Berlin

5 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 580 EUR
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Pošalji upit

zatražite informativnu ponudu te iskoristite priliku da postavite dodatna pitanja; ako želite napraviti uplatu i rezervirati putovanje - za brže ugovaranje predlažemo da odmah pošaljete u Napomeni imena i prezimena putnika s datumima rođenja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Berlin 5 dana avionom 23.08., 04.10. i 18.10.2024.
GARANTIRANI POLASCI

Načini plaćanja: uplatom na žiro račun, karticama (jednokratno ili obročno do 12 rata) ili Keks Payom. Iznos se može uplatiti cjelokupno odmah ili uz 40% akontacije/predujma odmah pri rezervaciji, a ostatak najkasnije 45 dana/30 dana prije datuma polaska (ovisno o vrsti putovanja). Pogledajte sve detalje načina plaćanja uključujući i vrste kartica za koje je moguće obročno plaćanje.

Termini polazaka

Cijena po osobi

Garantirano
First minute

Šifra : 4000190-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Garantirano
First minute

Šifra : 4000191-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Garantirano
First minute

Šifra : 4000192-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Načini plaćanja: uplatom na žiro račun, karticama (jednokratno ili obročno do 12 rata) ili Keks Payom. Iznos se može uplatiti cjelokupno odmah ili uz 40% akontacije/predujma odmah pri rezervaciji, a ostatak najkasnije 45 dana/30 dana prije datuma polaska (ovisno o vrsti putovanja). Pogledajte sve detalje načina plaćanja uključujući i vrste kartica za koje je moguće obročno plaćanje.


Izlet u Potsdam i Dresden!

Predviđeni hotel: Hotel ABACUS Tierpark 4*

1. dan    ZAGREB – BERLIN    
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na redovnoj liniji za Berlin u 18:05 sati, dolazak u zračnu luku Berlin Brandenburg u 19:35 sati. Po dolasku slijedi organizirani transfer do hotela i smještaj. Mogućnost odlaska u orijentacijsku šetnju. Noćenje.

 2. dan   BERLIN  
Doručak. Obucite udobnu obuću, jer nas danas čeka puno avantura. Odlazimo u razgled grada pješice i javnim prijevozom: Berliner Dom, uz pogled na Otok muzeja (Museum Insel) s čuvenim muzejima. Prolazimo i Humboldtov forum, sagrađen na mjestu nekadašnje kraljevske palače, palaču Prijestolonasljednika i Princezinu palaču, kraj stražarnice Neue Wache, Humboldtovog Sveučilišta do trga Bebelplatz gdje su 1933. godine nacisti palili knjige. Nastavljamo dalje prema katedrali sv. Hedvige, katoličkoj crkvi, preko Gendarmenmarkt trga s Francuskom i Njemačkom crkvom te dalje poznatom ulicom Friedrichstrasse. Zaustavljamo se kraj Checkpoint Charlieja. Danas je to točka okupirana turistima,  ali i mjesto gdje se nalazi replika kontrolne kućice sa statistima koji stoje ispred nje u uniformama američke, francuske i ruske vojske i za naknadu se slikaju s turistima. Kraće slobodno vrijeme za predah i poznati fast food Berlina – currywurst. Predlažemo posjet virtualnoj atrakciji TimeRide Berlin. TimeRide-ova VR tehnologija omogućuje vam putovanje kroz vrijeme u podijeljeni Berlin 1980-ih godina i doživljavanje prošlosti iz prve ruke (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Proći ćemo uz nekadašnje nacističko zdanje, zgradu Ministarstva zrakoplovstva Trećeg Reicha do ostataka nekadašnjeg Berlinskog zida gdje se danas nalazi Topografija Terora, muzej (otvoreni i zatvoreni dio) gdje možete više saznati o povijesti zida i strahovlade nacista. Stižemo i na Potsdamer Platz. Trg je natkriven neobičnom Sonyjevom lanternom, koja se kao kišobran naslanja na nebodere. Unutra se nalaze restorani oko fontane, Legoland Discovery centar, kao i Muzej kinematografije. U veljači se ovdje održava internacionalni filmski festival Berlinale, a u neposrednoj blizini je i njemačka verzija avenije slavnih, sa zvijezdama u pločniku. Prolazimo i uz nekadašnji Hitlerov bunker do Holokaust Denkmala – Spomenika Židovima - svaki kameni blok predstavlja 10 000 ubijenih Židova. Nastavljamo prema Brandenburškim vratima, simbolu Berlina, veličanstvenom zdanju izgrađenom po uzoru na antičku Akropolu, kao kraljevski ulaz u grad, s kvadrigom na vrhu koju je Napoleon oteo nakon svog ulaska u Berlin 1806. da bi bila vraćena 1815. Smještena na ogromnom prostoru Pariškog trga iz kojeg se proteže jedna od glavnih ulica Unter den Linden i hotel Adlon u kojem je odsjeo Michael Jackson kada je u rukama držao bebu na balkonu hotela. Stižemo i do Reichstaga, tj. Njemačkog parlamenta. Odlazimo do shopping ulice Kurfürstendamm  ili skraćeno Ku’damm, koja je kao Champs Elysees u Parizu… Slobodno vrijeme za shopping i vlastite aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan   BERLIN – fakultativni izlet POTSDAM – CHARLOTTENBURG      
Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet autobusom (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana) u Potsdam, grad 30 km zapadno od Berlina, poznat po prekrasnim palačama, filmskom studiju na brdu Babelsberg, kao i Cecilienhof palači gdje su se Churchill, Staljin i Truman sastali na kraju Drugog svjetskog rata (Potsdamska konferencija) radi dogovora o novom poslijeratnom poretku. Proći ćemo pored Brandenburških vrata na Luisenplatzu, od kojih počinje pješačka zona i Brandenburger strasse. Potsdam ima i svoju Holandsku četvrt (Holländisches Viertel), jako simpatičan blok zgradica od crvene cigle, prepoznatljivog holandskog stila gradnje. Naime, sredinom XVIII stoljeća iz Nizozemske su došle zanatlije i graditelji, na poziv kralja Friedricha Wilhelma II, a kralj je naredio da im se izgrade kuće za stanovanje dok borave u Njemačkoj. Obavezno prošećite te odmorite u nekom od kafića otvorenih u prizemlju zgrada s malim vrtovima ispred. Slobodno vrijeme. Odlazak do predivnog kraljevskog parka Sanssouci, koji doslovce znači „Bez briga“. U ogromnom parku nalazi se ljetna rezidencija pruskog kralja Fridriha II. Velikog, koja je, zajedno s parkom, pod zaštitom UNESCO-a. Šetnja po parku. Na povratku odlazimo do dvorca Charlottenburg: najveće kraljevske palača u Berlinu koja potječe iz 17. st. Ulaznica u dvorac se naplaćuje, no možete prošetati besplatno prekrasnim vrtovima iza palače. Povratak u hotel. Slobodna večer. Možete prošetati i večerati u romantičnoj, srednjovjekovnoj četvrti Nikolaiviertel koja je nekada bila samo središte grada. Na žalost, kao gotovo i cijeli grad, i ona je stradala u savezničkim zračnim napadima 1945. godine. Četvrt je rekonstruirana, tako da danas predstavlja zanimljiv sklop srednjovjekovnih građevina i kasnijih rekonstrukcija, no nepogrešivo odiše njemačkim "štihom". Njezino srce predstavlja crkva sv. Nikole oko koje su se grupirale suvenirnice i tradicionalni njemački restorani. Ili možete posjetiti TV toranj na samom Alexander Platzu, jedan od simbola Berlina sagrađen 1969. godine koji s visinom od 368 m predstavlja jednu od najviših građevina u Njemačkoj. Brzim liftom možete se popeti do 206 m visoke platforme od kuda puca prekrasan pogled na sve strane. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan     BERLIN – fakultativni izlet DRESDEN
Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet autobusom u Dresden (prijava i doplata  prilikom rezervacije aranžmana). Prvo odlazimo autobusom do East Side Galleryja, najveće i najpoznatije galerije na otvorenom, ostatku berlinskog zida kraj Oberbaum mosta koji je išaran grafitima i muralima poznatih i nepoznatih autora. Šetnja uz zid. Krećemo prema 200 km udaljenom Dresdenu, gradu koji je na početku Drugog svjetskog rata imao 642.143 stanovnika (danas s okolicom ima dvostruko više) te bio sedmi po veličini grad u Njemačkoj i do kolovoza 1944. bio pošteđen od zračnih napada, jer je bio izvan dosega saveznika. Još više nego industrijom Dresden se dičio kulturnim blagom, počevši od bezbroj prekrasnih građevina. Umjetnost u toj prijestolnici pokrajine Saske počela se ubrzano razvijati početkom 18. stoljeća – u njemu je Friedrich Schiller napisao tekst "Ode radosti". Početkom 20. stoljeća grad dobiva novi kulturni zamah, pa je zvan Firenca na Labi. Sva ta stoljeća procvata izbrisana su u samo dva dana 1945. godine. Danas je grad potpuno obnovljen i prekrasan. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

5.dan    BERLIN – ZAGREB         
Doručak i odjava iz hotela. Prtljagu ostavljamo na recepciji hotela do transfera u zračnu luku. Slobodan dan za vlastite aktivnosti. Idealno je vrijeme za posjet Otoku Muzeja koji je UNESCO-ova svjetska baština i jedno od najznačajnijih kulturnih područja u Berlinu. To je otok na rijeci Spree u središtu grada, poznat po svojoj koncentraciji svjetski poznatih muzeja. Na Museum Islandu se nalaze pet glavnih muzeja: Altes Museum (antika i arheologija), Neues Museum (egipatska i antička kolekcija), Alte Nationalgalerie (europsko slikarstvo 18. i 19. stoljeće), Bode-Museum (bizantska umjetnost) i Pergamonmuseum (dom arheoloških blaga grčkog, rimskog, babilonskog i asirskog podrijetla). Povratak u hotel na transfer do zračne luke. Polazak zrakoplova u 20:20 sati, dolazak u Zagreb u 21:45 sati.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta   
Minimalan broj putnika: 25 / maksimalan broj putnika 30

Informacije o letu:
Prijevoznik Croatia Airllines
OU4408  ZAG 18:05 BER 19:35 
OU4409  BER 20:20 ZAG 21:45


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Berlin – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm)
 • transfer zračna luka – hotel – zračna luka
 • četiri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Berlinu u dvokrevetnim sobama
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • doplata za priključni let iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra: 70 EUR po osobi ili samo jedan smjer 50 EUR
 • promjena imena putnika na već izdanim kartama za letove zrakoplovne kompanije Croatia Airlines 70 EUR
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • poludnevni izlet u Potsdam (uključuje transfer autobusom, pratnju voditelja putovanja, parkirne takse, posjet kompleksu Charlottenburg (izvana) u Berlinu) 60 EUR po osobi – prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana, min. 20 osoba za realizaciju izleta
 • cjelodnevni izlet u Dresden (uključuje transfer autobusom, pratnju voditelja putovanja, parkirne takse, posjet kompleksu East side Gallery (izvana) u Berlinu) 80 EUR po osobi – prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana, min. 20 osoba za realizaciju izleta
 • ulaznicu za TimeRide Berlin (uključuje ulaznicu za atrakciju Berlin 1985 u trajanju od 45 minuta s virtualnim naočalama na engleskom ili njemačkom jeziku) 20 EUR po osobi – prijava i doplata prilikom rezervacije, aranžmana, min. 8 osoba za realizaciju
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 170 EUR (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti

· 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene,
· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
· dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

Doplate

Informativna cijena ulaznica (podložna promjenama):

 • zbirna dnevna ulaznica za Museuminsel (5 muzeja) - 24 EUR
 • Berliner Dom (katedrala) -  7-10 EUR
 • TV toranj – 13-25 EUR
  Popusti za mlade i djecu postoje u svim muzejima, potrebno je informirati se u svakome.


 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2024. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm).
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.). 
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Trokrevetna soba je najčešće dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Savezna Republika Njemačka (njem.: Bundesrepublik Deutschland, alemanski: Bundesrepublik Ditschlånd Austro-bavarski: Bundesrepublik Deitschlånd, niskonjemački: Bundesrepublik Düütschland, ripuarijski njemački: Bundesrepublik Dütschland) je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za  državljane RH viza za Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u SR Njemačkoj se nalazi u Berlinu.
Gordan Bakota, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
Telefon: 0049 30 2191 5514 , 0049 30 2362 8955 (konz.)
Fax: 0049 30 2362 8965, 2362 8967(konz.)
Adresa: Ahornstraße 4, 10787 Berlin, DEUTSCHLAND
Email: berlin@mvep.hr
Web stranica: https://mvep.gov.hr/de
Uredovno vrijeme Veleposlanstva:
• ponedjeljak - petak: 9:00-17:00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak: 9:00-13:00
• utorak: 9:00-13:00 i 16:00-18:00
Broj dežurnog telefona za hitne slučajeve izvan radnog vremena:  00 49 151 174 27 664

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim najkasnije 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 25, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:

 • uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • keks pay
 • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
 • online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002952753 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.  Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002952833, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.


 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »