Španjolska

La Rambla - Barcelona

La Rambla - Barcelona

La Rambla je vjerojatno najpoznatija ulica u Barceloni, ali u stvarnosti se sastoji od 5 bulevara ili ramblas koji se spajaju kako bi stvorili jednu dugu šetnicu

La Rambla je vjerojatno najpoznatija ulica u Barceloni, ali u stvarnosti se sastoji od 5 bulevara ili ramblas koji se spajaju kako bi stvorili jednu dugu šetnicu. Bulevar započinje kod Placa de Catalunya i proteže se sve do spomenika Kolumbu na rivi . Iz tog razloga, ovaj 2 km dug bulevar je također poznat u množini kao Las Ramblas.

Tisuće ljudi svakodnevno prošeta po La Rambli svaki dan i noć, gdje se mogu uživati u izvedbama uličnih umjetnika i performera, te sjesti i odmoriti u jedan od brojnih kafića i restorana kako bi uživali u promatranju ove vrlo žive ulice.

Las Ramblas je glavno središte aktivnosti u gradu i bez sumnje je najpoznatija šetnica Barcelone , a vjerojatno i u cijeloj Španjolskoj.
Nakon šetnje La Ramblom, svakako treba produžiti do obale kako bi uživali na plaži.

Danas postoji sedam plaža s ukupno 4,5 km obalne dužine , ali prije 1992. godine, obala Barcelone bila je preplavljena industrijom te nije postojala plaža koji bi koristili građani kao i turisti.
Situacija je bila takva sve do prenamjene za vrijeme Olimpijskih igara 1992. godine kada je grad preselio svu industriju i pretvorio u morsku obalu u zonu za razonodu za građane kao i za turiste, što je uključivalo poboljšanje dvije plaže i stvaranje pet novih plaža.

U novije vrijeme, prema Discovery Channelu , plaža Barceloneta je najbolja urbana plaža na svijetu, a treća najbolja plaža na svijetu.

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »