ZLATNI ZAPAD AMERIKE - 12 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:26.480kn

Program putovanja

Putovanje Zapadna američka obala 12 dana avionom 07.10.-18.10.2019.

1. dan: ZAGREB – VARŠAVA – LOS ANGELES 
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb, dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putnih dokumenata i prijava na let za Varšavu. Polijetanje zrakoplova na liniji LO612 (LOT) za Varšavu u 12:00 sati. Dolazak u Varšavu u 13:40 sati. Nastavak leta na liniji LO23 za Los Angeles u 16:45 sati. Dolazak u Los Angeles predviđen je u 20:00 sati. Nakon kontrole putovnica i carinskih formalnosti organizirani transfer prema hotelu. Prijava u hotel, noćenje.        

2. dan: LOS ANGELES – CALICO – LAUGHLIN /doručak, ručak, večera
Doručak. Odlazak prema Laughlinu kroz Calico. Calico je grad duhova i bivši rudarski grad u okrugu San Bernardino, smješten u planinama regije Mojave Desert, osnovan je 1881. kao grad rudnika srebra, a danas je pretvoren u županijski park Calico Ghost Town. Ručak, zatim nastavak putovanja prema Laughlinu koji se nalazi 150 km južno od Las Vegasa. Laughlin je također jedan od „kockarskih“ gradova prepun kockarnica koje se nižu niz pješačku zonu grada i uz rijeku Colorado. Odlazak prema hotelu. Večera i noćenje.

3. dan: LAUGHLIN - GRAND CANYON – FLAGSTAFF /doručak, ručak, večera
Doručak. Odlazak prema Grand Canyonu. Zaustavljanje u centru za posjetitelje kako biste saznali više o tim prirodnim ljepotama. Nacionalni park Grand Canyon, u Arizoni, dom je ogromnog kanjona čiji slojevi stijena crvene boje otkrivaju milijune godina geološke povijesti. Prekrasni pogledi pružaju se s promatračkih stanica Yavapai i Mather Point. Ručak i slobodno vrijeme za uživanje u pogledu, a zatim nastavak prema Flagstaffu, gradu u državi Arizona, koji je okružen najvišom planinom Arizone (Humphreys Peak), pustinjom i borovim šumama. Odlazak u hotel. Prijava i smještaj. Večera i noćenje.

4. dan: FLAGSTAFF – MONUMENT VALLEY – LAKE POWELL – PAGE /doručak, ručak, večera
Doručak. Dan započinje odlaskom u dolinu Monument, gdje se nalaze najpoznatije filmske kulise za snimanje vestern filmova, a prostire se na području indijanske zemlje, rezervatu koji pripada narodu Navajo. Uživajte u vožnji fascinantnim krajolikom gdje crveni stožasti brežuljci i kameni stupovi krase ovu dolinu i čine ju posebnom. Ručak pripremljen od strane vašeg Navajos domaćina i zatim nastavak putovanja do jezera Powell koje služi kao rezervoar vode na rijeci Colorado, a okružuje granicu između Utaha i Arizone. Večera. Odlazak u hotel, prijava, smještaj i noćenje.

5. dan: PAGE – ZION – BRYCE – LAS VEGAS /doručak, ručak, večera
Nakon doručka odlazak u Las Vegas preko Brycea i Ziona. Nacionalni park Zion jugozapadni je prirodni rezervat Utaha kojeg odlikuju strme crvene litice zionskog kanjona kroz koji teče rijeka Virgin u smaragdne bazene sa slapovima i visećim vrtom. Ručak. Odlazak prema kanjonu Bryce. Nacionalni park Bryce Canyon, izniman rezervat u južnom Utahu, poznat je po svojim liticama koje će vas ostaviti bez daha svojom simfonijom raznih boja i oblika. Glavna cesta parka vodi uz niz prirodno oblikovanih amfiteatara u stijeni dubokih i do 150 m. Na kraju dana dolazak u Las Vegas, svjetsku prijestolnicu zabave, svijetla, kockanja i noćnog života. Smještaj u hotel i večera. Preporučujemo vožnju limuzinom po Stripu ili neku od aktualnih predstava koje su uvijek dobro posjećene, poput: Cirque du Soleil at Night – Criss Angel, Zarkana – akrobatic rock show. Noćenje.

6. dan: LAS VEGAS – DEATH VALLEY – BAKERSFIELD /doručak, ručak, večera
Doručak. Odlazak prema Nacionalnom parku Death Valley koji se nalazi u istočnoj Kaliforniji, jugoistočno od planine Sierra Nevada. Death valley je jedno od najtoplijih mjesta na svijetu, uz pustinje na Bliskom Istoku, gdje se ujedno nalazi i točka najniže nadmorske visine u Sjevernoj Americi, na 85 m ispod razine mora. Ručak. Nastavak putovanja prema Bakersfieldu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. dan: BAKERSFIELD – YOSEMITE – MERCED /doručak, ručak, večera
Doručak. Odlazak prema Nacionalnom parku Yosemite, najpopolarnijem turističkom odredištu u Kaliforniji koje je poznato po ogromnim stablima sekvoje. Nacionalni park se pruža na visini od 648 do 3997 m nadmorske visine i čini površinu od preko 3000 km² zapadnih padina planine Sierra Nevada koja prolazi u potpunosti kroz Kaliforniju. Ručak i slobodno vrijeme za predah. Nastavak putovanja prema Mercedu. Večera. Smještaj u hotel i noćenje.

8. dan: MERCED – SAN FRANCISCO /doručak, ručak, večera  
Doručak. Odlazak prema San Franciscu za koji kažu da je jedan od najljepših gradova Amerike. Ručak i posjet gradiću Sausalitu. Vožnja po poznatom mostu Golden Gate, a zatim uživanje u najšarmantnijem području zaljeva. Večera. Odlazak u hotel i smještaj. Noćenje.

9. dan: SAN FRANCISCO /doručak, ručak, večera
Doručak. Uživajte u obilasku grada koji uključuje Chinatown, Twin Peaks, Civic centar, trg Union, financijsku etvrt, ulicu Lombard i trg Alamo. Ručak i slobodno vrijeme. Večera. Povratak u hotel i noćenje.

10. dan: SAN FRANCISCO – MONTEREY – SANTA MARIA /doručak, ručak, večera
Doručak. Vožnja zapadnom obalom iz San Francisca prema Montereyu, nekadašnjem glavnom gradu Kalifornije kroz zapanjujuća područja ekskluzivnih golf terena, prekrasnih pogleda i bogate faune. Posjet šarmantnom selu Carmel i gradiću Monterey prepunom lokalnih umjetničkih trgovina. Ručak. Nastavak putovanja prema Santa Marie, gradu poznatom po vinarijama. Večera. Prijava u hotel i noćenje.

11. dan: SANTA MARIA – SANTA BARBARA - LOS ANGELES /doručak, ručak
Doručak. Polazak prema Los Angelesu sa stajanjem u Santa Barbari, biseru američke rivijere. Grad je poznat po španjolskoj arhitekturi, bujnoj vegetaciji i opuštenom načinu života. Ručak. U poslijepodnevnim satima dolazak u Los Angeles i odlazak u zračnu luku. Prijava na let LO22 i polijetanje zrakoplova u 16:20 sati.

12.dan: VARŠAVA – ZAGREB
Dolazak u Varšavu u 12:50 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 16:50 sati i predviđeno slijetanje u Zagreb u 18:30 sati.

Cijena paket-aranžmana po osobi:
- u dvokrevetnoj sobi: 28.880 kn
- u trokrevetnoj sobi: 28.080 kn
- u četverokrevetnoj sobi: 26.480 kn

Zrakoplovne pristojbe (3.090 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

*FIRST MINUTE popust (-5%) u odnosu na redovnu cijenu vrijedi do popunjenosti kapaciteta i isključuje druge moguće popuste i akcije.

Minimalan broj putnika: 15

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljani Republike Hrvatske trebaju ulaznu vizu za SAD. Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
Potrebna dokumentacija za izradu vize: putovnica, fotografija (dimenzije 5x5cm), potvrda o ispunjenom obrascu DS-160 (stiže na email nakon ispunjavanja obrazaca), potvrda o uplati naknade i zakazivanju termina, potvrda o zaposlenju (s podacima o radnom stažu, godišnjem odmoru), potvrda o prosječnim plaćama, zadnja tri mjeseca (platne liste), garantno pismo od organizatora putovanja, roditelji – rodni list djeteta koji ne putuje s vama, osobe u braku – vjenčani list, vlasnici nekretnine – dokaz o vlasništvu, privrednici – obrtnica, dokaz o godišnjim prihodima i plaćenom porezu, studenti/učenici – indeks/potvrda iz škole, mlađi od 18 godina – rodni list i potvrda ovjerena kod javnog bilježnika kojom oba roditelja odobravaju putovanje.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomene: 
• Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. 
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. 
• Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. 
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. Postoji mogućnost služenja doručka u hotelima u papirnatim/plastičnim tanjurima i čašama.
• Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr 

Cijene putovanja

Datum polaska:
07.10.2019
Datum povratka:
18.10.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
28.880 kn
Boravak:
12 dana
FIRST MINUTE - 5%
dvokrevetna soba

Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 07.10.
Datum polaska:
07.10.2019
Datum povratka:
18.10.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
28.080 kn
Boravak:
12 dana
FIRST MINUTE - 5%
trokrevetna soba

Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 07.10.
Datum polaska:
07.10.2019
Datum povratka:
18.10.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
26.480 kn
Boravak:
12 dana
FIRST MINUTE - 5%
četverokrevetna soba

Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 07.10.

Cijena uključuje:

 • letove Zagreb – Varšava – Los Angeles - Varšava - Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • 10 noćenja u hotelima 3*: 1 noćenje u Los Angelesu, 1 noćenje u Laughlinu, 1 noćenje u Flagstaffu, 1 noćenje u Page-u, 1 noćenje u Las Vegasu, 1 noćenje u Bakersfieldu, 1 noćenje u Mercedu, 2 noćenja u San Franciscu, 1 noćenje u Santa Mariji
 • obroci prema programu
 • razglede prema programu i ulaznice za sve što se posjećuje prema programu putovanja
 • svi transferi
 • lokalnog vodiča/vozača
 • pratitelja putovanja
 • napojnice za lokalnog vodiča/vozača
 • organizaciju i prodaju putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu (na cijenu dvokrevetne sobe) 4.790 kn , obavezno ako osoba putuje sama
 • dodatne obroke
 • fakultativne izlete
 • vizu - Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za SAD. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • osobne troškove
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT