Oslo i norveški fjordovi

6 dana zrakoplovom/brodom
zrakoplovom
brodom
 • Usluga / Opis stavke:
  prema programu
 • Prijevoz:
  zrakoplovom, brodom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 1.299,36 EUR (9.790,03 kn)
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Kupi odmah

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Oslo i norveški fjordovi 6 dana avionom i brodom 24.06.-29.06.2023.
GARANTIRANI POLAZAK

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Termini polazaka

Cijena po osobi

Garantirano

Šifra : 3998726-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn


Uz Zagreb moguć polazak priključnim letom iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra.

VRIJEDNOST VIŠE: cijena uključuje i atraktivnu vožnju brodom od Kopenhagena do Osla sa smještajem u dvokrevetnim kabinama i uključenom večerom!

Predviđeni smještaj:
Bergen: hotel Scandic Flesland ili slično
Gol/Geilo: hotel Skogstad, Storefjell Resort ili slično
Oslo: hotel Scandic Helsfyr ili slično

1. dan: ZAGREB - KOPENHAGEN - BROD
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Kopenhagen u 08:10 sati na liniji OU 480 (Croatia Airlines). Predviđeno vrijeme slijetanja u zračnu luku u Kopenhagenu u 10:30 sati. Ukrcaj u autobus i panoramski obilazak danske prijestolnice: Tivoli - Mala Sirena – fontana Gefion – palača Amalienborg, kraljevska rezidencija – lučka četvrt Nyhavn – Christiansborg – Opera. Nakon panoramske vožnje Kopenhagenom odlazak u luku i ukrcaj na brod kompanije DFDS na liniji za Oslo. Smještaj u dvokrevetne unutarnje kabine i večera na brodu (uključena u cijenu). Noćna plovidba.

2. dan: BROD – OSLO – HARDANGERFJORD – HARDANGERVIDDA – BERGEN/OKOLICA
Doručak na brodu. Dolazak u luku Osla i iskrcaj oko 10 ujutro. Ukrcaj u autobus i putovanje prema regiji fjordova. Putovanje prema Hardangerfjordu kroz krajolike poznate po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Na putu ćemo proći kroz Gol, maleno mjesto najpoznatije po svojoj crkvi od drveta iz 12 st. - Gol stavkirke - gdje ćemo se zaustaviti na foto pauzi, te kraj Geila, najvećeg norveškog skijaškog centra. Nastavak vožnje kroz prelijepe nordijske pejzaže po fascinantnoj visoravni Hardangervidda i istoimenom nacionalnom parku, mjestu izuzetnih prirodnih ljepota s mjesečevim krajolikom i brojnim jezerima. Zaustavit ćemo se kod čuvenog slapa Voringfoss koji se spušta čak 182 metara u dubinu. Put nas dalje vodi na drugu stranu Hardangerfjorda koji ćemo prijeći preko spektakularnog Hardanger mosta, dugačkog 1380 metara što ga čini najdužim visećim mostom u Norveškoj i jednim od 10 najdužih visećih mostova u svijetu. Nastavak putovanja do hotela smještenog u okolici Bergena. Po dolasku u večernjim satima smještaj u sobe i večera (doplata). Noćenje.

3. dan: BERGEN
Nakon doručka odlazak autobusom do Bergena, jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog po veličini u Norveškoj. Razgled: očuvane drvene kuće iz doba Hanse - luka Bryggen - utvrda Bergenhus - crkva sv. Marije - slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije (svakako probati lososa na jedan od bezbroj načina). Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom organizacije UNESCO... Slobodno poslijepodne. Predlažemo odlazak gradskom uspinjačom Floibanen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstveni panoramski pogled na grad (doplata na licu mjesta, mogućnost povratka pješice). U kasnim poslijepodnevnim satima povratak autobusom do hotela. Večera (doplata) i noćenje u hotelu.

4. dan: BERGEN – MYRDAL – FLAM – NAEROYFJORD – GOL/GEILO
Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Sognefjordu, najvećem i najpoznatijem fjordu u Norveškoj. Obilazak započinjemo dolaskom do mjesta Voss gdje ćemo se ukrcati na vlak (doplata prilikom rezervacije aranžmana, nije moguće naknadno prijaviti) koji će nas voditi preko sela Myrdal do Flama gdje ćemo prijeći na drugi vlak – poznatu kosu željeznicu kojom ćemo se voziti po jednoj od najatraktivnijih i najstrmijih pruga na svijetu okruženom netaknutom prirodom uz prekrasni slap Kjosfossen. Po dolasku u Flam, malo i pitoreskno selo koje ima samo oko 350 stanovnika, ali i više od 450 tisuća posjetitelja godišnje, ukrcaj na brod i odlazak na krstarenje u trajanju od cca. 2 sata (doplata prilikom rezervacije aranžmana, nije moguće naknadno prijaviti) po pitoresknom rukavcu Sognefjorda, fjordu Naeroy do mjesta Gudvangen. Putnici koji nisu uplatili vožnju vlakom i brodom, autobusom mogu otići do mjestašca Gudvangen gdje će pričekati ostatak grupe. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak vožnje. Nakon razgleda nastavak putovanja osebujnim panoramskim cestama do hotela u regiji Gola/Geila. Po dolasku smještaj u hotel. Navečer večera u hotelu (doplata ). Noćenje u hotelu.

5. dan: GOL/GEILO – OSLO
Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema norveškoj prijestolnici Oslu. Grad Vikinga, s temeljima iz 11. st., oduševit će vas svojim položajem na zelenim brdima i obalama fjordova, a svojim posjetiteljima nudi brojne znamenitosti i atrakcije, parkove i muzeje. Prvo ćemo se zaustaviti na čuvenoj skijaškoj skakaonici Holmenkollen, otvorenoj davne 1892. godine, s koje se pruža veličanstven pogled na grad. Spuštanje do grada uz Frogner park, remek djelu velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine koje malo koga ostavljaju ravnodušnim. Razgled grada: gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-tih godina prošlog stoljeća i četvrt Kvadraturen - „staro Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača do jednog od novijh simbola Osla - zgrade Opere i baleta u četvrti Bjorvika s brojnim primjerima moderne arhitekture. Poslije razgleda odlazak prema hotelu i smještaj u sobe. Slobodan ostatak dana za vlastite programe. Preporučujemo šetnju i uživanje u četvrti Tjuvholmen, po poznatom Akker Brygge kod Astrup Fearnley muzeja (djelo glasovitog Renza Piana), mjesta gdje se stanovnici Osla rado druže, opuštaju i zabavljaju. Noćenje.

6. dan: OSLO – KOPENHAGEN – ZAGREB
Rano buđenje, preuzimanje doručka (breakfast box) i transfer u zračnu luku Osla, Gardermoen, na let kompanije SAS za Kopenhagen u 7:10 sati. Slijetanje u Kopenhagen planirano u 8:20 sati, nastavak putovanja za Zagreb na liniji OU 481 u 11:20 sati, planirano u Zagrebu u 13:40 sati.

Rok za prijavu: 20 dana prije puta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 25

Informacije o letovima:
Prijevoznik: Croatia Airlines i SAS
ZAG-CPH 08:10 10:30
OSL-CPH 07:10 08:20
CPH-ZAG 11:20 13:40


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Kopenhagen - Oslo - Kopenhagen – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23cm)
 • jedno noćenje na osnovi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim unutrašnjim kabinama na brodu na liniji Kopenhagen - Oslo
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u okolici Bergena
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u regiji Gol/Geilo
 • jedno noćenje s paket doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama na širem području Osla
 • transfere i razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • doplatu za vožnju željeznicom Flam-Myrdal-Flam: 82,29 EUR (620,01 kn) po osobi (min. 15 prijavljenih - prijava i uplata isključivo prilikom rezervacije putovanja), mladi do 17 god. 49,11 EUR (370,02 kn)
 • doplatu za krstarenje predivnim Naeroyfjord fjordom od Flama do Gudvangena: 51,76 EUR (389,99 kn) po osobi (min. 15 prijavljenih - prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja)
 • doplatu za tri večere (PREPORUČUJEMO!) u hotelima u regiji fjordova (prijava i uplata isključivo prilikom rezervacije putovanja) 95,56 EUR (720,00 kn) po osobi, mladi do 12 god. 82,29 EUR (620,01 kn)
 • doplata za jednokrevetnu sobu i kabinu 323,84 EUR (2.439,97 kn), obvezno ako osoba spava sama u sobi
 • ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja (doplata na licu mjesta)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • napojnicu za vozača i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je dodatno nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 4 EUR (30,14 kn) - 5 EUR (37,67 kn) po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši i niži, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
 • Napomena: prilikom rezervacije zbog prijave brodarskoj kompaniji potrebno je dati ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putne isprave i datum isteka valjanosti iste.

Popusti

· 20% popusta za jedno dijete od 2 do 11,99 god., u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Doplate

· mogućnost doplate za povratni priključni let iz Splita i Dubrovnika po osobi od 65,03 EUR (489,97 kn) ili samo jedan smjer 46,45 EUR (349,98 kn) (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)
· promjena imena putnika na već izdanim kartama za letove zrakoplovne kompanije Croatia Airlines 65,03 EUR (489,97 kn).
· vanjska dvokrevetna kabina na brodu na liniji Kopenhagen-Oslo po osobi – NA UPIT!: 82,29 EUR (620,01 kn) po osobi

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):

ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Oslu (cijene mogu biti podložne promjeni):
· Fram muzej 140 NOK
· Muzej vikinških brodova 120 NOK
· muzej Kon Tiki 140 NOK
· Oslo Pass cijena od 445 NOK za 24 sata
· uspinjača Floibanen 100 NOK (povratna karta)


Državljani RH mogu ući u Dansku bez ograničenja.
O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Dansku informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

Državljani RH mogu ući u Norvešku bez ograničenja.
O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Norvešku  informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


- Prilikom rezervacije aranžmana obavezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice, odnosno datum isteka putne isprave. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.
- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanija Croatia Airlines i SAS objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda lokaliteta, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Putnici na istoj rezervaciji moraju imati istu vrstu pansionske usluge (ne može jedan putnik doplatiti za večeru, a drugi ne).
- Preporučujemo paket doplate za tri večere u regiji fjordova, zbog svoje geografije ta je regija relativno slabo naseljena, naselja su malena i nije lako naći mjesto za jelo. Hotelski kapaciteti u Norveškoj u regiji fjordova nisu veliki, hoteli su često udaljeni od najbližih naselja koja sama po sebi nisu velika i mogućnost organiziranja jela na licu mjesta vrlo je oskudna. Ako što i nađete, bit će vrlo skupo. Doplata za večere se u cijeloj Skandinaviji pa tako i na ovom programu doista isplati.
- Preporučujemo nabavu norveških kruna prije putovanja jer će biti teško mijenjati novce na licu mjesta, ali naglašavamo da sve možete platiti i karticama koje su općeprihvaćene posvuda.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Trokrevetne sobe su u većini slučajeva dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Oslo je glavni grad Norveške, ima 590 041 (1.403.268) stanovnika (2008.) i prostire se na površini od 426 km². Oslo se nalazi na rubu istoimenog fjorda. Zauzima luk sjevernog dijela Oslofjorda. U granicama grada postoji 40 otoka od kojih je najveći Malmøya i 343 jezera, najveće je Maridalsvannet, koji je i najveći izvor pitke vode za zapadni dio Osla. Iako je populacija mala s obzirom na druge europske metropole, zauzima veliki prostor jer gradski prostor nije skučen i podignut u visinu. Unutar grada nalaze se mnogi parkovi i otvoreni prostori, stvarajući prozračno i zeleno ozračje.

Kopenhagen je glavni grad Danske, ima 777 218 stanovnika (2018.). Čini jezgru šireg urbanog područja Kopenhagena (1 627 705 stanovnika) i šireg gradskog područja (2 057 737 stanovnika). Nalazi se na istočnoj obali otoka Zelanda, a odvojen je od švedskog grada Malmöa tjesnacem Øresund. Most Øresund povezuje dva grada željeznicom i cestom. Izvorno je bio vikinško ribarsko mjesto osnovano u 10. stoljeću, glavnim gradom Danske postao je početkom 15. stoljeća. Grad je kulturno, gospodarsko i državno središte Danske i jedno od glavnih financijskih centara Sjeverne Europe. Glavne atrakcije grada su park Tivoli, kip Male sirene, palača Amalienborg i Christiansborg, Rosenborg, mnogi muzeji i četvrti kao što je Christiania.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Norvešku i Dansku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Norveškoj nalazi se u Oslu na adresi: Drammensveien 820244, Oslo, Norway.
Kontakt podaci: tel. 0047 2 3014 050, 0047 2 3014 060, e-mail. croemb.oslo@mvep.hr. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0047 97027801 / 0047 948 57 593. izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Hrvoje Marušić.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Danskoj nalazi se u Kopenhagenu. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj, Kopenhagenu (Pokriva Republiku Island) se nalazi na adresi adresi Søtorvet 5, 1st fl., 1371 Copenhagen K., Danska.
Kontakt podaci: tel 0045 33 91 90 95, 00 45 33 91 71 31, e-mail: denmark@mvep.hr, konzden@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Tina Krce.

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8:30-16:30. Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): ponedjeljak, srijeda i petak 10:00-13:00.
U skladu s važećim epidemiološkim mjerama, stranke se primaju isključivo uz prethodan telefonski dogovor o terminu dolaska, u redovnom radnom vremenu Konzularnog odjela za stranke.
Dežurni telefoni za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +45 22 62 07 60

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 25. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Premium Visa, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002915944 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002916091, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »