Njemačka

Dvorac Hohenschwangau - Bavarska

Dvorac Hohenschwangau - Bavarska

Dvorac Hohenschwangau je sagrađen na ostacima tvrđave Schuangau, koja se je prvi put spominje u povijesnim zapisima koji datiraju iz 11. stoljeća

Dvorac Hohenschwangau je kraljevski dvorac koji se nalazi u blizini dvorca Neuschwanstein koji se sjajno nadopunjuju svojom stilskom različitosti. Sagrađen je u 19. stoljeću na ostacima tvrđave Schuangau u čiji je posjed došao princ Maksimilijan (kasnije kralj Maksimilijan II.) te započeo i obavio višegodišnju rekonstrukciju dvorca. Dvorac je služio i kao rezidencija njegovog sina kralja Ludovika II. koji je tu proveo djetinjstvo.

Neka vam put u Bavarsku ostane u lijepom sjećanju.

Više informacija možete saznati na stranicama Njemačke turističke zajednice:

Više informacija možete saznati na stranicama Njemačke turističke zajednice

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »