Toskana - zimovanje 2022.

8 dana autobusom
autobusom
 • Usluga / Opis stavke:
  polupansion
 • Prijevoz:
  autobusom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 2.490 kn
Garantirano

O putovanju

Putovanje Toskana - zimovanje 8 dana autobusom 02.01.-09.01.2022.
Firenca, Siena, San Gimignano, Pisa, Lucca, Cortona, Montepulcano, Bologna
GARANTIRANI POLAZAK


Program putovanja

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Italiju na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Italiju.

Uz Zagreb, moguć polazak i iz Čakovca, Varaždina, Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu.

Predviđeni hoteli:
Chianciano Terme: Hotel Mizar 4*, hotel 4* u centru Chianciano terma!


Montecatini Terme: Hotel Montebello 3*, 5 minuta hoda od centra Montecatini Terma!

Večere uključene u cijenu!

1. dan: ZAGREB/RIJEKA – AREZZO – CHIANCIANO TERME 780 km / nedjelja, 02.01.2022.
Polazak iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Moguć polazak iz Karlovca (KA Petrol) i Rijeke (odmorište Vrata Jadrana). Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju do Arezza, uz zaustavljanja putem radi odmora. Grad leži u dolini gornjeg toka rijeke Arno, na 300-tinjak metara n.v., a tijekom povijesti bio je jedan od 12 gradova etrurske konfederacije (Aritum), u rimsko doba Arretium. Arezzo je rodni grad čuvenog pjesnika Francesca Petrarce i jednog od glavnih arhitekata obitelji Medici – Giorgija Vasarija. Zahvaljujući svojoj zlatarskoj tradiciji, jedan je od najbogatijih gradova u regiji. Šetnja gradom uz glavne znamenitosti grada: Fortezza, Piazza Grande, Palazzo delle Loggie, Casa di Petrarca, crkva San Francesco s freskama Pierra della Francesce, crkva Santa Maria della Pieve, katedrala Duomo di San Donato, Palazzo del Popolo, Palazzo del Fraternita dei Laici. Arezzo i njegov glavni trg poslužili su kao kulisa filmu Roberta Benignija „La vita e bella“, odnosno „Život je lijep“, Oscarom nagrađeni film. Slobodno vrijeme za uživanje u „lijepom životu“ uz Aperol, čašu vina ili talijanski gelato. Vožnja prema Chianciano Termama. Smještaj u hotel. Večera. Predlažemo vožnju vlakićem Chianciano Express (uz doplatu). U vožnji od 40 minuta otkrit ćete grad i vidjeti kakve tajne krije stari srednjovjekovni gradić Chianciano Vecchia iz kojeg se razvio današnji moderan grad. Noćenje.

2. dan: CHIANCIANO TERME: CORTONA – MONTEPULCIANO – PIENZA, fakultativni izlet autobusom 110 km / ponedjeljak, 03.01.2022.
Doručak. Danas odlazimo na cjelodnevni fakultativni izlet autobusom (uz doplatu) u neke od najljepših mjesta Južne Toskane. Prvi grad kojeg ćemo posjetiti je Cortona. Ovaj grad postao je svjetski poznat po romanu, a kanije i istoimenom filmu, „Pod suncem Toskane“. Grad oduševljava strmim ulicama koje kriju srednjovjekovne i renesansne građevine, a prema legendama, Cortona je starija i od Troje. Panoramom dominiraju: Melone I i II del Sodo, etruščanske grobnice, Tombe di Pitagora, crkva Santa Maria Calcinaio, a unutar zidina grada kriju se: Piazza della Repubblica, crkva San Francesco, Palazzo Pretorio, Museo del' Accademia Etrusca, katedrala Santa Maria, crkva Gesu. Slobodno vrijeme za šetnju po Via Nazionale, za ručak ili predah uz upijanje talijanske svakodnevice u restoranima i kafićima. Nastavljamo dalje prema Montepulcianu. Maleni, pitoreskni gradić po mnogima je gastro središte Toskane, a poznat je po Vino nobile, crvenom vinu koje odlično prija uz brojne toskanske mesne delicije. Labirint uskih uličica vode vas do srca grada gdje se nalazi glavni trg; Piazza Grande, okružen krasnim palačama, poput Palazzo Comunale. Uz Duomo i crkvu Santa Maria delle Grazie, jedna od poznatijih crkava je San Biaggio, remek djelo arhitekta Antonija Sangalla. Slobodno vrijeme. Posjet jednoj od tradicionalnih vinarija uz uključenu degustaciju vina. Kraća vožnja autobusom i stižemo u Pienzu, idilični renesansni grad Pape Pija II. Pienza je bila projekt Silvia Piccolominija, koji će kasnije postati spomenuti papa. Od 1996. godine Pienza je na popisu zaštićene baštine organizacije UNESCO. Ovaj arhitektonski dragulj poslužio je kao kulisa za filmove „Engleski pacijent“, „Gladijator“ i „Pod suncem Toskane“. Šetajući uz brojne palače proći ćete Ulicom ljubavi i Papinim trgom. Slobodno vrijeme za ručak i kupnju suvenira. Odlazak na degustaciju tradicionalnog pecorino (ovčjeg) sira. Povratak u Chianciano Terme. Večera. Noćenje.

3. dan: CHIANCIANO TERME – SIENA – SAN GIMIGNANO – MONTECATINI TERME 230 km / utorak, 04.01.2022.
Doručak i odjava iz hotela. Krećemo prema Sjevernoj Toskani, a usput ćemo posjetiti Sienu i San Gimignano. Već prvi susret s našom lokalnom vodičkom na terasi s kojeg vidite cijeli grad u svojem punom sjaju ostavit će vas bez daha! Povijesna jezgra Siene uvrštena je na popis spomenika svjetske baštine organizacije UNESCO i pretvorena u veliku pješačku zonu. Nezaboravna Piazza del Campo središnji je gradski trg izgrađen na mjestu nekadašnjeg rimskog kazališta. Također je poznat i po konjskoj utrci Palio, jednoj od najtežih i najopasnijih konjskih utrka u svijetu za vrijeme koje cijeli grad slavi, a posebno kontrada koja pobijedi. Već sama fasada čarobne katedrale će vas oduševiti, a za ulaz ćete odvojiti 4 eura i vrijedi svakog centa. Preporučujemo da slobodno vrijeme provedete u šetnji ili ručku u nekom od restorana s pogledom na trg. Nastavljamo dalje prema San Gimignanu, a prije nego stignemo tamo, čeka nas posjet jednoj od toskanskih vinarija gdje ćemo degustirati bijela i crna vina i probati izvrsno maslinovo ulje s tartufima. „Srednjovjekovni Manhattan“, kako još zovu San Gimignano, ostavit će vas bez daha. Gradić osvaja svojom arhitekturom, a poznat je po svojim tornjevima koji se mogu vidjeti na kilometrima udaljenosti, a kojih je nekoć bilo i mnogo više. San Gimignano je poznat i po svojem bijelom vinu, Vernaccia di San Gimignano, koje se dobiva samo od loze koja raste u okolici i najboljem sladoledu na svijetu koji možete naći u Gelateria Dondoli. Slobodno vrijeme za uživanje u poznatom sladoledu ili čaši vina. Vožnja prema Montecatini Termama. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: MONTECATINI TERME – PISA i LUCCA, fakultativni izlet autobusom – MONTECATINI TERME 110 km / srijeda, 05.01.2022.
Doručak. Fakultativni izlet autobusom (uz doplatu) u Pisu i Luccu. Po dolasku u Pisu upućujemo se odmah prema Campu dei Miracoli, „Polju čudesa“, gdje vam pogled bježi s krstionice na katedralu, a završava na čuvenom Kosom tornju. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Slobodno se kosim stepenicama možete popeti na toranj. Preporučujemo da ulaznice za Kosi toranj kupite online ako ga želite posjetiti, jer su redovi ogromni. Prije rezerviranja termina posavjetujte se s agencijom kako biste vidjeli koji dan će se posjećivati Pisa te koji bi vam termin najbolje odgovarao. Slobodno vrijeme za fotografiranje na Piazzi dei Miracoli. Nastavljamo prema obližnjoj Lucci. Ovaj simpatičan gradić rodni je grad Giacoma Puccinija, a poznat je i po svojim iznimno očuvanim renesansnim zidinama te festivalu stripa koji je ujedno i najveći u Europi. Stara gradska jezgra prožeta je zavijenim ulicama, barovima i tavernama. Nakon zajedničke šetnje gradom iskoristite slobodno vrijeme za penjanje na toranj Guinigi. Cijena od 4 eura i uspon nije ništa naspram predivog pogleda na grad. Nakon toga se nagradite ručkom na trgu Piazza dell’Amfiteatro koji se nalazi na mjestu nekadašnjeg rimskog amfiteatra. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan: MONTECATINI TERME – FIRENCA, fakultativni izlet vlakom – MONTECATINI TERME / četvrtak, 06.01.2022.
Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet u Firencu (prijava prilikom rezervacije aranžmana). Izlet vlakom u srce Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Vožnja vlakom brza je i udobna i vodi nas u centar grada: na stanici Santa Maria Novella izlazimo i krećemo u razgled grada s lokalnom vodičicom u kojem ćemo se upoznati sa znamenitostima kao što su: katedrala Santa Maria del Fiore – krstionica – Giottov zvonik – crkva Santa Croce – Ponte Vecchio – Piazza della Signoria i brojni drugi dragulji Firence. Slobodno vrijeme za šetnju prekrasnom Firencom, predlažemo šetnju preko poznatog mosta Ponte Vecchio, krcatog zlatarskim i draguljarskim radnjama, do palače Pitti i vrtova Boboli. Uživajte u šetnji do najveće tržnice u gradu, Mercato centrale ili u pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo. Ako vam se ne šeće, sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, pojedite slavni firentinski odrezak i zasladite se desertnim vinom u koji možete umakati cantuccine, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. Predlažemo posjet slavnoj galeriji Uffizi s našom lokalnom vodičicom (obavezna najava i uplata u agenciji). Povratak iz Firence vlakom u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera. Navečer prošećite i sjednite na neku od grijanih terasa i uživajte u čaši chiantija. Noćenje.

6. dan: MONTECATINI TERME: CINQUE TERRE, fakultativni izlet autobusom i vlakom  210 km /  petak, 07.01.2022.
Doručak. Fakultativni izlet u Cinque Terre (prijava prilikom rezervacije aranžmana. S voditeljem putovanja autobusom krećemo prema NP Cinque Terre. Nakon otprilike 100 km ulazimo u Liguriju i dolazimo u grad La Spezia. Ukrcavamo se na vlak koji nas vozi kroz čaroban krajolik. Cinque Terre su jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta Italije. Prva stanica na kojoj silazimo je Riomaggiore, najjužnije selo u parku. Slobodno vrijeme za šetnju. Staza ljubavi povezuje Riomaggiore sa sljedećim selom, Manarolom, koje ima predivnu prirodnu luku. Boravak u Manaroli je  čudesan, jer su vidici oko njega najljepši. Pauza za kavu i fotografiranje.  Slobodno vrijeme. Povratak u La Speziu vlakom te dalje u hotel autobusom. Večera. Noćenje.

Napomena: u slučaju lošeg vremena, izlet u NP Cinque Terre će biti zamijenjen slobodnim danom. U tom slučaju preporučujemo ponovni odlazak u Firencu koje se nikad ne možete zasititi.

7. dan: MONTECATINI TERME: VINCI, fakultativni izlet autobusom 40 km / subota, 08.01.2022.
Doručak. Danas odlazimo na cjelodnevni fakultativni izlet u Vinci. Gradić Vinci poznat je kao rodno mjesto Leonarda da Vincija koji je tu rođen 15.4.1452. godine, nekih 3 km od centra grada. Vinci leži na obroncima blage gore Montalbano (627 m), u kraju punom vinograda i maslinika na terasastim poljima ograđenim suhozidovima, tako da kraj izgleda gotovo isto kao i u Leonardovo vrijeme. Mužete uz doplatu posjetiti Museo Leonardino posvećen ovom geniju. Ruta posjetitelja uključuje 2 lokacije: koje su udaljene par minuta. Dio soba je smješten u smještene Palazzini Uzielli, urbanom prostoru koji je rekonfigurirao umjetnik Mimmo Paladino crpeći inspiraciju iz Leonardovih studija. Ostali dijelovi muzeja smješteni su u dvorcu Conti Guidi, srednjovjekovnoj zgradi koja je postala simbol grada Vincija i koja je bila izvorni dom zbirke. Povratak u Montecatini. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

8. dan: MONTECATINI TERME – BOLOGNA – RIJEKA/ZAGREB / nedjelja, 09.01.2022.
Doručak i odjava iz hotela. Krećemo prema Bologni. Vožnja kroz Italiju do najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu, Bologne. Po dolasku, zajednička šetnja središtem grada i slobodno vrijeme za predah. Ovaj najstariji sveučilišni grad na svijetu je i glavni grad pokrajine Emilie-Romagne - „trbuha Italije“. Uživajte šetajući brojnim arkadama, divite se crvenim krovovima i srednjovjekovnoj arhitekturi. Napunite svoje trbuhe s delicijama kao što su parmiggiano reggiano, prosciutto crudo ili mortadela i sve to zalijte čašom lambrusca. U ranim poslijepodnevnim satima polazak prema Hrvatskoj. Očekivano vrijeme dolaska u Rijeku u večernjim satima, a u Zagreb stižemo oko ponoći. Kraj programa.

Napomena: Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa po danima, a konačan raspored po danima bit će objavljen u završnom pismu.

Cijena aranžmana po osobi
FIRST MINUTE 2.490 kn / Redovna cijena 2.690 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske pumpe Ka Petrol u 05:45 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana u 07:30 sati.
Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.
Zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu ćete biti obaviješteni od strane voditelja putovanja prije dolaska u Zagreb.


Popusti i doplate
· jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 30 % popusta
· odrasla osoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10% popusta
· doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi


Cijena uključuje

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • smještaj u Chianciano Termama u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom
 • sedam večera u hotelu* Večera u hotelu sastoji se od tjestenine (primo piatto), glavnog jela (secondo piatto) i deserta. Večera je služena, nije švedski stol, ali bude sasvim dovoljno.
 • smještaj u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 5 noćenja sa doručkom
 • vanjske razglede prema programu
 • posjet Arrezu i Bologni
 • izlet u Sienu i San Gimignano uz posjet vinariji
 • lokalnog vodiča u Sieni na hrvatskom/srpskom jeziku
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu - 1 eur po osobi po noćenju (ukupno 7 eur za 7 noćenja) - obvezna doplata u hotelu 3*
 • izlet autobusom u Cortonu, Montepulciano i Pienzu (uključen transfer autobusom, pratnja voditelja putovanja i obilasci prema programu s voditeljem putovanja, parkirne takse, degustacije) – 15 eur po osobi, (minimum 30 prijavljenih)
 • izlet autobusom u Pisu i Luccu, uključena i pristojba za ulaz u gradove - 15 eur po osobi (minimum 30 prijavljenih)
 • izlet u Firenzu vlakom (povratna karta vlakom na relaciji Montecatini Terme-Firenca-Montecatini Terme, usluga lokalnog vodiča na hrvatskom/srpskom jeziku te slušalice za razgled grada) - 20 eur po osobi
 • izlet autobusom i vlakom u NP Cinque Terre (uključen transfer autobusom, pratnja voditelja putovanja, parkirne takse, dnevna karta za vlak i ulaznica za nacionalni park – dnevna karta) – 25 eur po osobi (minimum 30 prijavljenih)
 • izlet autobusom u Vinci (uključen transfer autobusom, pratnja voditelja putovanja i razgled grada s voditeljem putovanja, parkirne takse) – 5 eur po osobi (minimum 30 prijavljenih)
 • ulaznicu za Museo Leonardino u Vinciju 11 eur po osobi (informativna cijena)
 • ulaznicu za Galeriju Uffizi, bez čekanja u redu - 390 kn po osobi (rezervacija termina, ulaznica, slušalice i lokalno vođenje na hrvatskom/srpskom jeziku) - obvezna najava i plaćanje u poslovnici (doplata kod prijave, minimum 10 prijavljenih putnika)
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za vozača i vodiča 2 - 5 eur po osobi (po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni s našim vozačima i vodičima, čistoćom autobusa ili dodatnim trudom koji ulažu, lijepo ih je nagraditi),
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
· za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4 100 kn
- 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
· za dodatno prazno sjedalo u autobusu 390 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

VAŽNE INFORMACIJE
- Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
- Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.
- Zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu će vas obavijestiti voditelj putovanja prije dolaska u Zagreb.

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Firenci.
Konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Firenza) se nalazi na adresi Via della Mattonaia 13, 50121 Firenza, Italija.
Kontakt podaci: tel. 0039 055 263 9272, fax. 0039 055 246 9418. Počasna konzulica: Alessandra Fusi.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002795015 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002795017, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »