Hotel - Best Western Hotel Residence Italia 3* → Booking.com ocjena: 8.5
Hotel je smješten u blizini jedne od najljepših plaža na Sardiniji – Poetto plaža. U blizini se nalazi autobusna postaja kojom se može doći do centra Cagliarija. Sobe u hotelu su udobne te svaka soba ima klimu, besplatan WiFi Internet, minibar, sef i kupaonicu sa sušilom za kosu.
Ujutro se poslužuje kontinentalni doručak koji uključuje slatke i slane proizvode, sir, svježe voće te svježu kavu, čaj i sokove.
Check-in: 14:00 sati  Check-out: 12:00 sati

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike Hrvatske ulaz u Italiju je moguć sa važećom putovnicom ili osobnom iskaznicom.

Izravni let Zagreb – Cagliari – Zagreb:
18.4.2019. ZAGREB (ZAG) 14:30 → CAGLIARI (CAG) 16:25
23.4.2019. CAGLIARI (CAG) 01:30 → ZAGREB (ZAG) 03:15
Zrakoplovna kompanija: SmartLynx, Zrakoplov: Airbus A320, 180 Y sjedala

Pristojbe zračnih luka uključene u cijenu putovanja!

Video

POŠALJI UPIT