Oslo i norveški fjordovi

6 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena od 1.290 EUR
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Pošalji upit

zatražite informativnu ponudu te iskoristite priliku da postavite dodatna pitanja; ako želite napraviti uplatu i rezervirati putovanje - za brže ugovaranje predlažemo da odmah pošaljete u Napomeni imena i prezimena putnika s datumima rođenja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Oslo i norveški fjordovi 6 dana izravnim letom iz Zagreba 02.08., 16.08., 23.08. i 20.09.2024.
GARANTIRANI POLASCI

Načini plaćanja: uplatom na žiro račun, karticama (jednokratno ili obročno do 12 rata) ili Keks Payom. Iznos se može uplatiti cjelokupno odmah ili uz 40% akontacije/predujma odmah pri rezervaciji, a ostatak najkasnije 45 dana/30 dana prije datuma polaska (ovisno o vrsti putovanja). Pogledajte sve detalje načina plaćanja uključujući i vrste kartica za koje je moguće obročno plaćanje.

Termini polazaka

Cijena po osobi

Garantirano
First minute

Šifra : 3999860-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Garantirano
First minute

Šifra : 3999861-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Garantirano

Šifra : 3999862-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Garantirano
First minute

Šifra : 3999863-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Načini plaćanja: uplatom na žiro račun, karticama (jednokratno ili obročno do 12 rata) ili Keks Payom. Iznos se može uplatiti cjelokupno odmah ili uz 40% akontacije/predujma odmah pri rezervaciji, a ostatak najkasnije 45 dana/30 dana prije datuma polaska (ovisno o vrsti putovanja). Pogledajte sve detalje načina plaćanja uključujući i vrste kartica za koje je moguće obročno plaćanje.


VRIJEDNOST VIŠE: vožnja željeznicom na relaciji Geilo – Myrdal – Flam i krstarenje predivnim Naeroy fjordom od Flama do Gudvangena!

Predviđeni smještaj:
Polazak 02.08. i 23.08. : Storefjell Resort ili slično

Voss: Scandic Voss ili slično
Bergen: Alver Hotel ili slično
Geilo: Ustedalen Hotell ili slično
Oslo: Anker Hotel ili slično

1. dan: ZAGREB – OSLO - GEILO
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta, prijava na let za Oslo u 05:45 sati na direktnoj liniji FR 8793 (Ryanair). Predviđeno vrijeme slijetanja u zračnu luku u Oslu u 08:20 sati. Ukrcaj u autobus i odlazak s voditeljem putovanja u obilazak norveške prijestolnice: gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-ih godina prošlog stoljeća i četvrt Kvadraturen - „staro Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača, do jednog od novijih simbola Osla - zgrade Opere i baleta u četvrti Bjorvika s brojnim primjerima moderne arhitekture. Nakon razgleda pauza za ručak te nastavak putovanja prema Geilu. Smještaj u hotel u Geilu i noćenje.
*Na polascima 02.08. i 23.08. smještaj je predviđen u regiji Gol.

 2. dan: GOL/GEILO – MYRDAL – FLAM – NAEROYFJORD – GUDVANGEN - VOSSEVANGEN
Doručak i odjava iz hotela. Obilazak započinjemo odlaskom na vlak (uključeno u cijenu aranžmana) koji će nas odvesti preko sela Myrdal do Flama gdje ćemo prijeći na drugi vlak – poznatu kosu željeznicu kojom ćemo se voziti po jednoj od najatraktivnijih i najstrmijih pruga na svijetu okruženom netaknutom prirodom, uz prekrasni slap Kjosfossen. Po dolasku u Flam, malo i pitoreskno selo koje ima samo oko 350 stanovnika, ali i više od 450 tisuća posjetitelja godišnje, ukrcaj na brod i odlazak na krstarenje u trajanju od cca. 2 sata (uključeno u cijenu aranžmana) po slikovitom rukavcu Sognefjorda, fjordu Naeroy, do mjesta Gudvangen. Fjord Naeroy je dio UNESCO-ve svjetske baštine, popularna destinacija zbog svoje prirodne ljepote i jedan od najužih i najljepših fjordova u Norveškoj. Potom odlazak autobusom do grada Vossevangen poznatog i kao Voss. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

3. dan: VOSSEVANGEN - BERGEN
Nakon doručka odlazak autobusom do Bergena, jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog po veličini u Norveškoj. Razgled s voditeljem putovanja: očuvane drvene kuće iz doba Hanse - luka Bryggen - utvrda Bergenhus - crkva sv. Marije - slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije (svakako probati lososa na jedan od bezbroj načina). Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom organizacije UNESCO... Slobodno poslijepodne. Predlažemo odlazak gradskom uspinjačom Floibanen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstveni panoramski pogled na grad (doplata na licu mjesta, mogućnost povratka pješice). U kasnim poslijepodnevnim satima povratak autobusom do hotela. Noćenje.

4. dan: BERGEN - NORHEIMSUND – HARDANGERFJORD – GEILO
Doručak i odjava iz hotela. Nastavljamo putovanje autobusom te prolazimo uz živopisno selo Norheimsund gdje ćemo se zaustaviti kod vodopada Steindalfossen. Vožnju nastavljamo duž Hardangerfjorda, poznatom po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Nastavak vožnje kroz prelijepe nordijske pejzaže po fascinantnoj visoravni Hardangervidda i istoimenom nacionalnom parku, mjestu izuzetnih prirodnih ljepota s mjesečevim krajolikom i brojnim jezerima. Zaustavit ćemo se kod čuvenog slapa Voringsfossen koji se spušta čak 183 metra, kao i kod Hardangersvidda centra za posjetitelje (ulaz uz doplatu na licu mjesta). Pauza za ručak i nastavak vožnje prema Geilu, popularnom planinskom odmaralištu. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: GEILO – OSLO
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema Oslu. Prvo ćemo se zaustaviti na čuvenoj skijaškoj skakaonici Holmenkollen (uz doplatu na licu mjesta), otvorenoj davne 1892. godine, s koje se pruža veličanstven pogled na grad. Po dolasku u Oslo smještaj u hotel. Slobodan ostatak dana za vlastite programe. Preporučujemo šetnju i uživanje u četvrti Tjuvholmen, po poznatom Akker Brygge kod Astrup Fearnley muzeja (djelo glasovitog Renza Piana), mjesta gdje se stanovnici Osla rado druže, opuštaju i zabavljaju. Noćenje.

6. dan: OSLO – ZAGREB
Rano buđenje, preuzimanje doručka (breakfast box) i transfer u zračnu luku Oslo, na let kompanije Ryanair za Zagreb u 8:20 sati na liniji FR 8794. Planirani dolazak u Zagreb u 11:15 sati.

Rok za prijavu: 20 dana prije puta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letovima:
Prijevoznik: Ryanair
ZAG-OSL 05:45 08:20
OSL-ZAG 08:45 11:15


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom kompanije Ryanair na relaciji Zagreb - Oslo - Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + ručna torbica
 • 5 noćenja s doručkom u hotelima 3/4*: 2 noćenja u regiji Geilo, 1 noćenje u okolici Vossevangena, 1 noćenje u okolici Bergena, 1 noćenje u Oslu
 • vožnja željeznicom na relaciji Geilo – Myrdal – Flam
 • krstarenje Naeroy fjordom od Flama do Gudvangena
 • transfere i razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 270 EUR – obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja (doplata na licu mjesta)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • napojnicu za vodiča i lokalnog vozača – po želji, nije obavezno, ali običaj je na inozemnim putovanjima ostaviti napojnicu za vozača, a ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo je i njih nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 4-5 EUR po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti).
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
 • Napomena: prilikom rezervacije potrebno je dati ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putne isprave i datum isteka valjanosti iste.

Popusti

 • 20% popusta za jedno dijete od 2 do 11,99 god., u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

Doplate

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):

ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Oslu (cijene mogu biti podložne promjeni):
- Fram muzej 140 NOK
- Muzej vikinških brodova 120 NOK
- Muzej Kon Tiki 140 NOK
- Oslo Pass cijena od 445 NOK za 24 sata
- uspinjača Floibanen 130 NOK (povratna karta)
- Astrup Fearnley muzej 150 NOK


- Prilikom rezervacije aranžmana obavezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice, odnosno datum isteka putne isprave.
- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije Ryanair objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda lokaliteta, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.). 
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Preporučujemo nabavu norveških kruna prije putovanja jer će biti teško mijenjati novce na licu mjesta, ali naglašavamo da sve možete platiti i karticama koje su općeprihvaćene posvuda.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Trokrevetne sobe su u većini slučajeva dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Oslo je glavni grad Norveške, ima 590 041 (1.403.268) stanovnika (2008.) i prostire se na površini od 426 km². Oslo se nalazi na rubu istoimenog fjorda. Zauzima luk sjevernog dijela Oslofjorda. U granicama grada postoji 40 otoka od kojih je najveći Malmøya i 343 jezera, najveće je Maridalsvannet, koji je i najveći izvor pitke vode za zapadni dio Osla. Iako je populacija mala s obzirom na druge europske metropole, zauzima veliki prostor jer gradski prostor nije skučen i podignut u visinu. Unutar grada nalaze se mnogi parkovi i otvoreni prostori, stvarajući prozračno i zeleno ozračje.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Norvešku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Norveškoj nalazi se u Oslu na adresi: Drammensveien 820244, Oslo, Norway.
Kontakt podaci: tel. 0047 2 3014 050, 0047 2 3014 060, e-mail. croemb.oslo@mvep.hr.
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0047 97027801 / 0047 948 57 593. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Hrvoje Marušić.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Premium Visa, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002952753 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002952833, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »