Francuska

Eiffelov toranj - Pariz

Eiffelov toranj - Pariz

Eiffelov toranj bio je najveća građevina svijeta sve do 1930 g. Danas je jedna od najposjećenijih znamenitosti svijeta.

Eiffelov toranj, jedan od simbola Francuske i najposjećenija znamenitost Pariza, izgrađen je povodom Svjetske izložbe 1889. i služio je kao glavni ulaz. Trebao je biti uklonjen nakon 20 godina, no vojska ga je koristila kao antenu, pa ga je tako spasila od rušenja. Nazvan po inženjeru Alexandreu Gustavu Eiffelu. Kad je toranj predstavljen javnosti građani Francuske nisu bili oduševljeni njegovim izgledom te su ga mnogi smatrali ruglom. Željezni toranj težak je 10 100 tona, a visok 324 metra. Do vrha vodi 1665 stepenica i srećom za turiste, nekoliko liftova J. Do izgradnje nebodera Chrysler Building u New Yorku 1930. godine, Eiffelov toranj bio je najveća građevina svijeta. Svakako ga vrijedi posjetiti, a možda najbolji doživljaj pogleda na Eiffelov toranj je s palube nekog brodića u vožnji Seinom.

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »