Tajland, Kambodža i Vijetnam

14 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Smještaj / opis:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 7.490 kn
+ zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 2.990 kn
First minute

O putovanju

Putovanje Tajland, Kambodža i Vijetnam 14 dana avionom 14.11.- 27.11.2020.


Program putovanja

Mjesta posjeta:
Bangkok, Kanchanaburi, Siem Reap, Phnom Penh, Ho Chi Minh city

1. DAN (14.11.) ZAGREB – DOHA – BANGKOK
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova Qatar airways u 08:50h za Dohu. Po dolasku u Dohu 16:00, nastavak leta Qatar airways u 17:35 za Bangkok (noćni let).

2. DAN (15.11.) BANGKOK
Slijetanje u Bangkok predviđeno je u 03:55h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel od 14h. Nakon kraćeg odmora predlažemo odlazak na ručak u lokalni restoran gdje ćete imati priliku isprobati tri slijeda jela lokalne Thai kuhinje . U večernjim satima mogućnost posjeta Asia Antique marketa koji se nalazi uz rijeku Chao Phraya. Na tržnici se opustite u iskušavanju lokalnih slastica kao što su škorpioni, skakavci, crvi ili žohari. Noćenje.

3. DAN (16.11.) BANGKOK – KANCHANABURI – BANGKOK
Nakon ranog doručka predlažemo izlet u Kanchanaburi. Naša prva stanica bit će Train market, jedinstveni market koji se odvija svakodnevno na redovnoj željezničkoj prugi. Tamo možete isprobati čuveni Durian, voćku koja ima intenzivan miris zbog kojeg je zabranjena u većini zatvorenih prostora. Slijedi posjet plutajućoj tržnici gdje se 1h možete voziti po rijeci u tradicionalnim brodićima. Opustite se u tradicionalnom šopingu iz brodića i isprobajte tradicionalne palačinke od banane u kokosovom listu. Nakon kraće stanke slijedi nastavak vožnje do mosta na rijeci Kwai. Putem ćete imati priliku okusiti egzotična lokalna voća kao što su Dragon Fruit, Lychee, JackFruit, Mangosteen, Pomelo, Rambutan i druge. Slijedi panoramska vožnja uz spomen područja na II. svjetski rat; groblje na kojem je pokopano gotovo 7.000 ratnih zarobljenika. Odlazak na zajednički ručak u buffet restoran koji se nalazi na rijeci Kwai, a potom slijedi kratki razgled mosta. Nakon posjete odlazak u utočište slonova koje je u vlasništvu naše lokalne agencije i koja se brine o sedam predivnih slonova. Ova farma je jedna od rijetkih koja ne koriste kuke i košare za jahanje na slonovima. Moguće je kupanje i hranjenje slonova. Pokažite kakvi ste kulinarski znalci u pripremi Sushi rolls-a za slonove. Povratak u hotel u večernjim satima. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

4. DAN (17.11.) BANGKOK – CITY TURA
Nakon doručka predlažemo odlazak na razgled grada i velike palače. Tura uključuje tri najneobičnija budistička hrama u Bangkoku: Wat Trimitr sa svojim neprocjenjivim zlatnim Buddhom (5 i pol tona čistog zlata); Wat Po, najprostraniji hram u Bangkoku, sa svojim divovskim Buddhom koji se klanja i kraljevskim Chedijima; Wat Benjamaborpitr, hram od bijelog mramora, jedan od najljepših primjeraka Thai arhitekture. Posjet Kraljevoj Palači, jedan je od najljepših primjeraka antičkog sijamskog dvora. Nekad je bila rezidencija kraljeva Bangkoka. Ovdje ćete vidjeti palače koje su korištene za različite prigode: Pogrebna palača, Palača za primanja, Dvorana s prijestoljem, Dvorana za krunjenje, Kraljevska kuća za goste i Wat Phra Keo, prekrasan smaragdni Buddhin hram. Slijedi panoramski razgled Kineske četvrti te razgled tržnice cvijeća i začina Pak Klong Talad. Odlazak na zajednički ručak u lokalni restoran uz Chao Phraya rijeku. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. U večernjim satima posjet sky baru Sirocco, poznat po scenama iz filma ” Hangover 2″. Noćenje.

5. DAN (18.11.) BANGKOK – SIEM REAP
Nakon kasnijeg doručka odjava iz hotela, vožnja autobusom do Kambodžanske granice, nakon carinskih formalnosti i ishođenja vize nastavak putovanja prema Siem Repu. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor. Posjet noćnog marketa. Noćenje.

6. DAN (19.11.) SIEM REAP – ANGKOR WAT
Nakon doručka predlažemo odlazak do veličanstvenog „grada hramova“ Angkor Wat, remek-djela kmerske arhitekture – jednog od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu, smještenog usred kambodžanske džungle. Angkor Wat je najznačajniji simbol Kambodže i nalazi se na državnoj zastavi. Sagrađen je u periodu između 9. i 13. stoljeća kao mauzolej kralju Suryavarmanu II, a više od 1000 do sada otkrivenih hramova prostire se na prostoru od oko 42 kvadratna kilometra. Ulazak u nekadašnji kraljevski grad Angkor Thom s kompleksom budističkih hramova kroz prekrasna Južna vrata. Slijedi razgled veličanstvenog hrama Bayon ukrašenog sa 200 gigantskih likova misterioznih izraza lica i zagonetnih osmijeha, potom odlazak do „palače raja“ Baphoun, visoke stepenaste piramide Phimeanakas, takozvane «terase slonova» koja je služila za kraljeve audijencije, a naziv je dobila po reljefima slonova koji se nalaze na njezinom istočnom dijelu. Poslijepodne razgled Angkor Wata. Na kraju dana moći ćete uživati u očaravajućem zalasku sunca. Povratak u hotel. Navečer posjet Old marketa i ulice sa pubovima. Noćenje.

7. DAN (20.11.) SIEM REAP
Nakon doručka predlažemo obilazak lokalnih sela, posjet farme krokodila, lokalnog sirotišta, te plutajućeg sela. Na ovom izletu se upoznaje pravi život lokalnog stanovništva, kako se živi u manjim mjestima, daleko od razvijenih turističkih mjesta. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo posjet Art marketa. Noćenje.

8. DAN (21.11.) SIEM REAP – PHNOM PENH
Nakon doručka, slijedi vožnja autobusom prema glavnom gradu Kambodže, Phnom Penh. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima večernja šetnja sa pratiteljom putovanja uz rijeku Mekong. Noćenje.

9. DAN (22.11.) PHNOM PENH
Nakon doručka predlažemo obilazak grada, tura uključuje hram Wat Phnom, stari zatvor, muzej i spomen područje na žrtve genocida. Wat Phnom originalni hram datira iz 1372 godine, te ga je dala sagraditi bogata gospođa imena Penh koja je našla kolekciju statua Buda na obali rijeke te ih je odlučila smjesti na brežuljku koji se zove Phnom, odakle potiče i ime grada. Wat Phnom, nazvan i planinski hram, budistički je hram i najviši vjerski hram u gradu. Posjetite sramotnu Tuol Sleng srednju školu, koji je uključen u S-21 logoru. U ovoj srednjoj školi u srcu grada odvijale su se strahote režima Crvenih Kmera. To je bio zatočenički centar za zatvorenike režima, gdje su zatočenici mučeni i pogubljeni. Škola je sada Tuol Sleng Genocid muzej i nakon što ćete razgledati muzej, otkrit ćete brutalnost Crvenih Kmera dokumentirani na fotografijama, uključujući i instrumente mučenja. Zatim ćete posjetiti Choeung ek, jedan od najpoznatijih mjesta pogibije. The Killing Fields su nekoliko mjesta u Kambodži gdje je masa ljudi poginula od strane Crvenih Kmera. Choeung Ek je bio dom velikih grobova koje su ispunili s tijelima sa Tuol Slenga. Veliki Stup (svetište) popunjeno s više od 8.000 ljudskih lubanja djeluje kao spomen i strašan podsjetnik na zločine u ratu. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za ručak. Predlažemo individualni posjet Kraljevskoj palači sa srebrnom pagodom. Ime je dobila jer joj je cijeli pod popločen s 5.000 srebrenih pločica. Palača je iz 1866.godine i to je zadnja palača sagrađena za vrijeme francuskog kolonijalnog perioda. Srebrna pagoda je originalnog imena Wat Pakeo – hram smaragdnog Bude. U hramu ćete vidjeti kolekciju Buda u zlatu, srebru, kristalu i bronci. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. DAN (23.11.) PHNOM PENH – HO CHI MINH
Nakon doručka slijedi vožnja do vijetnamske granice, nakon carinskih formalnosti nastavak putovanja prema Ho Chi Minhu. Prijava i smještaj u hotelu. Nakon kraćeg odmora predlažemo avanturističku vožnju Tin Tinom, tradicionalna trokolica, gdje sjedite na prednjem dijelu trokolice u udobnoj sjedalici, dok vozač pedala kroz Ho Chi Minh City. Uživajte u znamenitostima, zvukovima i mirisima grada. Sama vožnja je avantura jer se nalazite u gradu u kojem je registrirano preko 9 milijuna skutera, opustite se i uživajte u ovom urbanom kaosu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11. DAN (24.11.) HO CHI MINH – CU CHI TUNELI
Nakon doručka predlažemo posjetu Cu Chi tunela koji su se koristili za vrijeme Vijetnamskog rata između sjevera i juga . Ova zamršena mreža tunela je bila izgrađena kako bi zaštitili otpora Viet Minh snaga i francuskog bombardiranja, a kasnije je korištena od strane Viet Cong kao strateška baza zbog blizine južnog dijela Ho chi minha. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamski Vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park. Nakon lokalnog ručka povratak u Ho Chi Minh te posjet ratnog muzeja, Muzej prikazuje staru vojnu opremu i druge srodne predmete iz Vijetnamskog rata, uključujući neke veće izloške, uključujući F5A borca i UH1-Huey helikopter. Nastavak vožnje do Palače ponovnog ujedinjenja, prethodno poznata kao predsjednička palača, pogled na službenu Južnu vijetnamsku predaju na 30. travnja 1975. Slijedi posjet katedrale Notre Dame i Glavne pošte, dva primjera francuske kolonijalne arhitekture. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12. DAN (25.11.) HO CHI MINH – DELTA MEKONGA
Nakon doručka, predlažemo odlazak na Deltu Mekonga. Vožnja po rijeci s pogledom na brojne rukavce i kanale rijeke Mekong. Posjetit ćemo lokalno seosko imanje na kojem se nalazi mali pogon za izradu proizvoda od kokosa. Imat ćemo priliku kušati tropsko sezonsko voće, tradicionalni čaj, te uživati u lokalnoj glazbi. Povratak u grad, odlazak do Kineske četvrti s hramom Thien Hau i Binh Tay tržnicom. Slobodno vrijeme. U večernjim satima posjet Ben Thanh marketa, gdje možete vježbati svoje jezične vještine pregovaranja za suvenire, odjeću i začine. Noćenje.

13. DAN (26.11.) HO CHI MINH – DOHA
Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer u zračnu luku, prijava na let za Dohu u 19:15h. Po dolasku u Dohu u 23:45h, nastavak leta u 02:15h za Zagreb. Noćni let.

14. DAN ( 27.11.) DOHA – ZAGREB
Dolazak u Zagreb predviđen je u 06:15h po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi:
FIRST MINUTE 7.490 kn 
/ Redovna cijena 8.290 kn
Obvezna doplata za zrakkplovne pristojbe 2.990 kn

Minimalan broj putnika: 15

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Hrvatski državljani trebaju vizu za Tajland, Kambodžu i Vijetnam. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje. Za izradu viza je potrebna 1 fotografija veličine kao iz putovnice.  
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Raspored letova
14NOV 6 ZAGDOH HK1 08:50 16:00
15NOV 7 DOHBKK HK1 17:35 03:55+1
26NOV 4 SGNDOH HK1 1915 2345
27NOV 5 DOHZAG HK1 0215 0615


Cijena uključuje

 • avionske karte Zagreb – Bangkok, Ho Chi Minh– Zagreb
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* s doručkom
 • transferi od/do hotela iz zračnih luka
 • prijevoz Bangkok – Siem Reap – Phnom Penh – Ho Chi Minh
 • organizacija putovanja i pratitelj putovanja iz hrvatske tijekom cijelog putovanja

Cijena ne uključuje

 • obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložne promjenama)
 • viza za Tajland – 330 kn ( uključeno posredovanje agencije). Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • viza za Kambodžu – 30 USD pri ulasku u Kambodžu. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • viza za Vijetnam – 650 kn (ambasada u Budimpešti, posreduje agencija).Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • jednokrevetna soba 2.450 kn, obavezno ako osoba putuje sama
 • izleti
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

 

Izleti:
tura u Bangkoku 550 kn
Kanchanaburi 690 kn
Angkor Wat tura 550 kn
Lokalna sela sa Tuk Tukom 130 kn
Phnom Penh city tura 390 kn
Ho Chi Minh tura s rikšama 140 kn
Cu Chi tuneli i city tura 320 kn
delta Mekonga 320 kn

Napomene:
– na svim izletima imamo uključeni ručak (osim u Kambodži), privatne transfere, lokalne vodiče na engleskom jeziku, ulaznice za mjesta posjeta
– kalkulacije cijena su rađene prema cjeniku i uvjetima lokalnih agencija zaključno s 20.01.2020.
– izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja
– prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju

Informacije za putnike vezane uz COVID 19: 
Ukoliko se za navedenu destinaciju ili avio kompaniju s kojom se leti na programu uvede testiranje na COVID -19, putnik je dužan sam napraviti test i snositi trošak istoga, te je dužan isti pokazati na samom letu ili ulasku u zemlju. Prema trenutnim informacija test ne smije biti stariji od 72h od ulaska u zemlju/avion. Kako se stvari mijenjaju iz dana u dan, tako se i mi prilagođavamo situaciji.

Dok u svijetu traje pandemija, vrijedi da putnik može besplatno otkazati putovanje do 45 dana prije putovanja u slučaju da se:
1. destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za državljane RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje
2. ili se uvede obavezna samoizolacija od 14 dana za putnike iz RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

Ukoliko se destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za putnike iz RH ili uvede obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana na destinaciji u periodu od 30-1 dan prije putovanja:
– putniku se izdaje Voucher na uplaćeni iznos u trajanju od godinu dana.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »