Egipat

Piramide - Egipat

Piramide - Egipat

Temperatura unutar Keopsove piramide u Gizi jednaka je prosječnoj temperaturi na zemlji oko 20 stupnjeva Celzijusa.

Najimpresivnije građevine Egipta svakako su piramide koje su građene kao grobnice faraona.

Najpoznatije su Keopsova i Kefrenova piramida u Gizi te Džozerova stepenasta piramida u Sakari.
Keopsova ili Velika piramida visoka je gotovo 150 metara i sagrađena je od oko 2 milijuna kamenih blokova.Keopsova piramida se vidi sa Mjeseca. Nalazi se na pola puta između Ekvatora I Sjevernog pola.
Sve egipatske piramide su izgrađene na zapadnoj obali Nila, koja je kao mjesto zalaska sunca u egipatskoj mitologiji povezana s carstvom mrtvih.
Piramide su tako pozicionirane da nijedna ne stvara sjenu drugoj.
Za izgradnju ovih piramida bili su potrebni brojni matematički proračuni kao i pomno astronomsko istraživanje jer je svaka njihova stranica točno okrenuta određenoj strani svijeta.
Napoleon je izracunao da tri glavne piramide sadrže dovoljno kamenja za izradu zida, visokog 3 metra i debelog 30 cm, oko cijele Francuske.

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »