Atrakcije

Italija

Milanska katedrala - Milano

Milanska katedrala - Milano

Katedrala u Milanu jedna je od najvećih crkvi na svijetu, druga po veličini u Italiji i druga po veličini gotička katedrala na svijetu

Milanska katedrala ili skraćeno Duomo, jedna je od najljepših gotičkih katedrala na svijetu. Izrađena je od bijelog mramora, a njena čipkasta struktura dominira cijelim vanjskim dijelom.
U središtu crkve je pokopan Sv. Charles Borromeo, najvažniji dobročinitelj katedrale.Duomo je sjedište Milanske nadbiskupije.
Gradnja je započela 1386. godine i trajala je skoro 500 godina, a radovi se i danas nastavljaju.
Katedrala u Milanu jedna je od najvećih crkvi na svijetu, druga po veličini u Italiji (od nje je veća samo Bazilika svetog Petra u Rimu) i druga po veličini gotička katedrala na svijetu, poslije katedrale u Sevilji u Španjolskoj.
Zanimljivo je da katedrala ima 135 tornjeva, 3.400 skulptura i ima kapacitet za  40.000 ljudi
Najviši toranj visok 106,5 metara i obavezno se popnite na vrh katedrale kako bi uživali u spektakularnom pogledu na Milano.

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »