Egipatska velika tura

9 dana zrakoplovom/brodom
zrakoplovom
brodom
 • Usluga / Opis stavke:
  prema programu
 • Prijevoz:
  zrakoplovom, brodom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 1.976 EUR (14.888,17 kn)
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Egipatska velika tura 9 dana avionom 08.11.-16.11.2023.
Ručak u Istanbulu i kratki razgled u povratku
GARANTIRANI POLAZAK

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Termini polazaka

Cijena po osobi

Garantirano

Šifra : 3999268-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn


Predviđeni hoteli: Kairo: Novotel 4th October 4*
Hurgada: Bellagio Beach Resort & Spa 5*

Napomena:  duhovno vodstvo vlč. Darko Banfić, župnik Župe Rude kraj Samobora. Idea putovanja se rodila na Rudama, mjestu kraj Samobora, u prošlosti ali i danas poznatom po rudnicima, Rudarskoj greblici i u sadašnjosti, našem župniku koji je našem mjestu i mještanima dao više sloge, zabave, veselja i molitve kroz razna hodočašća unazad 14 godina. Čak idemo i biciklima hodočastiti na Mariju Bistricu. Rekli bi „velečasni“ iz naroda, jer i on mora „pedalirati“. Baš zato želimo da ga i vi upoznate, jer jednom prilikom je poveo na put i druge župljane iz drugih župa, pa se više od Rudara ne žele odvojiti. Takav vam je naš župnik!

Hrvatskim državljanima potrebna je viza za Egipat, koja se ishodi u egipatskoj zračnoj luci za 25 USD, putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od dana ulaska u Egipat i imati dvije prazne stranice za vizu.

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL, 08.11.2023., srijeda
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije polaska. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines) u 19:55 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00:10 sati prema lokalnom vremenu. Let traje oko 2 i 15 minuta.

2. dan: ISTANBUL – KAIRO, 09.11.2023., četvrtak (doručak i ručak)
Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Kairo u 01:10 sati. Dolazak u Kairo 02:25 sati po lokalnom vremenu. Let traje oko 2 sata i 15 min. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i transfer do hotela. Smještaj i noćenje.
Doručak u hotelu. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide Keopsova, Kefrenova i Mikerinova te tajanstvena Sfinga (ulaznica za plato uključena, a po želji na licu mjesta se plaća ulazak u piramidu). Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu, građene u razdoblju 2620 - 2500 g prije Krista. Ručak (u cijeni aranžmana) u restoranu. Slijedi posjet Egipatskom Nacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blaga i artefakti prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Za kraj slijedi posjet najvećem bazaru u Africi - bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: KAIRO – ASUAN, 10.11.2023., petak, let avionom, ukrcaj na brod (ručak i večera na brodu)
Doručak u obliku paketa zbog ranog odlaska u zračnu luku Kairo. Prijava na let za Asuan. Polet aviona u 07:35, dolazak u Asuan   09:00 sati. Po dolasku ukrcaj na brod koji će vas provesti na nazaboravno krstarenje Nilom. Danas ćemo posjetiti High Dam ili tzv. popularnu Asuansku branu na rijeci Nil. Jedna od najvažnijih hidroelektričnih projekata na svijetu. Izgradnja je počela 1960.godine i trajala je gotovo 10 godina. Brana je dugačka 3.830 m i visoka oko 111 metara. Posjetiti ćemo i Nedovršeni obelisk. Ispunjeni obelisk bio bi naježi komad kamena koji su Egipćani stvorili. Nakon ručka odlazak do obližnjeg Nubijskog sela i hrama Philae, posvećenog Izidi, boginji plodnosti i majčinstva. Povratak na brod. Večera. Noćenje.

4. dan: ABU SIMBEL – KOM OMBO – EDFU, 11.11.2023., subota, plovidba brodom (doručak u obliku paketa, ručak, večera)
Rano ustajanje, doručak u obliku paketa i odlazak do Abu Simbela, arheološkog nalazišta na obali jezera Nasser u blizini granice sa Sudanom. Najznačajniji su hramovi koji su izgrađeni tijekom vladavine faraona Ramzesa II. Glavni hram u Abu Simbelu posvećen je božanstvima Amon-Ra, Ptah i Ra-Horakhtyju. Povratak na brod i plovidba do Kom Ombua. Po dolasku razgled dvostrukog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu sa sokolovom glavom. Plovidba prema Edfu. Večera. Noćenje.

5. dan: DOLINA KRALJEVA I HATŠEPSUT HRAM, 12.11.2023., nedjelja, plovidba brodom (doručak, ručak i večera)
Doručak. Odlazak u razgled obližnje Doline kraljeva na zapadnoj obali Nila. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i tada prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. U nastavku programa razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III. Ručak i večera na brodu. Noćenje.

6. dan: LUXOR – KARNAK HRAM – HURGADA, 13.11.2023., ponedjeljak (doručak i večera)
Doručak na brodu. Odjava s broda. Nastavak autobusom do Luxora, razgled. Grad je bio glavni religijski centar i prijestolnica tijekom drevne egipatske povijesti. U nastavku programa obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku na istočnoj obali Nila, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. Odlazak prema Hurgadi. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan: HURGADA, 14.11.2023., All inclusive, utorak
Doručak. Dan za odmor na plaži i vlastite aktivnosti. Preporučujemo odlazak do centra Hurgade, posjet suvenirnicama. U ovom hotelu usluga all inclusive. Noćenje.

8. dan: HURGADA – ZRAČNA LUKA HURGADA, 15.11.2023., All inclusive, srijeda
Doručak, ručak i večera. Slobodan dan za vlastite aktivnosti. U cijenu uključena kasna odjava iz hotela. Malo prije ponoći odlazak u zračnu luku Hurgada.

9. dan: ZRAČNA LUKA HURGADA – ISTANBUL – ZAGREB, 16.11.2023., četvrtak
Prijava na let za Istanbul u 03:25 sati, a dolazak u Istanbul se očekuje oko 7:30 sati. Let traje cca 3 sata. Po dolasku u Istanbul, transfer autobusom do centra. Razgled Aya Sofije samostalno. Ona je odnedavno opet džamija, ulaz je besplatan i možete ju obići individualno u svoje slobodno vrijeme. Nastavljamo preko hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa i dalje prema džamiji Sultana Ahmeta (Plava džamija) iz 17. st., tik do Aja Sofije, posebno zanimljive zbog priče o njenih šest minareta. Izvana ćete moći vidjeti i kuću Ibrahim paše, poznatog Sulejmanovog prijatelja. Slijedi vrijeme za ručak i povratak u zračnu luku. Prijava na let za Zagreb u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb u 19:05 po lokalnom vremenu. Let traje cca 2 sata i 15 minuta.

Minimalan broj putnika: 39 / Maksimalan broj putnika: 39

Informacije o letu: TURKISH AIRLINES
TK1056 08.11. ZAGREB 19:55 ISTANBUL 00:10
TK 692 09.11. ISTANBUL 01:10 KAIRO 02:25
TK 703 16.11. HURGADA 03:25 ISTANBUL 07:30
TK1053 16.11. ISTANBUL 19:00 ZAGREB 19:05


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Istanbul - Kairo – Hurgada - Istanbul – Zagreb
 • unutrašnji let Kairo - Asuan
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 4* u Kairu
 • tri noćenja na bazi doručka, ručka i večere na brodu
 • dva noćenja na bazi all inclusive usluge u Hurgadi u hotelu 5*
 • kasna odjava iz hotela u Hurgadi, zadnji dan boravka
 • cjelodnevni izlet Piramide Kairo sa ulaznicom (ne i unutrašnjost), Egipatski muzej Kairo, ručak
 • razgledavanja i krstarenje brodom prema programu: High Dam, Nedovršeni obelisk, Philae hram, Kom Ombo, Edfu, Karnak, Luxor, Hatšepsut, Dolina kraljeva
 • autobus za vrijeme cijele ture (autobusi su turističke klase i klimatizirani)
 • transfer do centra Istanbula i natrag, lokalni vodič, ručak
 • razgledavanja i izlete prema programu
 • putno osiguranje (zdravstveno osiguranje na 30.000 eur i osiguranje od otkaza, u slučaju bolesti ili smrti užeg člana obitelji, osiguranje vraća 90% uplaćenog iznosa)
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • napojnice za vozača i vodiča 45 USD po osobi
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 390 EUR (2.938,46 kn) obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi (max 4 jednokrevetne sobe na cijelu grupu)

Popusti

· 20% popusta za jedno dijete od 4,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni


- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Istanbulu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u dolarima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Od 5.1.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Turskoj nalazi se u Istanbulu.

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Republici Turskoj (Istanbul) se nalazi na adresi Asmali Mescit Mah., Oteller Sok. No:1/2, 34420 Tepebasi/Beyoglu, Istanbul, Turska.
Kontakt podaci: tel. 0090 212 293 5467, 0090 212 293 5468, fax. 0090 212 293 5476, e-mail: gkrh.istanbul@mvep.hr. Generalni konzul: dr.sc. Ivana Zerec

Za putovanje u Egipat potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i viza. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Hrvatskim državljanima je za ulazak u Egipat potrebna viza. 
https://mvep.gov.hr/services-for-citizens/consular-informations/visas/visas-22879/22879?country=29#Egypt

-Vizu je moguće ishoditi u Veleposlanstvu Arapske Republike Egipat u Zagrebu, u Babonićevoj 58 
- ili po dolasku u Egipat uz plaćanje 25usd po osobi.
 ili on line putem egipatskog e-visa portala:  https://visa.vfsglobal.com/egy/en/hrv/apply-visa

Podaci o nadležnom veleposlanstvu: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Egiptu 3, Abou El Feda St., Zamalek, Cairo tel.: +202 - 273 83 155 / 273 83 529, fax: +202- 273 80 934
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0020 128 140 0344, e.mail Veleposlanstva RH u Kairu : croemb.cairo@mvep.hr,  e.mail za konzularna pitanja: crocons.cairo@mvep.hr
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • nedjelja - četvrtak 9:30 – 16:00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela: • rad sa strankama iz Egipta: nedjelja-četvrtak 10:00 - 13:00 • rad sa strankama iz zemalja koje Veleposlanstvo pokriva nerezidentno: nedjelja-četvrtak 9:30-16:00 (prethodno najaviti dolazak telefonom ili e-mailom)

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 39, a maksimalan broj putnika je 39. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002915944 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002916091, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »