Njemačka

Dvorac Neuschwanstein - Bavarska

Dvorac Neuschwanstein - Bavarska

Dvorac Neuschwanstein je jedan od najpoznatijih dvoraca i romantičnih prizora na svijetu te omiljeno turističko odredište.

Nevjerojatni dvorac Neuschwanstein nalazi se u planinama sjeverne Bavarske u Njemačkoj.

Danas je najpoznatiji po tome što je poslužio kao uzor za bajkoviti dvorac u tematskim parkovima Disneylanda, ali i kao scenografija za brojne igrane filmove.

Poznat je i po tome što se nalazi na strmoj litici stijene. Zbog njegovog položaja užitak ga je gledati iz podnožja, ali je uspon nešto zahtjevniji. Uspon do dvorca dostupan je lokalnim autobusom ili za one romantične - kočijom kao i ako vam to kondicija i vrijeme dopuštaju i šetnjom od podnožja do dvorca.

Pred kraj Drugog svjetskog rata u dvorcu su pohranjene zalihe zlata Deutsche Reichsbanke koje su posljednjih dana rata odvezene na do današnjih dana nepoznato mjesto. Prema nekim teorijama potopljene su u obližnjem jezeru Alatsee, no te pretpostavke nikada nisu dokazane.

Neka vam put u Bavarsku ostane u lijepom sjećanju.

Više informacija možete saznati na stranicama Njemačke turističke zajednice:

Više informacija možete saznati na stranicama Njemačke turističke zajednice

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »