Njemačka

Dortmund i Ruhrsko područje

Dortmund i Ruhrsko područje

Dortmund danas nudi više od industrijske povijesti: operu, kazališta, muzeje Ostwal i Adlerturm, Muzej njemačkog nogometa kao i Domicil, najvažniju adresu u Ruhrskom području za jazz, svjetsku glazbu i avant-garde.

Fotografija objavljena uz dopuštenje / Copyrights: DZT/Mark Wohlrab Fotodesign

Iako je industrija čelika nekada obilježila razvoj Dortmunda, danas je ovaj grad usmjeren na ekonomiju, slobodno vrijeme i kulturu. Prošlost je predstavljena u novom obliku kao „3D iskustvo čelika“, program održan u muzeju Hesh. Dortmund danas nudi više od piva i industrijske povijesti: operu, kazališta, muzeje Ostwal i Adlerturm, Muzej njemačkog nogometa kao i Domicil, najvažniju adresu u Ruhrskom području za jazz, svjetsku glazbu i avant-garde. S gradovima kao što su Bochum, Duisburg, Essen, Oberhausen u blizini Dortmunda, regija Ruhr čini jedinstven urbani prostor.

Više informacija o Dortmundu možete pronaći na stranicama Njemačke turističke zajednice.

Više informacija o Ruhrskom području možete pronaći na stranicama Njemačke turističke zajednice.

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »