Berlin i Prag - zimski praznici 2022.

5 dana autobusom
autobusom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  autobusom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 1.990 kn
Rezerviraj

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Berlin i Prag - zimski praznici 5 dana autobusom 02.01.-06.01.2022.
GARANTIRANI POLAZAK


Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  02.01.2022. 06.01.2022. 5 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 12742-I0
  Redovna cijena: 2.090 kn
  Popust: -100 kn
  Cijena: 1.990 kn

Program putovanja

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja  na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Njemačku i Češku.

Uz posjet Regesburgu i Dresdenu, izlet u Potsdam

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

Predviđeni hotel u Berlinu: H2 Hotel Berlin Alexanderplatz 3*, u centru Berlina, na Alexanderplatzu!
Predviđeni hotel u Pragu: Hotel Globus 3*


1. dan ZAGREB – REGENSBURG – BERLIN 1.100 km / nedjelja, 02.01.2022.
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 03:00 sata. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju, Njemačku do Regensburga, grada na 2 rijeke, Dunavu i Regenu. Po dolasku u Regensburg slijedi šetnja kroz povijesnu jezgru pod zaštitom UNESCO-a. Kameni most preko Dunava, katedrala i zelena tržnica s crkvom sv. Johanna, muzej blaga riznice katedrale, kuća patricija poput dvorca na Heuportu i povijesna ljekarna Adler ubrajaju se u najznačajnije građevinske spomenike Regensburga. Kraće slobodno vrijeme za ručak ili kavu. Nastavljamo dalje kroz Njemačku do Berlina. Smještaj u hotel. Šetnja okolicom hotela. Možete prošetati i večerati u romantičnoj, srednjovjekovnoj četvrti Nikoleiviertel koja je nekada bila samo središte grada. Na žalost, kao gotovo i cijeli grad, i ona je stradala u savezničkim, zračnim napadima 1945. godine. Četvrt je rekonstruirana, tako da danas predstavlja zanimljiv sklop srednjovjekovnih građevina i kasnijih rekonstrukcija, no nepogrešivo odiše njemačkim "štihom". Njezino srce predstavlja crkva sv. Nikole oko koje su se grupirale suvenirnice i tradicionalni njemački restorani. Ili možete posjetiti TV toranj na samom Alexander Platzu, jedan od simbola Berlina sagrađen 1969. godine i sa 368 m predstavlja jednu od najviših građevina u Njemačkoj. Brzim liftom možete se popeti do 206 m visoke platforme od kuda puca prekrasan pogled na sve strane. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan BERLIN / ponedjeljak, 03.01.2022.
Doručak. Obucite udobnu obuću, jer nas danas čeka puno avanture. Odlazimo u razgled grada pješice i javnim prijevozom: Berliner Dom, uz pogled na Otok muzeja (Museum Insel) s čuvenim muzejima kao što su Stari i Novi muzej, Nacionalna galerija, Pergamon muzej, Povijesni muzej… Prolazimo i Humboldov forum, sagrađen na mjestu nekadašnje kraljevske palače, palaču Prijestolonasljednika i Princezinu palaču, kraj stražarnice Neue Wache, Humboldtovog Sveučilišta do trga Bebelsplatz gdje su 1933. godine nacisti palili knjige. Nastavljamo dalje prema katedrali sv. Hedvige, katoličkoj crkvi, preko Gedarnmenmarkt trga sa Francuskom i Njemačkom crkvom te dalje poznatom ulicom Friedrichstrasse. Zaustavljamo se kraj Checkpoint Charlieja. Danas je to točka okupirana turistima i ali i mjesto gdje se nalazi replika kontrolne kućice sa statistima koji stoje ispored nje u uniformama američke, francuske i ruske vojske i za naknadu se slikaju s turistima. Kraće slobodno vrijeme za predah i poznati fast food Berlina – currywurst. Proći ćemo uz nekadašnje nacističko zdanje, zgradu Ministarstva zrakoplovstva Trećeg Reicha do ostataka nekadašnjeg Berlinskog zida gdje se danas nalazi Topografija Terora, muzej (otvoreni i zatvoreni dio) gdje možete više saznati o povijesti zida i strahovlade nacista. Stižemo i na Potsdamer Platz. Trg je natkriven neobičnom Sony-evom lanternom, koja se kao kišobran naslanja na nebodere. Unutra se nalaze restorani oko fontane, Legoland Discovery centar, kao i Muzej kinematografije. U veljači se ovdje održava internacionalni filmski festival Berlinale, a u neposrednoj blizini je i njemačka verzija avenije slavnih, sa zvjezdama u pločniku. Prolazimo i uz nekadašnji Hitlerov bunker do Holokaust Denkmala – Spomeniku Židovima - svaki kameni blok predstavlja 10 000 ubijenih Židova. Nastavljamo prema Brandenburškim vratima, simbolu Berlina, veličanstvenom zdanju izgrađenom po uzoru na antičku Akropolu, kao kraljevski ulaz u grad, s kvadrigom na vrhu koju je Napoleon oteo nakon svog ulaska u Berlin 1806. da bi bila vraćena 1815. Smještena na ogromnom prostoru Pariškog trga iz kojeg se proteže jedna od glavnih ulica Unter dem Linden i hotel Adlon u kojem je odsjeo Michael Jackson kada je u rukama držao bebu na balkonu hotela. Stižemo i do Reichstaga, tj. Njemačkog parlamenta. Odlazimo do shopping ulice Kurfurstendamm ili skraćeno Kudam, koja je kao Champs Elysees u Parizu… Slobodno vrijeme za shopping i vlastite aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan BERLIN – fakultativni izlet, POTSDAM – CHARLOTTENBURG 80 km / utorak, 04.01.2022.
Doručak. Oko 09:00 sati predlažemo fakultativni izlet (uz doplatu) u Potsdam, grad 30km zapadno od Berlina, poznat po prekrasnim palačama, filmskom studiju na brdu Bebelsberg, kao i Celcilienhof palači gdje su se Churcill, Staljin i Truman sastali na kraju Drugog svjetskog rata (Potsdamska konferencija) radi dogovora o novom poslijeratnom poretku. Proći ćemo pored Brandenburških vrata na Luisenplatzu, od koje počinje pješačka zona i Brandenburger Strasse. Potsdam ima i svoju Holandsku četvrt (Holländisches Viertel), jako simpatičan blok zgradica od crvene cigle, prepoznatljivog holandskog stila gradnje. Naime, sredinom XVIII stoljeća iz Nizozemske su došle zanatlije i graditelji, na poziv kralja Friedricha Wilhelma II, a kralj je naredio da im se izgrade kuće za stanovanje dok borave u Njemačkoj. Obavezno prošećite te odmorite u nekom od kafića otvorenih u prizemlju zgrada sa malim vrtovima ispred. Slobodno vrijeme. Odlazak do predivnog kraljevskog parka Sanssouci, koji doslovce znači „Bez briga“. U ogromnom parku nalazi se ljetna rezidencija pruskog kralja Fridriha II. Velikog, koja je, zajedno s parkom pod zaštitom UNESCO-a. Šetnja po parku. Na povratku odlazimo do Olimpijskog stadiona, najsačuvaniji dio Hitlerove ostavštine, gdje se kratko zaustavljamo te dalje do dvorca Charlottenburg: najveće kraljevske palača u Berlinu koja potječe iz 17 st. Ulaznica u dvorac se naplaćuje, no možete prošetati besplatno prekrasnim vrtovima iza palače. Povratak u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan BERLIN – DRESDEN – PRAG 350 km / srijeda, 05.01.2022.
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak autobusom do East Side Galleryja, najveće i najpoznatije galerije na otvorenom, ostatku berlinskog zida kraj Oberbaum mosta koji je išaran grafitima i muralima poznatih i nepoznatih autora. Šetnja uz zid. Krećemo prema 200 km udaljenom Dresdenu, grad koji je na početku Drugog svjetskog rata imao 642.143 stanovnika (danas s okolicom ima dvostruko više) te bio sedmi po veličini grad u Njemačkoj i do kolovoza 1944. i bio je pošteđen od zračnih napada, jer je bio izvan dosega saveznika. Još više nego industrijom Dresden se dičio kulturnim blagom, počevši od bezbroj prekrasnih građevina. Umjetnost u toj prijestolnici pokrajine Saske počela se ubrzano razvijati početkom 18. stoljeća – u njemu je Friedrich Schiller napisao tekst "Ode radosti". Početkom 20. stoljeća grad dobiva novi kulturni zamah, pa je zvan Firenca na Labi. Sva ta stoljeća procvata izbrisana su u samo dva dana 1945. godine. Danas je grad potpuno obnovljen i prekrasan. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Pragu. Smještaj u hotel. Odlazak u centar s voditeljem putovanja i večernja šetnja Pragom. Predlažemo dvosatnu vožnju brodom po Vltavi od 20:00-22:00 (uključena buffet večera) i vožnju rijekom uz najpoznatije građevine i spomenike „Zlatnog grada” (uz doplatu). Večernja plovidba i pogled na Prag pod svjetlima će vas očarati! Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

5. dan PRAG – ZAGREB 720 km / četvrtak, 06.01.2022.
Doručak. Odlazak iz hotela. Odlazak u panoramsku vožnju „Gradom stotinu tornjeva“. Vožnju završavamo na slikovitoj Maloj Strani i prelazimo u Stari grad, šetnja užom gradskom jezgrom prema Staromáku i Vaclaváku (kolokvijalni nazivi za dva najpoznatija trga u gradu). Slobodno vrijeme za osobne programe, zadnju šetnju, kupovinu i pivo u tipičnoj češkoj pivnici. Odlazak iz Praga u poslijepodnevnim satima. Nastavak puta kroz Češku. Put se nastavlja dalje kroz Austriju prema Beču, Grazu i Sloveniji. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi:
FIRST MINUTE: 1.990 kn / Redovna cijena 2.090 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40 / maksimalan broj putnika 58

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.


Popusti i doplate:
· 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
· doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi


Cijena uključuje

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 • 3 noćenja s doručkom u Berlinu u hotelu 3* u dvokrevetnoj/ trokrevetnoj sobi
 • 1 noćenje s doručkom u Pragu u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi
 • svi razgledi prema programu
 • posjet Regensburgu i Dresdenu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu koja iznosi 1,50-3 eur po osobi po noćenju, obavezna doplata (točan iznos biti će objavljen u završnom pismu)
 • poludnevni izlet u Potsdam (uključuje transfer autobusom, pratnju voditelja putovanja, parkirne takse, posjet Olimpijskom stadionu (izvana) i kompleksu Charlottenburg (izvana) u Berlinu) – 90 kn po osobi (min 20 osoba)
 • javni prijevoz u Berlinu: pojedinačna karta - 2,80 eur po osobi
 • dvosatnu vožnju brodom po Vltavi s uključenom večerom u Pragu 25 eur (uplata na licu mjesta, minimum od 20 prijavljenih osoba)
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 890 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene


Informativna cijena ulaznica (podložna promjenama):
· Muzej Pergamona - 19 eur
· Novi muzej s egipatskom zbirkom - 12 eur
· Stari muzej - 10 eur
· zbirna ulaznica za Museuminsel - 18 eur
· zbirka slika Gemaldegallerie - 16 eur
· Njemački povijesni muzej - 10 eur
· Berliner Dom (katedrala) - 7 eur
· TV toranj - 16,50 eur
· dvorac Sanssouci Potsdam - 12 eur

Popusti za mlade i djecu postoje u svim muzejima, potrebno je informirati se u svakome.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
1. za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4 100 kn
- 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
2. za dodatno prazno sjedalo u autobusu 450 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

VAŽNE INFORMACIJE
- Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
- Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
- Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Savezna Republika Njemačka (njem.: Bundesrepublik Deutschland, alemanski: Bundesrepublik Ditschlånd Austro-bavarski: Bundesrepublik Deitschlånd, niskonjemački: Bundesrepublik Düütschland, ripuarijski njemački: Bundesrepublik Dütschland) je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).

Češka, službeno Češka Republika je država u Srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistoku, Slovačkom na jugoistoku, Austrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag. Češka država nastala je krajem 9. stoljeće kao Vojvodstvo Češka u sklopu povijesne Velikomoravske kneževine. Tijekom Drugog svjetskog rata, Češka je bila pod njemačkom okupacijom, a oslobođena je 1945. godine od strane Sovjeta i Amerikanaca . Češka je visoko razvijena država s naprednim gospodarstvom i visokim životnim standardom. Češka je uz to i članica Ujedinjenih naroda, Europske unije, NATO-a, OECD-a, OSCE-a i Vijeća Europe.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Njemačku i Češku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u SR Njemačkoj se nalazi u Berlinu, a u Češkoj Republici u Pragu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u SR Njemačkoj (Berlin) nalazi se na adresi Ahornstraße 4, 10787 Berlin, Deutschland.
Kontak podaci: tel. 0049 30 2191 5514, 0049 30 2362 8955(konz.), fax. 0049 30 2362 8965, 2362 8967(konz.), e-mail. berlin@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Gordan Bakota.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak - petak 9,00-17,00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke) • ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 9:00-13:00 • utorak 9:00-13:00 i 16:00-18:00
Broj dežurnog telefona za hitne slučajeve izvan radnog vremena: 00 49 151 174 27 664

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Češkoj Republici (Prag) nalazi se na adresi V Pruhledu 9, 162 00 Praha 6, Češka.
Kontakt podaci: tel. 00420 235 090 801, fax. 00420 233 343 464, e-mail. praha@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Ines Troha.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim najkasnije 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002795015 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002795017, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Rezerviraj

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »