Advent Beč Premium 2021.

3 dana autobusom
autobusom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  autobusom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 990 kn
Rezerviraj

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Advent Beč 3 dana autobusom 17.12.-19.12.2021.
Izlet u Bratislavu
GARANTIRANI POLAZAK


Ulazak u Austriju iz Republike Hrvatske moguć je ISKLJUČIVO uz potvrdu o cijepljenju ili potvrdu o preboljenju (u zadnjih 180 dana). Turistička putovanja na temelju PCR testa ili antigenskog testa nisu moguća. 


Valjanost  potvrda o cijepljenu do 6. prosinca 2021.
Do 6. prosinca 2021.  potvrde o cijepljenju cjepivom koje se primjenjuje u dvije doze valjane su 360 dana,  a ako se radi o cjepivu koje se primjenjuje u jednoj dozi, potvrda je valjana od 21. dana pa do 270 dana nakon cijepljenja.


Valjanost  potvrda o cijepljenu od 6. prosinca 2021.
Od 6. prosinca 2021. rok valjanosti  potvrde o cijepljenju smanjen je na 270 dana od primitka druge doze,  dok će nakon 3. siječnja 2022. potvrde o cijepljenju jednokratnim cjepivom biti nevaljane ako se ne primi druga doza.


Ulazak u Austriju moguć je i za osobe cijepljene prvom dozom  cjepiva koje se primjenjuje u dvije doze  pod uvjetom da je osoba prije cijepljenja preboljela COVID -19. Kao dokaz preboljenja potrebno je predočiti potvrdu o pozitivnom PCR-testu, napravljenom najmanje 21. dan prije cijepljenja ili potvrdu o neutralizirajućim antitijelima, dobivenu prije cijepljenja, pri čemu od trenutka cijepljenja ne smije proći više od 360 dana.


Djeca do 12 godina oslobođena su obveze testiranja i predočenja ostalih potvrda.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Austriju na službenim stranicama MVEP-a.

Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  17.12.2021. 19.12.2021. 3 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 3996851-I0
  Redovna cijena: 1.050 kn
  Popust: -60 kn
  Cijena: 990 kn

Program putovanja

Predviđeni hotel 

Polasci: Arion City Hotel Vienna 4*

Uz atrakciju „Time Travel“ i mogućnost posjeta Designer outletu Parndorf

1. dan: ZAGREB – BEČ - dan za razgled i shopping
Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 6:00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Beča. Vožnja prema središtu Beča i poznatog bečkog Ringa: proći ćemo pored Urania opservatorija, Muzeja i akademije primijenjenih umjetnosti, Gradskog parka, palače Württemberg (sada Hotel Imperial), zgrade Opere, obližnjeg Karlovog trga i crkve, Akademije i Muzeja likovnih umjetnosti, Prirodoslovnog muzeja, Hofburga, Trga Marije Terezije, parkova Burggarten, Volksgarten i Rathauspark, Parlamenta, Burgtheatra, zgrade univerziteta i neogotičke Zavjetne crkve. Šetnja od Hofburga preko Kohlmarkta i Grabena do katedrale svetog Stjepana iz XV. stoljeća, simbola grada Beča. Slobodno vrijeme. No, ako vas možemo nagovoriti na putovanje kroz vrijeme, ovo je trenutak za nešto sasvim drugačije: atrakciju „Time Travel“. Ulazimo u podrume starog samostana sv. Mihaela, gdje nas dočekuje hologram fratra koji se po legendi izgubio davno i sada luta hodnicima, ali osim njega našu će grupu dočekati vodič. Uz njih će nam o povijesti Beča pričati i voštane figure Franza Josepha i Sissi… Idemo u 5D kino gdje putujemo i borimo se, osnivamo Beč, prolazimo kroz vrijeme kuge, tursku opsadu Beča, ući ćemo u biedermeier razdoblje, gradnju novog Beča, sva razdoblja grada do moderniteta. Cijela tura traje 50 minuta. NAPOMENA: Za projekciju se potrebno najaviti u agenciji zbog rezervacije termina. U nastavku dana slobodno vrijeme za šetnju ili kupovinu. Predlažemo posjetiti Mariahilfer Strasse, poznatu po odličnim trgovinama. Ako vas ne privlači kupovina, uputite se prema glavnom adventskom sajmu u Beču, smještenom ispred zgrade Gradske vijećnice, koji ima kultni status i jedan je od najpopularnijih u Europi. Odlazak u hotel oko 19 sati. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: BEČ – fakultativni izlet BRATISLAVA I PARNDORF
Doručak. Polazak autobusom na fakultativni izlet (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana) u Bratislavu uz usputno zaustavljanje za shopping u najvećem austrijskom dizajnerskom outletu centra Parndorf koji je na pola sata vožnje od Beča: DESIGNER OUTLET PARNDORF. Slobodno vrijeme za kupovinu u trajanju od 2 sata. Nastavak putovanja prema Bratislavi. Po dolasku šetnja gradom: Stare Mesto – Stara gradska vijećnica – Hlavne Namestie – Franjevački samostan – Mirbach Palača – Katedrala S.Martina – Palača Palffy – Slovačko narodno kazalište – Nacionalna galerija – Stari grad – Židovska ulica. Slobodno vrijeme u središtu grada. Povratak u Beč u kasnijim poslijepodnevnim satima. Noćenje.
NAPOMENA: Putnici koji ne žele ići na izlet imaju slobodan dan u Beču.

3. dan BEČ – SCHÖNBRUNN – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema dvorcu Schönbrunn, jednom od najpoznatijih europskih baroknih dvoraca. Uz asistenciju našeg voditelja putovanja možete kupiti ulaznice za Imperial turu i posjetiti unutrašnjost dvorca ili prošetati parkom. Ulaznice se kupuju na glavnoj blagajni kod ulaza te ovise o raspoloživim terminima koji su slobodni te agencija ne garantira raspoloživost ulaznica. Posebnu tradiciju čuva i Božićni sajam pred dvorcem Schönbrunn. S bijelom bradom i u crvenoj odori ovdje se pojavljuje sv. Nikola, koji 5. i 6. prosinca posjećuje božićni sajam i sa sobom nosi male darove za djecu. Sajam traje do 26. prosinca. Nastavak putovanja prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi:
Polasci FIRST MINUTE 990 kn / Redovna cijena 1.050 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili do popunjenja mjesta
Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58


Popusti i doplate
· 30% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
· 20% popusta za svako od dvoje djece do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u dvije dvokrevetne sobe)
· trokrevetne sobe su dostupne, ali uz najavu i po redovnoj cijeni


Cijena uključuje

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • dva noćenja u hotelu 3*/4* u Beču ili okolici u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama s doručkom
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1-2 eur po osobi po noćenju, točan iznos bit će objavljen u završnom pismu
 • ulaznicu u Schönbrunn (Imperial tour – 22 sobe, trajanje obilaska u prosjeku 40 minuta) 18 eur po osobi; studenti 19-25 godina 16 eur; djeca 6-18 godina 13 eur po osobi; djeca do 6 godina ne plaćaju ulaz – ulaznice se kupuju na glavnoj blagajni kod ulaza te ovise o raspoloživim terminima koji su slobodni. Ostale ulaznice unutar kompleksa Schönbrunn možete pogledati na ovoj stranici: https://www.schoenbrunn.at/en/our-tickets-and-prices/all-tickets-prices/
 • ulaznica za Time travel projekciju iznosi 160 kn po osobi (grupna cijena odrasli), 140 kn za djecu od 5-14 god, a djeca do 5 godina imaju besplatan ulaz – POTREBNO NAJAVITI U POSLOVNICI
 • doplata za jednokrevetnu sobu 450 kn po osobi, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • fakultativni izlet autobusom u Bratislavu i Parndorf 100 kn po osobi, djeca do 12 god. 50 kn po osobi, min. 30 osoba (voditelj putovanja na hrvatskom jeziku), uplata izleta prilikom rezervacije aranžmana
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
• za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4  100 kn
- 2 red – sj. 5,6,7,8  100 kn
• za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

VAŽNE INFORMACIJE
- Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)-
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
- Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
- Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Austrija (službeni njemački naziv: Österreich) država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku te Njemačkom i Češkom na sjeveru.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Austriji nalazi se u Beču.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji (Beč) se nalazi na adresi Rennweg 3, 1030 Wien, Austrija. Kontakt podaci: tel. 0043 1 485 9524, fax. 0043 1 480 2942, e-mail: croemb.bec@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: dr.sc. Vesna Cvjetković.
Konzularni odjel Veleposlanstva Hrvatske u Republici Austriji (Beč) se nalazi na adresi Operngase 20b, 1040 Wien, Austrija. Kontakt podaci: tel. 0043 1 585 1976, 0043 676 842 500 554, fax. 0043 1 585 4845, e-mail. crocons@mvep.hr

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, zatim 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· Keks Pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002795015 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002795017, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.


Korisne informacije

Ulaz u Time Travel:
Odraslim osobama iznad 16 godina dozvoljen ulaz samo uz potvrdu o cijepljenju ili preboljenju. Djeca od 6 do 11,99 godina mogu ući uz potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili uz negativni antigenski test s rokom valjanosti 48h od testiranja. Djeca od 12 do 14,99 godina samo uz potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili negativni PCR test s rokom valjanosti 48h od testiranja.
Obavezno nošenje isključivo FFP2 maske za sve posjetitelje!

Ulaz u Schloss Schonbrunn:
Odraslim osobama iznad 12 godina dozvoljen ulaz samo uz potvrdu o cijepljenju ili preboljenju. Djeca od 6 do 12 godina mogu ući uz potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili negativni antigenski test s rokom valjanosti 48h od testiranja.
Obavezno nošenje isključivo FFP2 maske za sve posjetitelje!

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Rezerviraj

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »