Mini katalonska tura

5 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  polupansion
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 700 EUR (5.274,15 kn)
zrakoplovne pristojbe i naknade, tri polupansiona, svi izleti, ulaznice u Park Guell i Dalijev muzej uključene u cijenu
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Mini katalonska tura 5 dana avionom 22.10.- 26.10.2023.
BARCELONA – FIGUERAS – GIRONA – MONTSERRAT – COSTA BRAVA 
GARANTIRANI POLAZAK

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Termini polazaka

Cijena po osobi

Garantirano

Šifra : 3999292-I0

zrakoplovne pristojbe i naknade, tri polupansiona, svi izleti, ulaznice u Park Guell i Dalijev muzej uključene u cijenu

Polazak : ZL Zagreb

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn


BARCELONA – FIGUERAS – GIRONA – MONTSERRAT – COSTA BRAVA 

Predviđeni hotel: Hotel Maria del Mar 4* ili sl. 

Dodatna vrijednost: uključen polupansion, svi izleti i ulaznice u Park Guell u Barceloni i Dalijev muzej u Figuerasu!
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

1. dan: ZAGREB – BARCELONA – LLORET DE MAR
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije leta. Let zrakoplovom kompanije Croatia Airlines na redovnoj liniji za Barcelonu u 18:00 sati te dolazak u zračnu luku El Prat u Barceloni planirano u 20:10 sati. Ukrcaj u autobus i odlazak prema Costa Bravi i mjestu Lloret de Mar, smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: LLORET DE MAR – MONTSERRAT – LLORET DE MAR
Doručak. Nakon doručka slobodno jutro u Lloretu, šetnja s voditeljem putovanja kroz stari dio grada ovog malenog, turističkog mjestašca punog hotela, barova i klubova. Kraće slobodno vrijeme za kavu. Oko podneva odlazimo na Montserrat, najsvetiju planinu Katalonije i najvažnije katalonsko svetište, smješteno 48 km zapadno od Barcelone visoko na „Nazubljenoj planini“. Mjesto je to štovanja tzv. „La Morenete“ odnosno Crne Bogorodice, skulpture svetice zaštitnice Katalonije čija se kreacija pripisuje sv. Luki i koju je navodno u Barcelonu dopremio sv. Petar i do dana današnjeg se nalazi u benediktinskom svetištu Mare de Deu de Montserrat, u nadnaravnom stjenovitom pejzažu. Povratak u Lloret u ranim večernjim satima, večera i noćenje.

3. dan: LLORET DE MAR – BARCELONA – LLORET DE MAR
Doručak. Danas odlazimo u jedna od najljepših europskih gradova, divnu, živahnu Barcelonu. Po dolasku u grad panoramska vožnja u kojem ćete imati prilike doživjeti pravi mediteranski šarm ove katalonske ljepotice: plaza España – Montjuic – Olimpijski stadion – Kolumbov spomenik – Passeig de Gracia, slavna avenija s Gaudijevim kućama... Vožnju Barcelonom završavamo kod parka Güell – veličanstvenog djela Antonija Gaudija s poznatim, bajkovitim, mediteranskim vrtovima (ulaznica uključena). Nešto dalje od središta grada, to remek-djelo Gaudija koje je ujedno i spomenik s popisa organizacije UNESCO, sa svojim neobičnim vizurama, snovitim kreaturama i oblicima idealno je mjesto za bijeg iz gradske vreve, a pogled s parka na grad, sve do mora, naprosto je očaravajuć! Samostalna šetnja kompleksom. Poslije obilaska parka, spuštamo se prema Gotičkoj četvrti na slavnoj Rambli gdje ćemo i završiti s današnjom šetnjom Barcelonom. Slobodno poslijepodne. Povratak u Lloret de Mar u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera. Noćenje.

4. dan: LLORET DE MAR – FIGUERAS – GIRONA – LLORET DE MAR
Doručak. Danas odlazimo na izlet u dva vrlo zanimljiva katalonska grada: prvo je na redu Figueras, rodni grad genijalnog Salvadora Dalija, u kojem se nalazi njegov muzej, jedan od najneobičnijih muzeja u Španjolskoj i drugi najposjećeniji u zemlji (uključeno u cijenu). Ovaj važni predstavnik španjolskog nadrealizma tu je dao sagraditi muzej za koji je kupio gradsko kazalište nadsvođeno staklenom kupolom i u njega smjestio mnogo svojih neobičnih djela, a sâm izgled muzeja potpuno je u njegovom stilu, začudan i ekscentričan! Slobodno vrijeme u Figuerasu za šetnju, kavu ili kupovinu suvenira. Nastavljamo prema Gironi, slikovitom katalonskom gradu poznatom po srednjovjekovnoj arhitekturi. Po dolasku ćemo prošetati povijesnim središtem, kroz dobro očuvanu Židovsku četvrt, do poznate katedrale. Zbog svoje dobro očuvane arhitekture, Girona je poslužila kao set za snimanje u seriji „Game of Thrones“. Slobodno vrijeme. Povratak prema Lloretu u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera. Noćenje.

5. dan: LLORET DE MAR – BARCELONA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz soba i odlazak iz Lloreta prema Barceloni. Slobodan dan u gradu i mogućnost da posjetite dodatne atrakcije šarolike Barcelone, od primjerice odličnih muzeja kao što je Muzej Picasso, Pomorski muzej, i slično ili odlazak do jednog od najslavnijih svjetskih stadiona, grandioznog Camp Nou. Ako ne želite ništa drugo nego šetati i uživati na zraku, preporučujemo šetnju njezinim parkovima među kojima se primjerice ističe Parc de la Ciutadella gdje je smješten i barcelonski ZOO. Ako želite posjetiti slavnu baziliku Sagrada Familia, ovo je primjerice jutro kad to možete učiniti – preporučujemo da karte kupite unaprijed na njihovoj web stranici! Ili se zabavite u fantastičnoj kupovini u Barceloni, grad pruža vrhunske i vrlo povoljne mogućnosti šopinga raznih poznatih španjolskih robnih marki. Transfer za zračnu luku u kasnim poslijepodnevnim satima. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 18:20. Dolazak u Zagreb u 20:20.

Rok za prijavu: do 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

RED LETENJA:
Prijevoznik Croatia Airlines
ZAGREB 18:00 BARCELONA 20:10
BARCELONA 18:20 ZAGREB 20:20


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Barcelona – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • autobusni prijevoz prema programu
 • četiri noćenja u hotelu 4* u Lloret de Maru na Costa Bravi – 3 noćenja s polupansionom i 1 noćenje s doručkom
 • izete prema programu: poludnevni izlet na Montserrat, cjelodnevni izlet u Barcelonu i cjelodnevni izlet Figueras i Girona
 • ulaznice za Park Güell i Teatro Museu Dali
 • vanjski razgledi prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu od 6-8 EUR (45,21 kn-60,28 kn) po osobi po noćenju (točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe bit će objavljena u završnom pismu)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 130 EUR (979,48 kn) - obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vodiča - po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice je 3 EUR (22,60 kn) po danu po osobi i iznos se dijeli s lokalnim vozačima; iznos može biti i viši i niži, ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti

· 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

Doplate

· mogućnost doplate za povratni priključni let iz Splita i Dubrovnika po osobi od 65,03 EUR (489,97 kn) ili samo jedan smjer 46,45 EUR (349,98 kn) - raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu
· promjena imena putnika na već izdanim kartama za letove zrakoplovne kompanije Croatia Airlines 65,03 EUR (489,97 kn).

Informativne cijene ulaznica (cijena ulaznica je podložna promjeni – stanje na dan 3.2.2023.)
· Sagrada Familia: od 26 EUR odrasli, djeca do 11 god. gratis
· Casa Batlló: 35 EUR odrasli, djeca do 12 god. gratis, paket Blue
· Muzej Picasso: 12 EUR odrasli, mladi 18-25 god. 7 EUR , djeca do 18 god. gratis
· Camp Nou 28 EUR


Državljani RH mogu bez ograničenja ući u Španjolsku.
O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Španjolsku informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Croatia Airlines objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
  - Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
  - Uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji i nije usporediva s ostalim zemljama.
  - Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka odnosno izleta u programu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
  - Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, servisne informacije i sl.).
  - Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
  - Trokrevetna soba je najčešće dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem.
  - Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  - Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Španjolska je smještena na jugozapadu Europe te zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Barceloni.

Konzulat Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Barceloni se nalazi na adresi c/Comte d'Urgell, 165-167, esc B, 08036 Barcelona, Španjolska. Kontakt podaci: tel. 0034 93 272 0043, fax. 0034 93 488 0755, e-mail: consulcroacia@telefonica.net. Počasni konzul: Juli C. Bàrcena San José.
Uredovno vrijeme Konzulata: • ponedjeljak, utorak, srijeda i četvrtak od 9:00 do 13:00 • petak od 9:00 do 12:00
Molimo stranke da se za sve konzularne slučajeve obrate direktno Veleposlanstvu RH u Madridu tijekom uredovnog vremena. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0034630526085.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Završno pismo sa svim potrebnim informacijama dobit ćete najkasnije 72 sata prije putovanja. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket-aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002915944 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002916091, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »