Katalonska tura i Barcelona 2024.

5 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  prema programu
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 840 EUR
zrakoplovne pristojbe i naknade su uključene u cijenu
Pošalji upit

zatražite informativnu ponudu te iskoristite priliku da postavite dodatna pitanja; ako želite napraviti uplatu i rezervirati putovanje - za brže ugovaranje predlažemo da odmah pošaljete u Napomeni imena i prezimena putnika s datumima rođenja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Katalonska tura i Barcelona 5 dana avionom 15.09. – 19.09.2024.

Načini plaćanja: uplatom na žiro račun, karticama (jednokratno ili obročno do 12 rata) ili Keks Payom. Iznos se može uplatiti cjelokupno odmah ili uz 40% akontacije/predujma odmah pri rezervaciji, a ostatak najkasnije 45 dana/30 dana prije datuma polaska (ovisno o vrsti putovanja). Pogledajte sve detalje načina plaćanja uključujući i vrste kartica za koje je moguće obročno plaćanje.

Termini polazaka

Cijena po osobi

Šifra : 4000099-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade su uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Načini plaćanja: uplatom na žiro račun, karticama (jednokratno ili obročno do 12 rata) ili Keks Payom. Iznos se može uplatiti cjelokupno odmah ili uz 40% akontacije/predujma odmah pri rezervaciji, a ostatak najkasnije 45 dana/30 dana prije datuma polaska (ovisno o vrsti putovanja). Pogledajte sve detalje načina plaćanja uključujući i vrste kartica za koje je moguće obročno plaćanje.


Predviđeni hotel: Hotel MAR BLAU, Calella 3*

1. dan: ZAGREB – BARCELONA – CALELLA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije leta. Let zrakoplovom kompanije Croatia Airlines na redovnoj liniji za Barcelonu u 18:00 sati te dolazak u zračnu luku El Prat u Barceloni planirano u 17:50 sati. Ukrcaj u autobus i odlazak prema Costa Bravi i Calella, smještaj u hotel. Noćenje. Bez večere.

2. dan: CALELLA – MONTSERRAT – CALELLA
Doručak. Nakon doručka slobodno jutro u Calelli, šetnja s voditeljem putovanja kroz stari dio grada ovog malenog, turističkog mjestašca. Oko podneva odlazimo na Montserrat, najsvetiju planinu Katalonije i najvažnije katalonsko svetište, smješteno 48 km zapadno od Barcelone visoko na „Nazubljenoj planini“. Mjesto je to štovanja tzv. „La Morenete“ odnosno Crne Bogorodice, skulpture svetice zaštitnice Katalonije čija se kreacija pripisuje sv. Luki i koju je navodno u Barcelonu dopremio sv. Petar i do dana današnjeg se nalazi u benediktinskom svetištu Mare de Deu de Montserrat, u nadnaravnom stjenovitom pejzažu. Povratak u Calellu u ranim večernjim satima, večera i noćenje.

3. dan: CALELLA – BARCELONA – CALELLA
Doručak. Danas odlazimo u jedna od najljepših europskih gradova, divnu, živahnu Barcelonu. Po dolasku u grad panoramska vožnja u kojem ćete imati prilike doživjeti pravi mediteranski šarm ove katalonske ljepotice: plaza España – Montjuic – Olimpijski stadion – Kolumbov spomenik – Passeig de Gracia, slavna avenija s Gaudijevim kućama... Vožnju Barcelonom završavamo kod parka Güell – veličanstvenog djela Antonija Gaudija s poznatim, bajkovitim, mediteranskim vrtovima (ulaznica uključena). Nešto dalje od središta grada, to remek-djelo Gaudija koje je ujedno i spomenik s popisa organizacije UNESCO, sa svojim neobičnim vizurama, snovitim kreaturama i oblicima idealno je mjesto za bijeg iz gradske vreve, a pogled s parka na grad, sve do mora, naprosto je očaravajuć! Samostalna šetnja kompleksom. Poslije obilaska parka, spuštamo se prema Gotičkoj četvrti na slavnoj Rambli gdje ćemo i završiti s današnjom šetnjom Barcelonom. Slobodno poslijepodne. Povratak u Calellu u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera. Noćenje.

4. dan: CALELLA – FIGUERAS – GIRONA – CALELLA
Doručak. Danas odlazimo na izlet u dva vrlo zanimljiva katalonska grada: prvo je na redu Figueras, rodni grad genijalnog Salvadora Dalija, u kojem se nalazi njegov muzej, jedan od najneobičnijih muzeja u Španjolskoj i drugi najposjećeniji u zemlji (uključeno u cijenu). Ovaj važni predstavnik španjolskog nadrealizma tu je dao sagraditi muzej za koji je kupio gradsko kazalište nadsvođeno staklenom kupolom i u njega smjestio mnogo svojih neobičnih djela, a sâm izgled muzeja potpuno je u njegovom stilu, začudan i ekscentričan! Slobodno vrijeme u Figuerasu za šetnju, kavu ili kupovinu suvenira. Nastavljamo prema Gironi, slikovitom katalonskom gradu poznatom po srednjovjekovnoj arhitekturi. Po dolasku ćemo prošetati povijesnim središtem, kroz dobro očuvanu Židovsku četvrt, do poznate katedrale. Zbog svoje dobro očuvane arhitekture, Girona je poslužila kao set za snimanje u seriji „Game of Thrones“. Slobodno vrijeme. Povratak prema Calellu u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera. Noćenje.

5. dan: CALELLA – BARCELONA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz soba i odlazak iz Calella prema Barceloni. Slobodan dan u gradu i mogućnost da posjetite dodatne atrakcije šarolike Barcelone, od primjerice odličnih muzeja kao što je Muzej Picasso, Pomorski muzej, i slično ili odlazak do jednog od najslavnijih svjetskih stadiona, grandioznog Camp Nou. Ako ne želite ništa drugo nego šetati i uživati na zraku, preporučujemo šetnju njezinim parkovima među kojima se primjerice ističe Parc de la Ciutadella gdje je smješten i barcelonski ZOO. Ako želite posjetiti slavnu baziliku Sagrada Familia, ovo je primjerice dan kad to možete učiniti – preporučujemo da karte kupite unaprijed na njihovoj web stranici! Ili se zabavite u fantastičnoj kupovini u Barceloni, grad pruža vrhunske i vrlo povoljne mogućnosti šopinga raznih poznatih španjolskih robnih marki. Transfer za zračnu luku u kasnim poslijepodnevnim satima. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 18:20. Dolazak u Zagreb u 20:20.

Rok za prijavu: do 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 35 / Maksimalan broj putnika: 45

Informacije o letu:
Prijevoznik: Croatia Airlines
OU374 ZAGREB 17:50 BARCELONA 20:00
OU375 BARCELONA 18:20 ZAGREB 20:25


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Barcelona – Zagreb
 • obavezne zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfere zračna luka – hotel – zračna luka s panoramskim razgledom grada u dolasku
 • četiri noćenja s doručkom u hotelu 3* u Calelli u višekrevetnim sobama
 • tri večere u hotelu
 • jednodnevni izlet autobusom u Barcelonu sa ulaznicom u Park Guell (10 sati)
 • poludnevni izlet autobusom u Figueras i Gironu sa ulaznicom u Dali muzej (5 sati)
 • posjet crkvi Sagrada Familia uz stručno vodstvo lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • jednodnevni izlet autobusom u Montserrat (bez ulaznica)
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pedagošku pratnju 3/4 profesora uz pripadajuće dnevne naknade
 • putno osiguranje; zdravstveno osiguranje (30.000€), osiguranje od otkaza (u slučaju bolesti ili smrti užeg člana obitelji, osiguranje vraća 90% uplaćenog iznosa)
 • boravišnu pristojbu
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 170 EUR - obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi

Doplate

 • Promjena imena putnika na već izdanim kartama za letove zrakoplovne kompanije Croatia Airlines 70 EUR

Informativne cijene ulaznica (po želji, cijena ulaznica je podložna promjeni – stanje na dan 31.8.2023.)
· Casa Batlló: 35 EUR odrasli, djeca do 12 god. gratis
· Muzej Picasso: 12 EUR odrasli, mladi 18-25 god. 7 EUR, djeca do 18 god. gratis (od utorka do nedjelje)
· Metro Barcelona 10 karata iznosi 11,35 EUR po osobi
· Flamenco show s uključenim pićem 55 EUR odrasli, djeca do 7,99 godina 28 EUR, plaćanje na licu mjesta.


- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Barceloni, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, servisne informacije i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator nije odgovoran niti može znati unaprijed radno vrijeme “Magičnih fontana” te jesu li u funkciji ili ne.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Španjolska je smještena na jugozapadu Europe te zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.

Barcelona je glavni grad regije Katalonija u Španjolskoj i drugi najnaseljeniji grad u Španjolskoj nakon Madrida. Ima bogatu povijest koja seže više od 2000 godina unazad. Grad je osnovan kao rimsko naselje pod nazivom Barcino. Barcelona je ekonomski snažan grad koji je centar trgovine, turizma, obrazovanja, sporta i kulture. Grad je domaćin brojnim poznatim znamenitostima, uključujući Sagradu Famíliju, Park Güell, Casa Batlló, La Rambla i Magic Fountain of Montjuïc. Većina ovih atrakcija povezana je s poznatim arhitektom Antonijem Gaudíjem. Barcelona je također poznata po svojim predivnim plažama, poput Barcelonete i Nova Icaria. Grad je centar katalonske kulture i domaćin je mnogim festivalima, muzejima, kazalištima i koncertnim dvoranama. Barcelona je poznata po svom nogometnom klubu FC Barcelona, koji igra na stadionu Camp Nou, jednom od najvećih stadiona u Europi. Iako je španjolski službeni jezik Španjolske, u Barceloni i Kataloniji katalonski je također službeni jezik i široko se koristi u svakodnevnom životu. Barcelona je dobro povezana s ostatkom Španjolske i Europom putem visokobrzinskih vlakova, autoputeva i međunarodne zračne luke Barcelona-El Prat.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Madridu. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Madridu nalazi se na adresi Calle Claudio Coello 78/2, 28001, Madrid, Espana.
Kontakt podaci: tel. 00 34 91 577 6881, 00 34 91 577 6901, fax. 00 34 91 577 6905, e-mail. madrid@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Nives Malenica
Uredovno vrijeme Veleposlanstva:
• ponedjeljak-petak 9-17 sati
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 10-13 • utorak 13-16 Molimo stranke da se za sve konzularne slučajeve obrate direktno Veleposlanstvu RH u Madridu tijekom uredovnog vremena.
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0034630526085.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Završno pismo sa svim potrebnim informacijama dobit ćete najkasnije 72 sata prije putovanja. Minimalan broj putnika za putovanje je 25, a maksimalan broj putnika je 35. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket-aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002952753 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002952833, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »