Prag - zimski praznici 2024.

4 dana autobusom
autobusom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  autobusom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 185 EUR
Garantirano

O putovanju

Putovanje Prag - zimski praznici 4 dana autobusom 03.01.-06.01.2024.
GARANTIRANI POLAZAK

Nema trenutno predviđenih polazaka za ovo putovanje


Predviđeni hotel: Olympik Kongress 4*

1. dan, srijeda 3.1.: ZAGREB – PRAG
Polazak autobusa iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Češku do Praga. Dolazak u Prag i smještaj u hotel u kasnijim poslijepodnevnim satima, te nakon kraćeg odmora za osvježenje odlazak u grad javnim gradskim prijevozom s voditeljom putovanja. Orijentacijska šetnja od Vaclavskog do Starogradskog trga. Povratak u hotel gradskim prijevozom. Noćenje.

2. dan, četvrtak 4.1.: PRAG
Doručak. Razgled grada autobusom i pješice uz pratnju službenog lokalnog vodiča: Hradčany (jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara) – Katedrala sv. Víta i Václava (gotička katedrala u kojoj su pokopani češki vladari) – Karlov most (najstariji gradski most, ujedno i najpoznatija gradska znamenitost, a povezuje Stari grad s drugom obalom Vltave - Malom Stranom) – Staromestské námestí (najstariji i najznačajniji trg u povijesnoj jezgri Praga, s crkvom sv. Nikole, spomenikom Janu Husu, Starogradskom vijećnicom i znamenitim Astronomskim satom) – Václavské namestí... Poslije razgleda moguć odlazak na fakultativnu dvosatnu vožnju brodom po Vltavi (uključen buffet obrok), vožnja rijekom uz najpoznatije građevine i spomenike „Zlatnog grada” (uz doplatu). Poslije vožnje Vltavom slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel javnim gradskim prijevozom. Noćenje.

3. dan, petak 5.1.: PRAG
Doručak. Slobodan dan. Predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u šetnju slikovitom Malom Stranom, dijelom grada opisanog u mnogim slavnim češkim romanima. U šetnji ćemo posjetiti i crkvu Gospe Pobjedonosne u kojoj se nalazi glasovita statua Praškog Malog Isusa, a kojem se pripisuju mnogobrojna čudesa. Svoju dodatnu šetnju završit ćemo na Staromaku nakon što smo prošli kroz Židovsku četvrt i luksuznu Prašku ulicu. U nastavku dana slobodno vrijeme za uživanje u kupovini i osobnim programima u živopisnoj češkoj prijestolnici. Za one željne upoznavanja Praga predlažemo odlazak na Vyšehrad, staro praško brdo uz koje se vežu mnoge praške i češke legende. Lokalna legenda govori da se Prag upravo tu osnivao, a neko vrijeme su na njemu i stolovali prvi vladari iz dinastije Přemysl. Gore se nalaze ostaci starih zidina, najstarija praška građevina iz 11. st. – Rotunda sv. Martina, ostaci Libušinih toplica, odličan vidikovac na Hradčane i zapadni dio grada, i maleno lijepo groblje na kojem su pokopani brojni veliki češki uglednici iz 19. st., praški Mirogoj u malom – npr Bedřich Smetana, Karel Čapek, Antonín Dvořák, itd. Noćenje.

4. dan, subota 6.1.: PRAG – ČESKÝ KRUMLOV – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. U 8:00 sati polazak prema Češkom Krumlovu – jednom od najromantičnijih povijesnih gradića južne Češke, smještenom iznad rijeke Vltave. Grad je osnovan oko dvorca iz 13. stoljeća i izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju, povijesno središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi. Po dolasku razgledavanje grada s voditeljem, šetnja do dvorca i uskim gradskim uličicama je kao putovanje vremeplovom u prošlost! Slobodno vrijeme za šetnju ili ručak. Povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40 / maksimalan broj putnika 58


Cijena uključuje

 • prijevoz turističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • 3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3/4* u Pragu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV (u zoni gradskog prijevoza)
 • razgled Praga u pratnji službenog lokalnog vodiča
 • šetnju Češkim Krumlovom uz voditelja putovanja
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 2 EUR (15,07 kn) - 3 EUR (22,60 kn) po noćenju, plaćanje na licu mjesta – točan iznos dobit ćete u završnoj obavijesti / osobe mlađe od 18 godina ne plaćaju.
 • dvosatnu vožnju brodom po Vltavi s uključenim buffet ručkom (piće se plaća dodatno na licu mjesta) – 30 EUR (226,04 kn) po osobi (minimalno 20 putnika za realizaciju, plaćanje na licu mjesta)
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi jer je činjenica da ćemo na inozenimnim avio turama uvijek ostaviti napojnicu za stranog vozača i vodiča, a za naše, posebno ako smo bili zadovoljni, zaboravljamo isto učiniti (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2,50 EUR (18,84 kn) - 3 EUR (22,60 kn) po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši i niži, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 85 EUR (640,43 kn) - obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti

· 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi),
· odrasla osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni

Doplate

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
· za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4  20 EUR  (150,69 kn)
- 2 red – sj. 5,6,7,8 20 EUR  (150,69 kn)
· za dodatno prazno sjedalo u autobusu 70 EUR (527,42 kn), (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Informativne cijene ulaznica (stanje na dan 30.3.2023., podložne promjenama - plaćanje na licu mjesta pružatelju usluga):
· karte javnog prijevoza u Pragu: pojedinačna karta 30 minuta - 30 CZK, pojedinačna karta 90 minuta - 40 CZK; jednodnevna karta 120 CZK, trodnevna 330 CZK
· uspinjača na Petřín: 60 CZK; toranj na Petřínu 150 CZK; kombinirana ulaznica za labirint i toranj 210 CZK
· Hradčany: Mala tura 250 CZK (cca 10 EUR) - uklj. stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna ulica i katedrala sv. Vita
· Židovska četvrt - 5 sinagoga i staro židovsko groblje 480 CZK (cca 19 EUR)
· Staro-nova sinagoga - 200 CZK (cca 8 EUR)
· Narodna galerija (stalna izložba) - 240 CZK (cca 9,5 EUR)


- Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
- Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

OPĆE INFORMACIJE:
SLUŽBENO IME: Republika Češka
DRŽAVNO UREĐENJE: parlamentarna republika
GLAVNI GRAD: Prag, oko 1,3 milijuna stanovnika (2017 god.)
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Václav Havel Prague Airport
JEZIK: češki (službeni)
RELIGIJA: katolici 10.4%, protestanti 1.1%, ostalo 54%, ateisti 34.5% (prema podacima iz 2011.)
VREMENSKA RAZLIKA: Srednjoeuropsko vrijeme (Hrvatska 12:00 = Češka (Prag) 12:00)
NOVAC: CZK (češka kruna)
BROJ STANOVNIKA: oko 10,686,269 (po popisu stanovništva iz 2018.god).
POVRŠINA: oko 78,867 km2
STRANA VOŽNJE: desna
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: država u srednjoj Europi, graniči s Austrijom na jugu, Poljskom na sjeveru, Slovačkom na istoku, te Njemačkom na zapadu.
KLIMA: europska kontinentalna klima s toplim, suhim ljetima i pretežito hladnim zimama. Siječanj je najhladniji mjesec, s prosječnom temperaturom oko 0°C. Tijekom ljeta prosječna temperatura je od 20 – 25°C.
ELEKTRIČNI NAPON: 220 - 240 V.
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Republiku Češku za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +420. Mobilne telefonske veze su dobre, sva tri mobilna operatera imaju sklopljen ugovor o roamingu. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: većina kreditnih kartica prihvaćene u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Moguće je da će Vas tražiti dokument da identifikaciju prilikom plaćanja kreditnom karticom. Većinom na ulazu svake trgovine nalaze se simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo placanja.
NAPOJNICE: očekuju se, uobičajeno je ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu, taksiju, itd., odnosno barem zaokružiti račun ako ste bili zadovoljni pruženom uslugom.

PREPORUČUJEMO:
ODJEĆA: savjetujemo laganu, ugodnu pamučnu odjeću, a tijekom večeri topliju odjeću poput pulovera ili vjetrovki, tokom ljetnih mjeseci. Za zimska razdoblja savjetujemo toplije jakne, veste i pulovere. Ponesite i zaštitu od kiše i sunca. HRANA I PIĆE: Češka kuhinja bazira se na slavenskoj kuhinji, ali je kroz povijest bila pod raznim utjecajima ponajviše iz Njemačke, Slovačke i Poljske. Češka kuhinja bogata je mesom, a posebno je popularan gulaš koji se obično služi sa knedlama. Od deserta na stolu se najčešće mogu pronaći slatke knedle, fritule i palačinke. Također, Češka je svjetski poznata po širokom i kvalitetnom asortimanu piva i ostalih alkoholnih napitaka, od kojih preporučujemo Pilsner Urquell od pive, te Becherovku, tradicionalni češki biljni liker.
KUPOVINA: popularni suveniri: nakit, mini modeli poznatih znamenitosti, privjesci za ključeve, kozmetika zlato, tekstil, proizvodi od stakla ( čaše, posude), lutke marionete.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Češku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Češkoj nalazi se u Pragu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Češkoj Republici (Prag) nalazi se na adresi V Pruhledu 9, 162 00 Praha 6, Češka.
Kontakt podaci: tel. 00420 235 090 801, fax. 00420 233 343 464, e-mail. praha@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Ines Troha.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, zatim 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002952753 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002952833, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »