Azori i Lisabon

8 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  prema programu
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 10.990 kn
+ zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 1.690 kn
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

First minute

O putovanju

Putovanje Azori i Lisabon 8 dana avionom 19.09.-26.09.2021.


Za ulazak u Portugal i kretanje zemljom priznaje se europska digitalna COVID potvrda.
U njezinom nedostatku postoji obveza testiranja na COVID (ili negativan PCR test napravljen u roku od 72h prije ukrcaja ili negativan antigenski test napravljen u roku od 48h prije ukrcaja).
Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od zahtjeva za testiranje ili karantenu.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Portugal na službenim stranicama MVEP-a. 


Za Azore je potrebno najaviti dolazak on line. Obratiti pozornost na rok od 72h prije leta  za testiranje, koji se shvaća do trenutka polaska leta iz Lisabona, a ne iz npr. Zagreba, jer avio kompanije mogu odbiti putnika i tražiti ponovno testiranje u Lisabonu. Testiranje je oko 100 €.
Detaljnije informacije za Azorsko otočje.

Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  19.09.2021. 26.09.2021. 8 dana
  First minute
  Šifra : 3996475-D10
  Redovna cijena: 11.390 kn
  Popust: -400 kn
  Cijena: 10.990 kn
  + zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 1.690 kn

Program putovanja

Vrijednost više:
Svi izleti uključeni u cijenu
Polupansion na Azorima
Stop Over u Lisabonu

1. dan: ZAGREB – LISABON – PONTA DELGADA (otok SÃO MIGUEL)
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Lisabon u 12.50 sati na liniji TP0893 (TAP Portugal). Dolazak u Lisabon predviđen je 15.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Ponta Delgadu (otok São Miguel) predviđen je u 17.05 sati na liniji TP1863 (TAP Portugal). Po dolasku u Ponta Delgadu u 18.25 sati po lokalnom vremenu, slijedi transfer do hotela i smještaj. Večera u hotelu i noćenje.

2. dan: SÃO MIGUEL (promatranje kitova i dupina – PONTA DELGADA)
Doručak. Transfer do marine u Ponta Delgadu odakle kreće uzbudljiva potraga za dupinima i kitovima. U vodama oko Azora cijele godine obitavaju gotovo 24 vrste kitova, dupina i pliskavica. Uz pomoć vještih skipera, izviđača i biologa uputit ćemo se na lokacije na kojima je najveća vjerojatnost da ćete uživati u pogledu na plave kitove, kitove ubojice ili atlantske, pjegave dupine. (Izlet ovisi o vremenskim prilikama i lokacijama na kojima borave sisavci.) Ručak u restoranu te pješački razgled Ponta Delgade, administrativnog središta otočja. Trg São Sebastião i Praça Gonçalo Velho (nazvan po moreplovcu, koji je otkrio Azore) srce je staroga grada, oko kojeg su smješteni Gradska vijećnica, Vrata grada i stara carinarnica. U sklopu razgleda posjetit ćemo i crkvu Senhor Cristo te gradsku tržnicu. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: SÃO MIGUEL (nacionalni parkovi SETE CIDEDES – JEZERA FOGO)
Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni izlet s mnoštvom lokaliteta prirodne ljepote koje pruža otok. Kraće zaustavljanje na vidikovcu Vista do Rei (Kraljev pogled) s prekrasnim pogledom na krajolik. Spuštanje u dolinu do nacionalnog parka Sete Cidades (Sedam gradova), jednog od najljepših prirodnih lokaliteta na Azorima, smještenog u centru vulkanskog kratera. Slobodno vrijeme za šetnju oko dva jezera ili samo uživanje uz kavu. Nastavak vožnje uz mjesta Mosteiros i Bretanha uz stanku za ručak u tipičnom restoranu s lokalnom kuhinjom (samoposluživanje). Poslijepodne nastavak vožnje prema jezerima Fogo (Lagoa do Fogo), smještenih na 900 m nadmorske visine, otkuda se pruža prekrasan pogled na Vatreno jezero – dio netaknute prirode otoka. Cijeli lokalitet nalazi se u krateru ugaslog vulkana i najviša je točka otoka. U nastavku posjet plantaži ananasa te povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: SÃO MIGUEL (dolina FURNAS)
Doručak. Današnji razgled započet ćemo panoramskom vožnjom južnom obalom otoka i obilaskom najstarijeg, administrativnog središta otoka, Vila Franca do Campo. Nastavljamo prema dolini Furnas na istočnom dijelu otoka, a koja se sa svojim termalnim izvorima, fumarolama i termalnom vodom, smatra vulkanski najaktivnijim dijelom otoka. Obilazak jezera, toplih izvora i otvora u kojima se na pari kuhaju obroci. Vulkanske pećnice, fumarole već su generacijama izbušene na najtoplijem dijelu tla nazvanom caldeiras, na obali jezera, zapravo potopljenom grotlu vulkana. Za ručak će biti poslužena Cozida das Caldeiras, obrok kuhan na pari. Poslije ručka posjetit ćemo poznati botanički park Terra Nostra, s botaničkim zbirkama sa svih strana svijeta, a unutar kojeg se nalazi poznato žućkasto vulkansko jezero s toplom vodom, temperature od 35-40 stupnjeva, u kojem ćete imati priliku okupati se. Slijedi odlazak na sjevernu obalu, posjet jedinstvenoj plantaži i tvornici čaja Gorreana u kojoj se koriste starinski strojevi. Kušanje čaja. Na povratku kratko zaustavljanje na vidikovcu Santa Iria. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: otok SÃO MIGUEL - otok TERCEIRA (ANGRA DO HEROISMO)
Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku Ponta Delgada. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za otok Terceiru u 14.20 sati na liniji SP404 (Azores Airlines). Dolazak na Terceru predviđen je u 15.05 sati. Slijedi trosatni, pješački razgled Angra do Heroísma, najvećeg grada na otoku, koji se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Angra je najstarije, kontinuirano nastanjeno naselje na otoku te je od 15. - 19. stoljeća bila obavezno pristanište brodovima na putu za Ameriku. Kako su rado navraćale i neprijateljske mornarice i gusari, grad je bio prisiljen utvrditi se. Četiristo godina stare utvrde São Sebastião i São João Batista jedinstveni su primjerci vojne arhitekture. Sakralne građevine i urbanistička rješenja pratili su trendove matice zemlje, što se očituje u prostranim trgovima četvrti Sé i baroknoj katedrali. Po završetku razgleda slijedi transfer do hotela u Angra do Heroísmu i smještaj. Večera u hotelu i noćenje.

6. dan: TERCEIRA
Doručak. Cjelodnevni razgled Terceire, otoka poznatog i pod imenom „Otok ljiljana“, započet ćemo na vidikovcu planine Serra do Cume odakle se pruža spektakularan pogled na okolicu. Slijedi kratko zaustavljanje i šetnja u obalnom mjestašcu Praia da Vitória te vožnja do São Sebastiãoa, naselja vezanog uz povijest prvog naseljavanja otoka u 15. stoljeću. Razgled i ručak u restoranu gdje ćete probati tradicionalni juneći gulaš (alcatra) pripravljen u glinenim posudama. Nakon ručka slijedi nastavak vožnje brdskom cestom do špilje Algar do Carvao. Dolazak do mjesta Biscoitos, poznatog po prirodnim bazenima u crnim vulkanskim stijenama. Na povratku zaustavljanje na vidikovcu Pico de Cruzinhas u mjestu Monte Brasil s kojeg se pruža panoramski pogled na cijelu regiju. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan: TERCEIRA – LISABON
Doručak i slobodno jutro do transfera u zračnu luku. Slijedi let za Lisabon na liniji TP1824 (TAP Portugal) u 13.40 s predviđenim slijetanjem u Lisabon u 16.55 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj. U večernjim satima predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u poznate četvrti Bairro Alto i Chiado s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan: LISABON – ZAGREB
Rana odjava iz hotela i transfer autobusom do zračne luke Lisabon uz doručak u obliku paketa (breakfast box). Prijava na let za Zagreb u 8.00 sati na liniji TP0892 (TAP Portugal). Dolazak u Zagreb predviđen je u 12.05 sati po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 10.990 kn / Redovna cijena 11.390 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.690 kn

*First Minute 400 kn za rezervacije do 45 dana prije datuma polaska ili popunjena kapaciteta po FM cijeni

Minimum prijavljenih putnika: 20 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Državljani Republike Hrvatske mogu na osnovi valjane osobne iskaznice putovati na Azore. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Red letenja TAP Portugal/Azores Airlines:
ZAGREB LISABON 12:50 15:15
LISABON PONTA DELGADA 17:00 18:25          
PONTA DELGADA TERCEIRA 14:20 15:05           
TERCEIRA LISABON 13:40 16:55
LISABON ZAGREB 08:00 12:05


Popusti:
- za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju: 10%
- za odraslu osobu na pomoćnom ležaju: 5%


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Lisabon – Sao Miguel i Terceira – Lisabon – Zagreb
 • prijevoz zrakoplovom na unutarnjem letu Sao Miguel – Terceira na Azorima
 • 4 noćenja u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na otoku Sao Miguel
 • 2 noćenja u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na otoku Terceira
 • 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Lisabonu
 • dvije večere u hotelu i četiri ručka u lokalnim restoranima (uključeno piće) na Azorima
 • transfere i razglede prema programu
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku u toku razgleda
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

 • obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 1.690 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 2.590 kn, obavezno ako osoba putuje sama
 • boravišnu pristojbu u Lisabonu: 2 EUR osoba/dan za sve osobe starije od 12 godina (plaćanje na licu mjesta u hotelu)
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

- Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
- Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
- U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu i Madeiri, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja TAP Portugal objavljenom u rujnu 2020. godine i podložna su promjeni.

KORISNE INFORMACIJE

AZORI
Portugalsko otočje (9 otoka) smješteno u sjevernom Atlantiku, ukupne površine 2.346 km2, sa cca. 245.000 stanovnika. Otoci su vulkanskog porjekla i ističu se 3 grupe kojima su glavni otoci: Flores i Corvo na sjeverozapadu, Faial, Pico, Sao Jorge, Gracioza i Terciera u središtu, te Sao Miguel i Santa Maria na jugoistoku.
Glavna naselja: Ponta Delgada, Horta i Angra de Heroismo
Najveći grad: Ponta Delgada
Službeni jezik: Portugalski
Valuta: Euro (€)
Struja: 220 V
Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Tele2
Viza: nije potrebna
Klima: Prosječna temperatura zimi je 18-19 °C, ljeti 24-25 °C. Maksimalna mjesečna količina padavina je 110 mm. Godišnja količina oborina povećava se na zapadu sa 700 mm na San Miguelu na 1600 mm kod Florischa. Od lipnja do rujna prevladava suho i stabilno vrijeme. Temperatura mora tokom godine kreće se od 17 do 23 ° C.
Hrana: tradicionalna azorska jela od ribe i mesa
Piće: Lokalni konjak koji se zove Aquadente, lokalno pivo Especial, lokalna proizvodnja crvenog i bijelog vina

Sao Miguel
Najveći i najnaseljeniji azorski otok, poznat je i kao Zeleni otok, što može zahvaliti nepreglednim zelenim ravnicama i brdima koja ga krase. Sao Miguel poznat je i po brojnim vulkanskim jezerima, kao što su Lagoa das Sete Cidades i Lagoa do Fogo. Obalu Sao Miguela karakterizira kontrast visokih litica koje poniru u ocean te lako dostupnih plaža, poput kupališta Vinha da Areia.

Terceira
Terceira je otok prepoznatljiv po jednom od glavnih gradova Azora - Angra do Heroismo - mjestu s očuvanom povijesnom jezgrom smještenom na UNESCO-ov Popis svjetske baštine te brojnim, danas neaktivnim, vulkanima čijim erupcijama je i nastao. Na Terceiri se izmjenjuje zanimljiv i šaren krajolik, u kojem se pak izmjenjuju nizine, planine i obala, zelenilo i morsko plavetnilo, obrađene površine s pomalo divljom i neukroćenom prirodom. Osim veličanstvene prirode i nevjerojatnih plaža, na Terceiri možete pogledati i portugalsku inačicu borbe s bikovima, koja dolazi u dva oblika - borba u areni te ulična utrka (tourada a corda).


Korisne informacije

Mjere ograničenja su od 1. kolovoza ipak ublažene i uglavnom se odnose na ograničeni broj osoba u unutarnjim prostorima i na terasama kafića, restorana, slastičarna i slično. Pri ulasku u restorane, kafiće i slastičarne iza 19h svaki dan, uključujući vikende i blagdane, još je na snazi obaveza predočenja ili europske digitalne covid potvrde ili negativnog PCR testa. Ukinuta je zabrana kretanja noću između 23h do 05h, vraćeno je normalno radno vrijeme trgovina, restorana (do 02h) i ostalih uslužnih djelatnosti i više se ne primjenjuje skraćeno radno vrijeme vikendom i blagdanima. Premda su ove mjere stupile na snagu 1. kolovoza, one se u svakom trenutku mogu postrožiti, bude li se pogoršalo stanje pandemije na terenu.
I dalje je obvezno držanje fizičke distance i nošenje maske za sve starije od 10 godina na javnim prostorima i ulicama kad god nije moguće održavati distancu.
Putnici trebaju ispuniti obrazac on line. 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »