Atrakcije

Italija

Otoci lagune - Venecija

Otoci lagune - Venecija

Venecijanska laguna je nekada bila rezervirana samo za ribare i lovce.

Obavijena mitovima i praznovjerjem, Venecijanska laguna je nekada bila rezervirana samo za ribare i lovce.

Gusari su u 5. i 6. stoljeću prevozili stanovnike s kopna do sigurnosti močvarne lagune.
Tamo su zauzeli svoje prebivalište, od otvorenog mora zaštičenog malenim pješčanim otocima ( lidima ), nastalim od nanosa ispranih rijeka delte rijeke Po.
Jedan od otoka je i otok Torcello, mjesto gdje je sve počelo i gdje je laguna nekad bila najnaseljenija.
Danas ima svega 60 stanovnika.
Jedan od najpoznatijih zaljubljenika u šarm i mir Torcella bio je američki književnik Ernest Hemingway koji je na otoku proveo izvjesno vrijeme 1948. godine, te je tu napisao dobar dio svog romana “Preko rijeke i u šumu”.
Burano je najslikovitiji otok u Laguni. Leži u osamljenom prostranstvu sjevernog dijela lagune, a ističe se visokim, prilično nakošenim zvonikom crkve.
Burano je mali raj za odmor od venecijanske gužve – mirni otočić koji je nadaleko poznat po svojim veselim šarenim fasadama.
Lokalna legenda kaže da su ribari bojili svoje kuće u vedre i svijetle boje kako bi ih mogli vidjeti izdaleka kad bi se uputili u ribolov. Danas na Buranu nije lako obojiti kuću – po lokalnom propisu, vlasnici kuća moraju pisati vlastima te u odgovoru dobiju popis dopuštenih boja za svoju kuću.

Neka vam putovanje u Veneciju ostane u lijepom sjećanju.

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »