Slovenija

Postojnska jama - Slovenija

Postojnska jama -  Slovenija

Postojnska jama najpoznatija je jama i jedan od najvećih krških spomenika na svijetu. To je jedinstveno mjesto u kojem se možete u podzemlju voziti električnim vlakićem i izbliza razgledati najslavnijeg stanovnika tog podzemnog kraljevstva - čovječju ribicu.…

 Postojnska jama je  najveća eurpska špilja. Otkrivena je 1818., sadržava dvadeset kilometara špiljskih formacija, a stara je 3 i pol milijuna godina. Stanište je čak 175 životinjskih vrsta, među kojima je najpoznatija čovječja ribica.

Špilja je struju dobila davne 1884. Tako je malo slovensko selo dvije godine prije velebnog Londona uživalo u tada modernoj tehnologiji. I to sve jer je očarala austrougarskoga kralja Franju Josipa.

Šećući njezinim hodnicima, posjetitelji mogu uživati u brojnim stalaktitima i stalagmitima. Posebno oduševljava prostor nazvan kongresna dvorana. U njega stane stane čak jedanaest tisuća ljudi, a kada zapjevaju, dodatno napune prostor pozitivnom energijom.

Na drugoj strani jame smjestio se dvorac Anselma Postojnskog kojem je, prema legendi, špilja godinama spašavala život od austrougarskih kraljeva koji su ga htjeli pogubiti. Opkolili su ga i čekali da mu ponestane hrane, no on se, šuljajući špiljom, opskrbljivao svim potrebnim te živio godinama u blagostanju, sve dok sluga nije otkrio slabu točku njegove utvrde - vanjski toalet.

Neka vam putovanje u Postojnu ostane u lijepom sjećanju.

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »