Krstarenje Nilom - egipatska velika tura uz posjet Aleksandriji

9 dana zrakoplovom/brodom
zrakoplovom
brodom
 • Usluga / Opis stavke:
  prema programu
 • Prijevoz:
  zrakoplovom, brodom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena od 9.980 kn (1.324,57 EUR)
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

ultra first minute

O putovanju

Putovanje Krstarenje Nilom - egipatska velika tura uz posjet Aleksandriji 9 dana avionom 15.11.-23.11.2022.

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Termini polazaka

Cijena po osobi

ultra first minute

Šifra : 3998137-D07

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn


Krstarenje Nilom od Asuana do Luksora

Vrijednost više: pratitelj na hrvatskom jeziku, hoteli i brod 5*, ulaznice uključene u cijenu!

1. dan ZAGREB - ALEKSANDRIJA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish airlinesa TK1056 u 19:55h. Po dolasku u Istanbul oko 00:15h, nastavak puta za Aleksandriju letom TK696 u 01:30h. Nakon slijetanja u 02:35h obavljanje graničnih formalnosti te transfer do hotela 5*. Smještaj i noćenje.

2. dan ALEKSANDRIJA
Doručak. Odlazak u cjelodnevni razgled Aleksandrije. Ime je dobila po Aleksandru Velikom a grad brzo postao jedan od najvećih gradova u helenističkom svijetu, po veličini i bogatstvu odmah iza Rima. Danas je najveća egipatska luka, drugi grad po veličini u Egiptu i važno industrijsko središte. Nekada je grad bio kamenim nasipom povezan s otočićem Farom, na kojem je Sostrat iz Knida oko 280. pr. Kr. sagradio najstariji poznati svjetionik istog imena Far (Pharos) visok 135 m, jedno od sedam čuda antičkoga svijeta. Danas svjetionika više nema, ali je na tom mjestu izgrađena 1480. g. veličanstvena utvrda Qaitbey. Razgled unutrašnjosti utvrde te panoramski pogled na cijelu Aleksandriju. Također, grad je bio poznat po Aleksandrijskoj knjižnici koja je bila najveća u antičko vrijeme, a 2002.g. je u blizini izgrađena jednako tako impresivna nova knjižnica Biblioteca Alexandrina kapaciteta čak 8 mil. knjiga, koju ćemo kratko panoramski razgledati izvana. Slijedi posjet katakombama Kom el-Shuqqafa iz 2. st. koje su savršen primjer aleksandrijske fuzije egipatskih i grčko-rimskih stilova. Postavljene su na nekoliko razina komora koje su spojene spiralnim stubama. Uz usputni vanjski panoramski razgled džamije Abu Alabbas slijedi razgled ostataka rimskog Serapeuma i trijumfalnog stupa Pompejev pilar koji je jedan od najvećih monolitskih stupova ikad podignutih, postavljen u čast Dioklecijanu 292. godine. U popodnevnim satima slijedi vožnja prema Kairu. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. dan KAIRO i PIRAMIDE
Doručak. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide Keopsova, Kefrenova i Mikerinova te tajanstvena Sfinga. Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu, građene u razdoblju 2620 - 2500 g prije Krista. Slijedi posjet Egipatskom Nacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blaga i artefakti prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Za kraj slijedi posjet najvećem bazaru u Africi - bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Transfer do željezničke stanice i ukrcaj u vlak za Asuan. Smještaj u dvokrevetne kabine i večera.

4. dan KAIRO - ASUAN
Dolazak u Asuan, doručak. Odlazak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio bi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. Slijedi ukrcaj na brod 5*, smještaj u kabine i ručak. U popodnevnim satima vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra, kao i odlazak na fakultativne izlete u obližnje Nubijsko selo ili hram Philae. Večera i noćenje na brodu.

5. dan ASUAN - fakultativno Abu Simbel - KOM OMBO - EDFU
Prije zore, uz doručak za ponijeti slijedi fakultativni izlet autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Povratak na ručak. Za one koji ostaju, doručak te uživanje na brodu. Nakon ručka razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u velikoj piramidi u Khufu. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Slijedi plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku razgled dvostrukog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu sa sokolovom glavom. Plovidba prema Edfu. Večera i noćenje na brodu.

6. dan EDFU - ESNA - LUKSOR
Nakon doručka, razgled hrama boga Horusa (sa sokolovom glavom) u Edfu, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta. Plovidba preko riječne rampe (ustave) u Esni do Luxora (nekadašnje Tebe, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta) uz ručak na brodu. Dolazak u Luksor uvečer. Večera i noćenje.

7. dan LUKSOR - DOLINA KRALJEVA
Doručak. Odjava s broda te odlazak u razgled obližnje Doline kraljeva na zapadnoj obali Nila. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. U nastavku programa razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III. Povratak u Luksor. Večera i noćenje.

8. dan LUKSOR - KARNAK - HURGADA
Doručak. Slijedi obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku na istočnoj obali Nila, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. Nastavak razgleda obližnjeg hramu Luksor koji je Alejom sfingi povezan s Karnakom. Nakon razgleda i kraćeg slobodnog vremena slijedi vožnja autobusom do Hurgade, poznatog ljetovališta na obalama Crvenog mora. Po dolasku, večera u restoranu. Noćenje do polaska prema zračnoj luci. 

9. dan ISTANBUL - ZAGREB
Transfer do zračne luke. Nakon obavljenih formalnosti, povratni let Turkish airlinesa TK1430 za Istanbul u 03:40h.
Dolazak u Istanbul u 07:45h. u Istanbulu je cjelodnevno čekanje večernjeg leta za Zagreb te putnici mogu po želji vrijeme iskoristiti u istraživanju ogromne Istanbulske zračne luke, ili pak otići u razgled Istanbula u pratnji voditelja putovanja (uz doplatu). Nastavak puta za Zagreb letom TK1053 u 18:50h, s dolaskom u 19:00h.

Minmalni broj putnika: 20

Informacije o letu, prijevoznik Turkish airlines:
ZAG IST 19:55 00:15 IST HBE 01:30 02:35
HGR IST 03:40 07:45 IST ZAG 18:50 19:00


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Aleksandrija-Hurgada-Istanbul-Zagreb (uključeno 1 komad prtljage max 30kg)
 • zrakoplovne pristojbe
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • 1 noćenje s doručkom u htl 5* u Aleksandriji
 • 1 polupansion u htl 5* u Kairu,
 • 3 puna pansiona na brodu 5* tijekom plovidbe Asuan-Luksor
 • 1 polupansion u dvokrevetnim kabinama za vrijeme noćne vožnje vlakom
 • 1 polupansion u htl 5* u Luksoru
 • 1 večera u restoranu u Hurgadi i noćenje u htl 5*
 • sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom
 • razglede i ulaznice prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

 • doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu/kupe: 1.990 kn (264,118 EUR), obavezno ako osoba putuje sama
 • za troškove ulazne egipatske vize 25 USD
 • obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače 45 USD
 • doplate za fakultativne usluge
 • osobne troškove
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti

Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. popust na upit

Doplate

Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu/kupe: 1.990 kn (264,118 EUR).

Fakultativna ponuda u Asuanu (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika): Hram Philae 35 eur; Nubijsko selo 35 eur; Abu Simbel autobusom 120 eur
Fakultativna ponuda u Karnaku (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika): Sound and light show 45 eur


Državljani RH mogu bez ograničenja ući u Egipat.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Egipat informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Hrvatski državljani trebaju vizu za Egipat. Troškovi ulazne egipatske vize koja se ishodi u zračnoj luci Kairo 25 USD  (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat i imati 2 prazne stranice za vizu). Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »